548 ислямисти в Германия готови да извършат атентат

11 000 в страната пък проявявали "терористични тенденции"
5 яну 2017 21:20,
59
548 ислямисти в Германия готови да извършат атентат
Снимка: Архив, Reuters

В Германия има над 43 000 души, които могат да бъдат смятани за ислямисти, според оценки на германската агенция за вътрешно разузнаване от края на 2016 г., предаде ДПА. Този брой бележи устойчив ръст през последните няколко години.

Особено бързо расте броят на салафитите - ултраконсервативно реформистко течение в сунитския ислям. Около 8650 души се смятат за част от салафитското движение в Германия.

Около 11 000 от ислямистите в страната проявяват "терористични тенденции", по преценка на вътрешното разузнаване и други германски спецслужби. Смята се, че 548 от тях са в състояние и са готови да извършат терористичен акт.

Предполага се, че повече от половината от тези 548 души са в Германия, като 80 от тях са под арест.

Има други 360 души, за които се смята, че биха оказали логистична помощ или биха подкрепили едно политически мотивирано престъпление от значителен мащаб.

Над 800 радикални ислямисти са заминали от Германия за бойните зони в Сирия и Ирак, където мнозина от тях вероятно са се присъединили към терористичната групировка "Ислямска държава".

Около една трета после са се върнали, а 70 от тях са придобили боен опит, докато са били в чужбина, отбелязва ДПА.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
548 ислямисти в Германия готови да извършат атентат- S PODKREPATA NA KRAVARITE
21
1
 
4
 
! Отговори
152 преди 7 години
А сега си представете, колко войска, полиция, специални части, разузнаване са необходими да проследяват и да се справят с тази вносна меркелска ислямска ***?! Да не говорим за финансовия аспект, който безспорно ще се набави от джобовете на германците или за сметка на лишения от тяхна страна!
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
548, а? Изпуснали сте 2-3 нули след това число, струва ми се.
19
0
 
7
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
"......11 000 в страната пък проявявали "терористични тенденции" - Айде бе ,неможе да бъде! Това са ама много мирни мюсулмани поканени любезно то мам../цата и/a Меркел!Тя ги разбира "тия работи" ! За разлика от роднините на избитите, които нищо не разбират...
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германия да се присъединява към халифата и да мирясват всички
17
0
 
12
 
! Отговори
Точно преди 7 години
толкова са се записали в канцеларията на фрау Меркел. Колко техен човек е тя, а толкова малко са те! Нужна е още агитация.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А колко са радикалите от сектата на макароните.
15
2
 
11
 
! Отговори
Ти гониш преди 7 години
Хубаво беше когато ги въоръжавахте и ги спонсорирахте терористите в Турция.Сега ще се кефим на вашите проблеми.
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия статистики са излишниТрябва контрол
13
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на др. Меркел . Тази жена да не е шпионин на собствената си страна . Нещо почна да ме съмнява , че иска да съсипе Германия .
12
1
 
21
 
! Отговори
БГ преди 7 години
ДОКАТО СТАНАТ ЧИСТА НАЦИЯ,ДОСТА ВРЕМЕ ЩЕ МИНЕ,
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко са! Още може и пак да гласуват за на бабата.
10
16
 
1
 
! Отговори
Редактор на Днес преди 7 години
Драги читатели, ако имате свободно време моля посетете и другите ни сайтове: ibg.bg , investor.bg , bloombergtv.bg , bgonair.bg , gol.bg , tialoto.bg , az-jenata.bg , puls.bg , teenproblem.net , automedia.bg , imoti.net , rabota.bg , az-deteto.bg , blog.bg , start.bg , snimka.bg . Благодаря!
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-вероятно са около милион, ама щом са казали 548 толкова да са. С *** не се спори, нито пък за глупости.
8
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудиха се как да въведат Новия Световен Ред и напускаха безконтролно всякакви, за да почнат хората сами да искат засилване на режима. Голям мерак за Европейски Колониални Щати, голямо нещо. Важното е някой да контролира всичко и хората да са зависими. Демократична диктатура. Всичко това ще се срине, защото бачкаторите намаляват за сметка колониалните философи.
7
1
 
38
 
! Отговори
А1 преди 7 години
Баба Меркел сигурно много се гордее с неуспешния си опит да интегрира камиларите от ИД и Ал-кайда в немското общество.Въпреки, че я предупреждаваха....Но, Обама твърдо настояваше и успя да я "убеди" да овори широко вратите на ЕС за камиларите терористи!Днес, Обама си отива...., а главорезите от ИД и Джабхат ан Нусра остават в.... Европа.Сложна година ни очаква, много сложна.... нали, дами и г-да Либерални без...умци??????
6
4
 
44
 
! Отговори
Scheisedeutschen преди 7 години
Както каза наскоро Ердоган : "Германия плаче за терор!" С безумната си антихристиянска политика тъпата крава Меркел и подкрепящите я ислямофили нанесоха непоправими щети не само на родината си , но и на цяла Европа! Хитлеристка Германия съсипа Европа, за чието възстановяване бяха нужни десетилетия на лишения и тежък труд. Но пораженията които Меркелова Германия нанася ще са още по-тежки защото водят до ислямизиране и деградация на християнска Европа, която мюсюлманите ще превърнат смърдящ ***.
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кукловодите контролират всичко включително и бежанците.
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еееее, ама как може такива глупости да се пишат! Мускусул ханъм ви доведе само лекари, инженери и ядрени физици! Те са ваши скъпи гости и трябва с нежност, разбиране на културата, нравите и нуждите им и с много доброта да си ги дундуркате!!!
3
1
 
17
 
! Отговори
Владо преди 7 години
Да арестуват 8, та да остане кръгла сума терористи. Аман от *** публикации!