Руски пътнически лайнер в опасна близост с чужд самолет

Предполага се, че неидентифицираната машина е на НАТО
5 яну 2017 13:07, Елка Василева
285
Руски пътнически лайнер в опасна близост с чужд самолет
Снимка: архив, Reuters

Руски пътнически самолет, изпълнявал полет от Сахалин за Курилските острови, спешно се е снижил през изминалата нощ, за да избегне сблъсък с чужд, предполага се военен самолет, съобщи Интерфакс, като се позова на източник от силовите структури.

"Руски пътнически самолет Bombardier е излетял през изминалата нощ от Сахалин и набирайки височина от около 6 000 метра, е поел курс към Курилските острови. Диспечерите обаче забелязали приближаващ се към лайнера на същата височина неидентифиран самолет, който не отговарял на запитванията от земята", каза източникът.

Неидентифицираният самолет пресичал без разрешение въздушния коридор, по който се движел пътническият лайнер.

"Било взето решение за спешно снижаване на пътническия самолет, за да се избегне опасно сближаване или сблъсък във въздуха", каза източникът.

След това диспечерите нееднократно са направили опит да се свържат с неидентифицирания самолет. Пилотите обаче не отговорили.

Бил е фиксиран само сигнал от радиолокатора на неидентифицирания самолет. Според международната класификация той се отнася към самолетите на НАТО, каза източникът.

Агенция Интерфакс досега не е получила официално потвърждение на тази информация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
4
 
3
 
! Отговори
Водкин преди 7 години
Абе,когато прекалят със самогона руските летци започват да виждат даже извънземни! Надо меньше пить товарищи летчики !
102
5
 
2
 
! Отговори
Мунджо преди 7 години
Българино от Германия,нищо лично ,но какво търсиш в Гермния,след като Русия ти е най на сърце?!Малко странна ми се вижда тая любов.
101
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До българин от Германия....в момента 90% от руснаците подкрепят Путин......Ако действително живееш в Германия би трябвало да знаеш, че същия процент германци са подкрепяли Хитлер. Но и Путин ще свърши като фюрера а руснаците подобно на германците ще се срамуват, че са го подкрепяли. Съвременния нацизъм е в Русия и Путин е съвремения фюрер.
100
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ай стига сте им арбитърствали, и руснаците не са стока и американците не стават. Кво се занимавате с техните ежби, да се оправят!
99
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е, руската противовъздушна отбрана е "гола вода". Но ние прекрасно знаем, че Русия е въоръжена до зъби не за да се защитава, а за да изрине гейотаците един път завинаги.
98
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 125 Русофил не значи комунист, но комунист 150% значи русофил. Посочи ми един български комунист, който да не се прекланя пред Москва и да защитава българския национален интерес пред този на Русия.
97
6
 
6
 
! Отговори
до 121 преди 7 години
Много се забърка нещо, русофил не значи комунист, тези които споменаваш са комунисти. Дядо ми и баща ми са си патили от тях, но са обичали и България и Русия.Не можеш да възприемеш, че може да има българи, истински патриоти, националисти, които искат имат симпатии към руският народ.Или според теб всички руснаци са комунисти ? Явно не си бил в Русия и не познаваш руския народ. Изглежда хоризонтът ти е доста ограничен.
96
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До русофила от Германия В България предатели сте единствено русофилите. А що ср отнася до руския манталитет сто години негативна селекция провеждана от болшевиките са превърнали руснаците в деградирала и оскотяла от пиене нация. Манталитета им е да се подчиняват на някой диктатор и мазохистично да се радват като ги налага с нагайката.
95
9
 
