Тежка година в Турция: Куршум в алианса на цивилизацията

Подписа ли си ИД смъртната присъда с атентата в Истанбул?
3 яну 2017 11:00,
47
Тежка година в Турция: Куршум в алианса на цивилизацията
Снимка: Reuters

Атентатът в Истанбул изпрати куршум в алианса на цивилизацията. Това е жестоката истина. Не ни очаква никак добра година, посочи в "България сутрин" бившият ни генерален консул в Одрин Георги Димов.

"Най-важното в момента е да не се поддадем на паниката и да влезем в играта на тези, които са осъществили атентата", добави гостът и уточни, че районът, в който се намира атакуваният нощен клуб, е средище на светските среди.

Още по темата

Георги Димов е убеден, че последният атентат в Истанбул се различава много от останалите и точно там е подписана смъртната присъда на "Ислямска държава".

"Между Русия и Турция има флирт от август месец и затоплянето на отношенията може да стане на база обща политика за Сирия", стана ясно още от думите на Димов.

Той заключи, че трябва добре да си научим урока и да се подготвим за това, което ни чака.

За Мохд Абуаси от Центъра за близкоизточни изследвания няма съмнение, че Турция ще бъде обект на много атентати, а 2017 г. ще бъде най-тежката в това отношение.

"По наша информация от 2013 г. "Ислямска държава" складира оръжие в Турция. Има спящи клетки, тайни квартири и складове. Десетки хиляди души и от "Ислямска държава" са минали и през Турция", отбеляза гостът на Bulgaria ON AIR.

Според Абуаси случващото се е резултат от политиката в последните 5 години.

"Използвахме терористите, за да постигнем нашите политически цели. Терористите са минали през очите на всички европейски служби. Защо не се прави разследване в европейските държави, за да се види кой допусна това?", настоя той и уточни, че става дума за минимум 50 хил. терористи в Европа.

По думите му САЩ и други големи държави бавят процеса на справяне с тероризма. Абуаси е на мнение, че броят на атентатите в Европа ще се увеличи през 2017 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
браво преди 7 години
на номер 29 това е самата истина те направиха този хаос и ще има да патят ама невинни хора и дечица ще понесат отмъщението затова не се събираите на големи групи дискотеки,концерти и пазари може и без това да да сме живи а не обезобразени и инвалиди ако се оцелеее
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 29"ВСИЧКИ ЗНАЯТ ЧЕ ТЕРОРИЗМА ИДВА ОТ САЩ И ЕС, ВСИЧКИ ЗНАЯТ ЧЕ ДОКАТО НЕ СЕ УНИЩОЖАТ НАЦЯЛО ЛИБЕРАЛИТЕ, ГЛОБАЛИСТИТЕ, ИЗВРАТЕНЯЦИТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ИМА СМЪРТ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ"Чети преди да ръсиш глупости бе. Всички терористи в Турция идват от съветските републики.
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знаех че гей братството се нарича алианс на цивилизацията.
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Досега поне 20 могъщи държави се бореха с ИД и какво? Постигнаха едно нищо. Значи или ИД е по-силна от тях или само са имитирали дейност. Французите вече се молят на Путин да им вади кестените от огъня, ама Вовата не е *** и ще гледа отстрани как си горят пръстите и ще се смее.
32
24
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТУРЦИЯ ВЕЧЕ Я ПИШЕТЕ УМРЯЛА. ЩЕ ИМА ДВЕ НОВИ ДЪРЖАВИ, НО МНОГО КРЪВ ЩЕ СЕ ПРОЛЕЕ, ЗА ЖАЛОСТ.
31
11
 
13
 
! Отговори
Белият Рицар преди 7 години
Каквото си посееш това ще пожънеш са казали хората.
30
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
BALGARIQTA E UNI6TOJENA BEZ VOYNA BLAGODARENIE NA TEZI KOITO ZA6TITAVATE... LYUBIMITE VI HRISTIQNSKI BRATQ OTVAD OKEANA I BRYUKSELA. DA VI E 4ESTITO
29
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДуваретеTI ZA TURCITE GRIJI NE BERI... PIY SI DOMA6NATA RAKIQ I SI JIVEY 6TASTLIVI V KO4INATA SI :)))
28
11
 
20
 
! Отговори
Марин преди 7 години
Нещо не разбрах. За каква цивилизация говорят?
27
4
 
13
 
! Отговори
MAKEDONEC преди 7 години
NA VRA6TANE OT KITAY KACNAH V ISTANBUL SLED KOETO POTEGLIH KAM BALGARIQTA. MINAH PREZ GRANICATA I KAKVO DA VIDQ, NAVSQKADE RUINI PUSTI POLETA BEZLYUDNI SELA I GRAD4ETA KADETO NI MAZILKA OSTANALO NI BOQ... ABE VSE EDNO SAVSEM SKORO E BOLO VOYNA....AMA KATO GLEDAM PO FORUMITE UMNICI MNOGO I SE 4UDQ TIQ MIKI DANEBI V KOSMOSA JIVEQT !!!??? 6TOTO POLOJENIETO V GETOTO IME GOVORI DRUGO
26
16
 
17
 
! Отговори
Дуварете преди 7 години
Докато не елиминират ердоган турция ще продължи да затъва и ще става по-зле , крайно време е турците да му бият шута ако искат да се оправят..
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
tiya bilgari koito se molyat turtsia da ne e silna da si predstavyat ce tr e kato siria i irak i kakvo pravi bg s koya armia tr udirja fronta koeto pazi i bg
24
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поради що пишеш "Господ" с малка буква? Явно толкова и вярваш в него.
23
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 22 "Ако Ленин и Сталин" КВО общо имат с ИДИЛ -шо.рошо.иде просст, До ГУША от тъъпи либерасти.Ако нямаш мозък и господ не може да ти помогне ! Исус глава първа.
22
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като цяло Турция за да се развива трябва да изкорени религията, защото тя дърпа хората към дъното.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Нашият интересМеркел няма ли да прати Вермахта?Тя е много услужлива в труден момент за нас.
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Ленин и Сталин са Ви еталон за управление на масите в критични ситуации, значи изобщо няма и какво да говорим.
19
14
 
18
 
! Отговори
Нашият интерес преди 7 години
Слаба Турция = Цяла България. Талибанът Ердо иска парче от нашата Родина и само Господ му пречи да протегне ръка и да я вземе. НАТО няма да помогне, Щатите ще се направят на слепи, Англия и Франция ще ръкопляскат, Русия ще ни каже, че за предатели няма да си мръдне пръста. Единствено Сърбия и Гърция ще окажат помощ, но и те са слаби като нас. Това е положението.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 6Ленин!Сталин!Сядай, слаб две! Историята ви е непозната наука! Още по-малко науката за управление масите в критични ситуации!
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Патентно бюроЗа кои 250 държавника става дума! Да не са онези дето клаха народа си, както турчин не го е клал!???