Марин льо Пен иска връщане на ЕКЮ-то

Еврозоната да замени еврото, настоява френската националистка
4 яну 2017 20:20, Анисия Иванова
57
Марин льо Пен иска връщане на ЕКЮ-то
Снимка: БТА

Страните от еврозоната трябва се откажат от единната европейска валута и да се върнат към структурата на "общата валута", заяви днес лидерката на крайнодесния "Национален фронт" Марин льо Пен, имайки предвид Европейска валутна единица (ЕКЮ) - паричната система, която предхождаше еврото.

Пред Ройтерс след новогодишна пресконференция Льо Пен, която се надява да стане президент на Франция, заяви също, че френският държавен дълг трябва да бъде деноминиран в нова национална валута под нейно ръководство.

Лидерката на "Националния фронт" отдавна твърди, че Франция трябва да излезе от еврозоната, но преди не е представяла подробности как да се случи това.

ЕКЮ-то съществуваше наред с националната валута, посочи Льо Пен, допълвайки, че национална валута, която съществува съвместно с обща валута, няма да има последици за френското всекидневие.

ЕКЮ-то бе валутна кошница, която се използваше като разчетна парична единица от членките на блока през двете десетилетия преди въвеждането на еврото през 1999 година. Тази кошница съществуваше паралелно с Европейския механизъм на обменните курсове, който се опитваше да намали колебанията в курсовете на валутите на страните членки. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
4
 
! Отговори
Имани преди 7 години
Съвременната икономика няма нищо общо с реалната икономика!!! Мошеничеството на световните лихвари и банкери, който правят "пари от въэдуха"!!! Сами си ги печатат и иэкупуват, ограбвайки, мамейки, поробвайки и обричайки на иэчеэване цели държави и нации!!!
44
1
 
4
 
! Отговори
пешо преди 7 години
Какви глупости говорите, не можело от бедност да идеш в париж... Едно време по-хубаво било и повече се ходело... Това трябва да си тотално ***, за да твърдиш такива нелепици.
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая кака говори тия неща за ефно дребни 30тина милиона евро. 10 милиона получи преди две години а сега се надява на още 22.
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСанкциите срещу Русия са блокиране на сметки на приближени на Путин и забрана да влизат на територията на ЕС. Сигурно имаш предвид санкциите на Путин срещу ЕС, които спират търговията с някои стоки.
41
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРАВАЕ Е МАРИН ЛЬОПЕН. ОТКАКТО ЗАПОЧНАХА САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ ЕВРОТО СЕ СРИНА.Преди съотношението евро-долар беше 1.4, сега е 1.04.
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 45Да го ожалиш, нямал е какво до яде.
39
4
 
12
 
! Отговори
45 преди 7 години
не харесвам комунизма, но капитализмът е месомелачка -цял живот стрес, къртовски труд и накрая -ето ги горчивите примери -отиват си на по 50 год от инфаркти таланти като Дж. Майкъл ,богати но тъжни и самотни, употребени и изцедени от една безжалостна машина за пари! Помня отлично как дръзна да съди гигант като Сони за експлоатация и хищните капиталистически акули го смазаха.....Представи си какво се случва с малкия човек!
38
4
 
11
 
! Отговори
До Георги преди 7 години
Защо не попиташ колко хора (Не) отидоха в Париж и след 1989?!!! Не защото не им се ходи....По- рано проблемът беше политически, днес е икономически!! Когато паднаха визите, да не мислиш че всички хора се юрнаха да си правят екскурзии из Европа, понеже само визовите ограничения ги задържат? Да не се окаже ,че във времето когато имаше политически спънки, много повече българи са посетили западна Европа (и са останали там ),отколкото при Великата демокрация. Защото аз познавам такива. Ходи днес със заплата от 250 евро в Париж, Лондон -пътни ли да плащаш, хотел или храна с тези жалки пари?! Не хар
37
9
 
