Турските власти дишат във врата на нападателя от нощния клуб

2017-а ще бъде спокойна, закани се правителствен говорител
66
Турските власти дишат във врата на нападателя от нощния клуб
Кадърът, който разпространи турската полиция. Снимка: Ройтерс

Турските власти са близо до пълното идентифициране на нападателя, който извърши въоръжената атака в истанбулски нощен клуб, при която в нощта на Нова година бяха убити 39 души, а десетки хора - ранени. Това съобщи турският вицепремиер и правителствен говорител Нуман Куртулмуш, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
"Открита е информация за пръстовите отпечатъци и външния вид на терориста. В процеса, който ще последва, ще бъде извършена работа за бързото му идентифициране", каза Куртулмуш на пресконференция след правителствено заседание в двореца на президента Реджеп Тайип Ердоган.

По думите на вицепремиера е ясно, че военната операция на Турция в Сирия е разгневила терористичните групировки и онези, които стоят зад тях. Офанзивата обаче ще продължи, докато всички заплахи за Турция бъдат премахнати, посочи той.

Анкара изпрати танкове и специални сили в Сирия, за да изтласка бойците на "Ислямска държава" от границата си и да не позволи на кюрдските бойци да заемат мястото им.

"2017 ще бъде по-спокойна. Ще поставим на колене всички терористични организации," закани се правителственият говорител, цитиран от електронното издание на турския в. "Биргюн".

Запитан дали извънредното положение в Турция ще бъде удължено след 18 януари, когато изтича определеният му срок, вицепремиерът каза, че това не е било тема на днешния Министерски съвет. Той добави обаче, че извънредното положение ще продължи толкова, колкото бъде нужно.

Според Куртулмуш също така има значителни различия между нападението на 1 януари и предишните атаки в Турция. По думите му атентатът е бил извършен, за да създаде разделения в турското общество. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
15
 
! Отговори
отвратен преди 7 години
До ПолинаПоли, ако беше нашата полиция, щяха да реват да им вдигнат петорно заплатите.
10
11
 
10
 
! Отговори
Полина преди 7 години
Абе дишат- глупости!И те същите като нас.Сложили само един полицай на таковазаведение.Какво повече да коментирам...
9
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2017-а ще бъде спокойна, без туристи
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дишат му във врата и са на път да го хванат... за опинците.Току що по новините казаха, че в Бразилия някакъв превъртял и застрелял 11 души в заведение. И не е бил терорист а от любовна мъка ги застрелял.
7
3
 
34
 
! Отговори
АНТИ преди 7 години
Мечката много взе да играе в двора на комшиите!
6
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Кадърът, който разпространи турската полиция."Цветните камери от Втората световна вадят по-добър образ от това.
5
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те добре дишат, ама тоя *** опука 40 човека, по-добре преди това да бяха дишали.
4
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЙ ЗНАЕ КЪДЕ ПИЕ ЯДЕ И ИМ СЕ СМЕЕ. ПО ТАЗИ ЗАМАЗАНА СНИМКА ЛИ ГО ТЪРСЯТ? ТУКА ПРИЛИЧА НА ИЗВЪН ЗЕМЕН.
3
5
 
15
 
! Отговори
Bond преди 7 години
Поредната fake новина - дишат във врата му, и това е на всеослушание! Пълен смЕх, днес.бг.П.П. Изоставате с новините около Kypволeта Глезанова. Май е пуснала снимка на единия си силикон.....
2
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Aми да му съберат хората пари за шал тогава, че от толкова топъл въздух около врата може да настине, ако смени климата. Някой комитет/организация няма ли да се произнесе колко е стресиран след реакцията на властите? Вие май искате да поболеете човека от притеснение? Не хуманно и човешко от ваша страна.
1
9
 
30
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Да бе дишат чудят се как да извъртят нещата така ,че да обвинят кюрдите . Не че и те са стока ,ама анадолския фюрер се опитва всячески да ги омаскари за да оправдае издевателствата на армията и полицията в кюрдските райони.