Саудитци, иракчани... Жертвите на кървавата Нова година

Жертвите са от над 10 страни, възможно е да станат повече
2 яну 2017 07:30,
39
Саудитци, иракчани... Жертвите на кървавата Нова година
Снимка: Reuters

Граждани на почти дузина страни са станали жертва на терорът в истанбулският клуб "Рейна" в нощта на 1 януари, съобщи "Guardian".

Седмина саудитци, четирима иракчани са сред 39-те жертви на терорът. Правителството все още не е посочило официално от кои страни са жертвите, но частната агенция Доган съобщава, че срeд тях има и двама индийци, двама тунизиици, както и жертви от Канада, Франция, Сирия, Израел и Белгия.

По-рано вътрешният министър на Турция Сюлейман Сойлу заяви, че от 21-те жертви, които са вече официално разпознати, 16 са чужденци и петима са с турско гражданство. Разпознатите са от Мароко, Ливан и Либия.

Още по темата

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо съобщи за гибелта на канадски гражданин по време на вчерашния атентат в Истанбул, предаде ТАСС.

"С дълбока скръб узнах за смъртоносния терористичен акт в един от нощните клубове в Истанбул, по време на който бяха убити и ранени невинни хора, празнуващи Нова година. Терористичният акт отне живота и на един гражданин на Канада", заяви Трюдо, цитиран от БТА.

От името на канадците той изрази съболезнования на роднините и близките на загиналите и пострадалите. Премиерът също така подчерта, че Канада "решително ще продължи да работи със съюзниците и партньорите си в борбата срещу тероризма".

Саудитска Арабия не потвърждава за смъртта на свои граждани, но осъди атаката в съобщение, в което се четеше, че "кралството стои редом до братска Турция срещу тероризма и екстремизма".

Руска гражданка също е загинала при терористичния акт в Истанбул миналата нощ, съобщава ТАСС, позовавайки се на генералното консулство на Русия в Истанбул.

Източник от консулството уточни, че става дума за момиче, за което по-рано се е смятало, че е от Азербайджан. "Установена е самоличността й, документите й потвърждават руското й гражданство", посочи представител на консулството.

Миналата нощ неизвестно лице откри огън в нощния клуб Реина в истанбулския квартал Ортакьой. Според изявление на турския вътрешен министър Сюлейман Сойлу при атаката са загинали 39 души, от които 16 са чужденци. Сред жертвите има граждани на Франция, Саудитска Арабия, Тунис, Ливан, Йордания, Либия и Израел.

Министърът на здравеопазването Реджеп Акдаг заяви, че 65 души са хоспитализирани, като състоянието на четирима е критично. Една от жертвите е българка, чието съсстояние е все още тежко и докторите не се ангажират с прогнози.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите естествено ли се раждате такива мaлoyмници или използвате някаква специална технология за изкуствено затъпяване! Защото като ви чета коментарите, дори дълбоко замразен варен картоф има повече интелект в него, отколкото в празната лейка на средностатистическия български тикволандец!
8
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Казват турските власти, че е изпразнил два пълнителя, а е убил 39 човека и е ранил 60. Нещо не мога да схвана как става тоя номер при положение, че в пълнител на Калашник има 30 патрона?!!!!
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до всички турци във форума: К'во стана веее, нали бил християнин понеже бил облякан като дядо Коледа.
6
2
 
12
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
до 1 Да бе не пият и свинско набиват стига да не са си у тях там са примерни вЕрващи.
5
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Константинопол е митичен град с несъществуващо население в него покрайнини, сега е Истанбул с най-великото населени потомък на ВЕЛИКАТА ОСМАНСКА ИМПЕРИЯ !
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
куха лейка :)
3
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Става въпрос за клуба в Константинопол ?
2
24
 
9
 
! Отговори
до хе хе преди 7 години
Ако знаеше че в тези страни не живеят само мюслюмани нямаше да питаш това куха лейка
1
7
 
37
 
! Отговори
хехе преди 7 години
Нали уж саудитците не пиеха бе, какво правят в бар?