7
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До 41,Да ти кажа, че не само ти си живял преди 89.За съжаление хора като теб смесват усещането за добър живот с възрастта. Почти всеки човек се чувства по щастие на млади години. Нищо че е в Москвич. Гониш си момите и ти дреме. Да де, ама това не значи че е било по добре. Колко пъти отиде в Париж преди 89та? Помниш ли, че имаше едно нещо наречено изходна виза? Знаеш ли, че в училище ми намалиха поведението защото съм бил " политически неориентиран" ? В 6ти клас!!!
36
13
 
7
 
! Отговори
До 32 преди 7 години
Агентите на джъджето са се разбесняли нещо!Споко бе! ясно е , че вечни земни работи нема.Същото я чака и Русия. Китай и Ердогана ще се погрижат.Малко търпение!
35
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
25% от индустрията на Италия е изчезнала само от септемрви 2009-та до ден днешен, за 7 години! Същото е положението и в Испания, Португалия и Гърция.
34
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май към разпад вървят нещата. То и нашият *** го каза преди 2-3 месеца, че накрая ще останем само ние и румънците. Хахаха май е бил много прав като го е казал това. Брюкселските зелки отрязаха клона на които седят, народите на Европа вече не ги искат и вместо да ги изгонят ще разтурят целият Евро Съюз. Оня ден четох, че 60% от италианците искат референдум за ЕС и 52 са за напускането. Нищо чудно като безработицата сред младите в Италия е 40% и няма изгледи за подобряване.
33
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе те и на коча му се клатят, ама не падат и когато се наложи и табота вършат
32
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Третополовият съюз се клати, нашите така наречени демократи - бивши комунисти са в ужас и шок! Голям кеф!
31
15
 
19
 
! Отговори
Дърт комунист преди 7 години
България скоро ще тръгне по друг път на развитие. Дните на ЕС са преброени, който не може да го види явно е сляп или спи зимен сън. В Австрия едва не избраха президент, който е срещу ЕС. Във Германия АфД набира сила и вече е втора партия, във Франция Люпен има реални шансове да спечели изборите. В Италия биха шута на Ренци и идват противниците на ЕС - около Бепе Грило, в Холандия е Вилдес, в Дания и Финладния и Швеция националистие са вече втора партия. Британците вече си биха камшика.
30
12
 
20
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Всеки съюз в който България се е присъединила не е прокопсал. Така че и ЕС няма да прокопса. Това е ясно.
29
18
 
16
 
! Отговори
Eurasia преди 7 години
Руснаците два пъти не освободиха и трети път ще го направят от неолибералните третополви либерасти от Европа. ЕС вече се клати и само още една голяма държава да го напусне ще се сгромоляса. Само да кажа, че БВП на напускащата Великобритания е равен на сбора от БВП-тата на 20те най-малки държави в ЕС. Т.е. напускането на Великобритания е все едно да напуснат 20 от 28 държави. Ако Италия и/или Франция и те последват това ще е края на ЕС.
28
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПО ПЛАНОВЕТЕ НА ЕС БЪЛГАРИЯ И БЕЗ ТОВА ЩЕ БЪДЕ ГИГАНТСКИ4 ЛАГЕР ЗА "БЕЖАНЦИ".така че няма бъдеще за нас.
27
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами явно не ги е жал, Георги, ... този народ така е деградирал, че изчезването му е въпрос на малко време, защото докато на Запад хората четат книжки ... нашите гледат руска телевизия.
26
15
 
35
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Не знам за Вас, но аз се моля да не се разпадне ЕС. Много хора явно не си дават сметка какво ни чака ако се разпадне. Оставете финансовата разруха и бедността която ни чака. В политически план България ще се превърне в апетитна хапка за разпределение между Турция и Русия, подобно на Полша в началото на ВСВ. Не Ви ли е жал за децата ни, които ще бъдат обречени на мизерия и терор. Пак ли искате гонения като 50те години на миналия век или като тези в Турция в момента? О неразумни и юроде....