Разследват групови сексуални посегателства в новогодишната нощ в Индия

Някои от жените твърдят, че са били изнасилени
4 яну 2017 14:20, Елка Василева
5
Разследват групови сексуални посегателства в новогодишната нощ в Индия
Кадър: YouTube

Индийската полиция започна разследване на информациите за групови сексуални посегателства над жени в новогодишната нощ в индийския град Бангалор, известен като технологичен хъб, предаде Франс прес.

Жени, които са отишли в центъра на града, за да празнуват настъпването на 2017 г., твърдят, че били преследвани от групи мъже, които ги опипвали и разсъбличали. Някои от жените твърдят, че са били изнасилени.

Полицията проверява записите от 45 охранителни камери в центъра на града, където стотици хора се бяха събрали за посрещането на Новата година.

Същевременно в социалните мрежи се появиха кадри, на които се виждат сцени на насилието и на викащи за помощ жени. Интернет потребители дори нарекоха новогодишната нощ заради тези инциденти "Нощта на ужасите".

Случилото се скандализира цяла Индия, където след случай на групово изнасилване на жена в автобус в Делхи през 2012 г., породил масови протести, законите за сексуалните посегателства бяха затегнати.

Бангалор е смятан за сравнително сигурен за жените град, така че информациите за груповите сексуални посегателства там на Нова година потресоха още повече хората. Нападенията бяха оприличени на случилото се в Кьолн в нощта на 31 декември срещу 1 януари преди година.

Доктор Г. Парамешвара - министър на вътрешните работи на индийския щат Карнатака, в който се намира Бангалор, обвини за нападения младежи, които искали да имитират западняците. Той обаче каза, че жените са станали жертва на посегателствата, защото са били облечени като западни гражданки. С това изказване той породи вълна от протести, след което каза, че не е бил разбран правилно.
 

/БТА/


 


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От много години в Индия е нормално мъжете да изнасилват и убиват жени.Има регистрирани стотици случаи,когато в малки населени места са извършвани такива престъпления.Много са случаите и на изнасилени и убити момичета пътуващи в автобуси между селата.Сега те имитират не западняците,а пришълците налазили западна Европа.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Културни особенности
- нашите "бразибци" нали също произхождат от Индия!?
Един дол дренки са!
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не западняци посягаха на жени в Кьолн миналата година.

този индийски министър не си ли дава сметка, че с такова изказване може да предизвика нещо друго - щом според него жените, облечени като западноевропейки сами са си виновни, че мъжете в Индия им посягат, какво ли пък може да започне да се случва по улиците на Европа на онези мъже, които по външен вид приличат на пришълци от Ориента?
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това е древния ислямски обичай тахаруш при който жените са заобиколени и брутално изнасилени от праворенни мюсюлмани задето не са забулени. В ислямския свят го намират за нормално и наложително. В Пакистан бащата директно убива дъщеря си ако не е забулена. Индия се ислямизира
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво да разследват , че те там не са се спрели , там Закони няма изнасилваняита са ежедневие