Втора серия: Мигранти се наговаряли да се срещнат в Кьолн

Трябвало да се видят на гарата, планували подобни нападения
2 яну 2017 13:00,
36
Втора серия: Мигранти се наговаряли да се срещнат в Кьолн
Снимка: Reuters

Големи групи мигранти от северноафриканските държави целенасочено са уговорили срещи за събиране в новогодишната нощ в Кьолн на същите места, където в нощта на 31 декември 2015 г. срещу 1 януари 2016 г. бяха извършени серия нападения срещу жени и бяха предизвикани безредици. Те са координирали своите действия в чатове, разкри Волфганг Вурм, началник на полицията в провинция Северен Рейн-Вестфалия, пише изданието FOCUS.

"На база информацията от чатовете открихме, че групи лица, които са издирвани от полицията, са се уговаряли да се срещнат преди Нова година в Кьолн", подчерта Вюрм, цитиран от "Фокус".

Съгласно думите му, срещите са били насрочени за 22 часа (местно време) на централната железопътна гара в Кьолн, разположена до емблематичната катедрала на града.

Като ответна реакция служителите на реда са извършили проверки на документите на 650 мигранти, предимно от Северна Африка. Задържани са 92-ма души.

На друга гара, недалеч от мястото, където е трябвало да се срещнат мигрантите, полицията е свалила от регионален влак 300 души, като повечето от тях са били граждани на магребските държави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че то и Борисов гледай кви ги натвори, ама пак ще гласуват за него.