Кола бомба се взриви в Багдад, загинаха 32 души

Нападението е станало в шиитски квартал в иракската столица
2 яну 2017 13:23,
13
Кола бомба се взриви в Багдад, загинаха 32 души

Най-малко 32 души загинаха и над 60 бяха ранени днес от кола бомба, взривена на оживен площад в багдадския квартал Садр сити, съобщиха полицията и медицински източници, предаде Франс прес.

Засега никой не е поел отговорност за атаката, но обикновено "Ислямска държава" извършва нападения в цивилни зони в иракската столица. Три експлозии убиха в събота 29 души в Багдад, припомня БТА.

Новото нападение днес е извършено в момент, в който в Багдад се намира френският президент Франсоа Оланд. Повечето от жертвите на днешния взрив бяха хора на дневни трудови договори, които имат навика да се събират на площада в Садр Сити, за да бъдат наети на работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Багдад,Кайро,Дамаск това са градовете от 1001 нощ.Садам беше издигнат от САЩ,дълго време беше техен приятел.След нахлуването си в Кувейт САЩ му вдигнаха мерника и го убиха,като по този начин унищожиха Ирак.ИД също е техен продукт.Но 5 е прав.Религиите трябва да се забранят в цивилизованите държави.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Федеросоа Ораланд чий го крепи в Ирак баш сега, а? Друга работа няма ли си тоя женствен гей, тоя нежен чичка? Малко омърсиха и объркаха света през 2016, та продължават и сега.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забранихме, нацизма и комунизма,а религиите не можем!Всеки да си вярва в каквото ще,но в къщи,без да го афишира навън!Това за което е справедливо за някой, за друг не е!Светът се развива технологично с бясни темпове,само отношенията остават едни и същи!
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свалянето на Садам отприщи интелектуалната мощ в региона. Я вижте как се жъне демокрация на килограм, а оня гадняр как им потискаше душевния порив.
3
0
 
7
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Какво значи "поемане на отговорност"?Това не е никакво поемане,а самопризнание.Да поемеш отговорност ,значи да се предадеш в полицията и да кажеш,че съжаляваш за стореното.Не знам някой някога да го е правил.
2
6
 
3
 
! Отговори
Рашист преди 7 години
Путин е виновен! ;))) Хаха
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това са будистите! Исляма е религия на мира!