6
 
! Отговори
до 119 преди 7 години
Благодаря за подкрепата ! А за баба Меркел само Червен Картон ! Аз тук симпатизирам Алтернатива за Германия и чакам с нетърпение изборите през есента за да гласувам. АзГ е за приятелски отношения с Русия и за Европа на суверенните народи.
94
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога русофилите сте били българи? Когато взривявахте църкви и убивахте жени и деца? Когато по заповрд на Москва признахте съществуването на македонска нация? Или когато насилвахте българите да се пишат македонци. Или когато хранехте прасетата с българи? Вие сте национални предатели!
93
7
 
4
 
! Отговори
до 116 преди 7 години
Снощи по Фьоникс имаче тричасов документален филм за ЦРУ - как организира преврати, революции, сваля или убива законни президенти (Гватемала, Конго, Чили, ...). ЦРУ с бюджет от 28 милиарда долара организира "цветни революции", "арабски пролети" или Майдани. Може би имат планове за подобни действия чрез НПО и в Русия, но поне засега Русия както и Беларус не се поддават на подобни провокации. Неолибералната демокрация не е вече привликателна, хората искат авторитарно, не тоталитарно, правителство.
92
11
 
6
 
! Отговори
До Анонимен преди 7 години
...русофилите никога не сте били и няма да бъдете българи.---------По вероятно е над Райхстага в Берлин ОТНОВО да се развее флага на Русия/СССР, отколкото мечтитите на либералните со.....ро.....со.....*** да се сбъднат!Що се касае до това Българи ли са русофилите то - ДА, защото за разлика от вас, българите русофили знаят и помнят благодарение на кого днес я има България и българи живеещи в Бг!псмного поздрави на баба Меркел и "туристите" от ИД и Ал-кайда с които напълни Германия!
91
4
 
2
 
! Отговори
az преди 7 години
абе...пак са летели на по - висок ешалон(от разрешеният за пътнически самолети) та да пестят гориво...и после някой ги изненадал...!? айде ся...пак хубаво, че са се снижили, че то рядко се сещат...
90
10
 
6
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
Явно не познаваш руския менталитет. Колкото по-притискат Русия отвън, толкова повече руснаците се държат ЗАЕДНО. Не са като българите предатели, лицемери, васали и *лежци. В момента 90% от руснаците подкрепят Путин. А това, че обичаме Русия съвсем не означава, че не сме Българи и не обичаме България. Напротив, точно защото обичаме България, виждаме единствения ни естествен закрилник в братска Русия.
89
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Българин от ГерманияПърво русофилите никога не сте били и няма да бъдете българи.Второ Русия ще бъде превърната в конфедерация и след период на депутинизация постепенно ще стане нормална държава. Т.е. Империята на злото ще бъде разрушена!
88
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Военният самолет е бил американски, а това е важна подробност все пак.Пише го в повечето сайтове.
87
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, заглавието на статията внушава, че руският пътнически самолет е виновен за това, че в близост до него е прелетял натовски изтребител.
86
5
 
10
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
Явна провокация на НАТО, търсят си боя. Днес в Бремерхафен пристигат кораби на САЩ с цяла танкова бригада. На 2.1. германски батальн замина за Литва. Не отиват на добре нещата, ястребите от НАТО явно искат война. Но забравят думите на Бисмарк: "ЗНАЯ МНОГО НАЧИНИ ДА ИСКАРАМ РУСКАТА МЕЧКА ОТ БЪРЛОГАТА И, НО НЕ ЗНАЯ НИТО ЕДИН НАЧИН ДА Я ВКАРАМ ОБРАТНО ". Добре е да помислят и българските васали над тези думи...
85
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо заглавието не е НЕИДЕНТИФИЦИРАН САМОЛЕТ В ОПАСНА БЛИЗОСТ ДО РУСКИ ПЪТНИЧЕСКИ САМОЛЕТ. Мисля, че това е коректната форма на заглавие. Останалото отново е манипулация, част от хибридната война водена срещу Русия.
84
5
 
3
 
! Отговори
якут преди 7 години
още днес компанията отрече подобно нещо. нищо не е доближавало самолета. болният мозък на някой *** ражда нелепици.