Руски пътнически лайнер в опасна близост с чужд самолет

Предполага се, че неидентифицираната машина е на НАТО
5 яну 2017 13:07, Елка Василева
285
Руски пътнически лайнер в опасна близост с чужд самолет
Снимка: архив, Reuters

Руски пътнически самолет, изпълнявал полет от Сахалин за Курилските острови, спешно се е снижил през изминалата нощ, за да избегне сблъсък с чужд, предполага се военен самолет, съобщи Интерфакс, като се позова на източник от силовите структури.

"Руски пътнически самолет Bombardier е излетял през изминалата нощ от Сахалин и набирайки височина от около 6 000 метра, е поел курс към Курилските острови. Диспечерите обаче забелязали приближаващ се към лайнера на същата височина неидентифиран самолет, който не отговарял на запитванията от земята", каза източникът.

Неидентифицираният самолет пресичал без разрешение въздушния коридор, по който се движел пътническият лайнер.

"Било взето решение за спешно снижаване на пътническия самолет, за да се избегне опасно сближаване или сблъсък във въздуха", каза източникът.

След това диспечерите нееднократно са направили опит да се свържат с неидентифицирания самолет. Пилотите обаче не отговорили.

Бил е фиксиран само сигнал от радиолокатора на неидентифицирания самолет. Според международната класификация той се отнася към самолетите на НАТО, каза източникът.

Агенция Интерфакс досега не е получила официално потвърждение на тази информация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
10
 
6
 
! Отговори
обективен преди 7 години
Съдейки по района по-вероятно да е бил китайски самолет!
2
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЛО с транспондер. :D Авиодиспечерите са си викали на тяхната честота. Не са го викали на дистрес честотите. Проблема си е техен. Щом е имал транспондер и тикас - всичко е наред. Опасната близост е била няколко мили. Не като на руснаците няколко метра.
1
2
 
7
 
! Отговори
маке преди 7 години
нло????????????