Русия си поиска 9 млн. евро от Марин льо Пен

Френската националистка отчаяно търси пари за кампанията си
5 яну 2017 15:44,
75
Русия си поиска 9 млн. евро от Марин льо Пен
Марин льо Пен. Снимка: Reuters

Руската агенция по гарантиране на влоговете поиска Марин льо Пен да погаси задълженията си по заем от 9 млн. евро, отпуснат й от руска банка, пише френският в. "Монд".

Кандидатката за президент на Франция изпадна във финансов колапс и не може да събере парите, които са й нужни да участва в надпреварата за държавен глава през май.

Парите, търсени от Москва, са отпуснати от фалиралата вече Първа чешко-руска банка (ПЧРБ) през 2014 г.

"Монд" цитира руската информационна агенция "Рамблер", според която Агенцията по гарантиране на влоговете е започнала съдебно преследване срещу Националния фронт на Франция - партията на Марин льо Пен, за да си получи вземането.

Кредитът на ПЧРБ е бил придобит от трето лице, което е потърсило по съдебен път правата си през декември, пише агенцията.

Заемът към партията на крайната националистка е бил отпуснат през 2014 г. Агенция Франс прес съобщи за него през ноември. В коментар финансистът на партията Велериан Сен-Жюст заяви, че Националният фронт отдавна търсел средства за кампанията на Льо Пен, но получавал непрекъснато откази от френските и други европейски банки.

По изчисленията на партията Льо Пен ще се нуждае от 27 млн евро, за да финансира предизборните си прояви. През декември тя опроверга получаването на заем от $30 млн. от друга руска банка. Льо Пен отрече и твърденията, че е била кредитирана в замяна на обещанието, ако бъде избрана за президент, Европа да отмени санкциите срещу Русия за анексирането на Крим.

Франция и Германия са гаранти за изпълняването на Минското споразумение, което е главно условие за отпадане на санкциите, като част от Нормандския квартет, който го договори.

Въпреки това Марин льо Пен заяви вчера в интервю по два френски тв канала, че не смята отнемането на Крим от Украйна за незаконно, тъй като това е станало след провеждането на референдум.

През декември Льо Пен беше кредитирана с 6 млн. евро от фирма, собственост на нейния баща и бивш председател на Националния фронт Жан-Мари льо Пен.

Федералната банка на Русия отне лиценза на ПЧРБ на 1 юли 2016 г. Към момента дупката в капитала на банката е оценена на 27,7 млрд. рубли (около 6,3 млрд. евро).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
4
 
! Отговори
така преди 7 години
Тя си е мислила, че има БЕЗПЛАТНИ "обеди" от руските друзья...Следващот като не може да върне парите е да въведе 400 чеченци от спецвойските и да стане Франция СЪВЕТСКА република( като Сирия.)Мари "ще се хапе" сега, но едва СЕГА започват НЕПРИЯТНОСТИТЕ Й!!!
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КотоошоПреди анейсията ба Крим е отпуснат заема, по тогавашния курс го смятат. А каката искаосвен тях още 22 молоина евра от Путин. Щяла да вади Франция от ЕС и НАТО и да оризнае Крим за руски. Ще му излезе евтино на джуджака.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А колко японски йени са?
32
2
 
4
 
! Отговори
Котоошо преди 7 години
Откога 27 млрд рубли са 6 млрд евро? Едно евро е 60 рубли, а не 4.
31
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той, Волен затова ли е толкова тихичък напоследък. И неговото кранче са затворили.
30
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе те май и от Волен са си искали парите, щото в последно време много кротък
29
13
 
20
 
! Отговори
европа преди 7 години
Лоша инвестиция на руснаците.Като цяло идеята да се опиташ да манипулираш французите в полза на Русия е абсурдно.Франция не се влияе от никой,камо ли от изостанала Русия.И сто атентата да и спретнат франсетата са бойна нация и няма да се откажат.
28
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега на нея и свършват парите, а утре и цялата кутевска соц. сволочч!
27
16
 
11
 
! Отговори
Кой преди 7 години
Кой финансира протестърите в България, а шорошо...., а разни фондации и сдружения с небългарски имена. Защо никой не говори за това, а говори за Русия?
26
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
руските *** яко удрят рамо на тази в коментарите. и на вас ще ви спрат парите българо-предатели.
25
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Сега остава само да се молиш за атентат и друг свеж полъх, който да изстреля партията ти."----...или да го организираш. Радостното е, че все повече хора започват да прозират каква е истината за тези атентати.....
24
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Натискът от страна на Русия се засилва. Така е като не се е сетила постклимактеричката да си финансира кампанията с дарения на френски пенсионери както направи независимият Радев.
23
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази е толкова зле, че за да я изберат французите трябва ислямистите да избият 2 града хора (да пази Бог). Толкова наивни и популисти виждания има, че няма накъде. Сигурно тайничко ПАЛИ свещи да не я изберат, че после олеле майко какво ще правя ала Борис Джонсън!
22
6
 
11
 
! Отговори
152 преди 7 години
Много хитър ход! Даже и банки се използват(откриват-закриват) за да влияят на анмигарционни и антимюсюлмански политики в Западна Европа! Няма що! Европейската Мюсюлманска Джамахирия се изгражда по план!
21
4
 
7
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До Анонимен до Пешко,това добре, но как така са й дали 9 млн евро според теб? Нещо е ипотекирала, бизнес ли отваря или в замяна на услуга
20
5
 
4
 
! Отговори
До ДИ Искров преди 7 години
Ами защото и тиквата е в играта
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безплатен обяд няма! Ако не си в състояние да извадиш Франция от ЕС, по-добре не вземай кредити. Сега остава само да се молиш за атентат и друг свеж полъх, който да изстреля партията ти.
18
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро европа ще се изчисти от всичките руски пу.мяри. Обаче това не е достатъчно, трябва тези слуги да се разследват защото са работили за чужда държава и да се натикат в затвора за дълго.
17
11
 
20
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Един глуповат Троянски кон на мaтушката катастрофира челно в стена. :)))
16
5
 
16
 
! Отговори
ди искров преди 7 години
А защо тиквата прехвърли всички сметки в КТБ на държавните фирми? За да не е празна банката, нали. Затова просто я грабнаха пълна. Дали ще питат и дянков за това?