Британски генерал: НАТО не може да се справи с Русия

Страните от алианса били свикнали да живеят в спокойна обстановка
6 яну 2017 10:07, Елка Василева
179
Британски генерал: НАТО не може да се справи с Русия
Снимка: архив, Reuters

НАТО в момента не би могла да се справи с Русия според висш британски военен, говорил пред Би Би Си, пише руското издание "Аргументи недели".

Тревога във връзка с т. нар. руска заплаха изрази бившият шеф на британското обединено командване генерал Ричард Барънс. Според него НАТО не би се справила с такъв противник като Русия, посочва седмичникът на своя сайт.

По думите на Барънс след края на Студената война страните от Северноатлантическия алианс са привикнали да живеят в спокойна обстановка, съответно средствата, изразходвани преди за повишаване на отбранителните мощности, са били харчени за други нужди. Поради това в момента организацията не само е напълно демобилизирана, но няма и готовност за потенциала, който може сега да демонстрира Русия. А няма никакви гаранции, че благоприятните за НАТО условия ще се запазят и занапред, подчертава британският генерал.

Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг заяви по-рано, че Русия не е заплаха за пакта, припомня в тази връзка електронният вестник "Руски диалог". А според кандидатката за президентския пост във Франция Марин льо Пен, обявила се за излизане на страната от ЕС, съществуването на НАТО няма смисъл след края на Варшавския договор и разпадането на Съветския съюз. Лидерката на френските националисти смята, че алиансът е нужен единствено на САЩ, за да лобират за своите интереси в Европа, пише "Руски диалог".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: НАТОРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ааааа,тия вече започнаха да се усещат.
84
16
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"НАТО не може да се справи с Русия" !!!...музика в ушите на всеки путинофил, но Путин много добре знае, че това са четки за наивници !
83
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това за Лесото отново не е вярно , а обичната Русия е в челото на много негативни класации ката например тази за убийства на 100 000 души , където изпреварва бандитския САЩ четири пъти . Типично за българина е да гледа по чуждите дворове и да си измисля каквото му е на сърце , а не във своя собствен . По мои наблюдения именно хората с големи доходи от сивия сектор , които винаги плащат минимални осигуровки , плачат най-много за пенсии и здравеопазване .
82
16
 
23
 
! Отговори
жъй преди 7 години
Как да се разбираш с Русия.Разположила се е на 1/8 от земното кълбо,най богатат държава на природни ресурси.ЕС и САЩ я вкараха в Г8 и наляха милиарди в икономиката и.Когато стана време Укрйна да се присъедини към ЕС Русия се запъна.До като взимаха милиардите,организираха олимпиади,световно а руснаците се размотоваха по почивки им беше добре,но когато дойде време и те дадат нещо започнаха с номерата.ЕС им предложи свободна икономическа зона в Европа,те нападали ги пак,обграждали ги.Селски мурафет
81
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека си пият лосион теб какво те засяга, никому не пречат. A трезвите евролиБерасти забъркаха световната криза, арабския свят, бежанската криза и разпада на ЕС предстои.
80
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
минималната пенсия в Република Македония за прослужен стаж (социалната е по-ниска ) е около 75 евро , може лесно да се провери на правителствения сайт със няколко клика . Има безброй причини да искаме увеличаването на пенсиите в България , което няма как да мине без сериозно увеличаване на заплатите и приходите от данъци , дори и без да разпространявате дезинформация .
79
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп е проруски настроен, вижда се че и Ердоган също. Ние, Румъния и Украйна ще се справим за нула бройки с тез държави под командването на МEркел и бозавите инглиши, опа забравих те първо ще искат референдум за брексит от НАТО.
78
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Попитали Путин ще влезе ли Русия в НАТО..._Ще влезе, до Брюксел ако се наложи ще влезе.
77
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека някой от ЕС, НАТО, УСА и ТИКВАТА, да обясни защо минималната пенсия в Македония е 205 евро, а в България е 80 евро!
76
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормална констатация.Представете си конвенционална война. За 1 месец ще издухат де що има технологично, и после пак минаваме на обща мобилизация и мятане на месо в скотобойната. Руснака в окопа? Нищо му няма.Брюкселката мека китка, дето е свикнал само на топличко и е добре охранен, и още по-добре шомполиран, е сгънал за 1 седмица. Как ще воюва, докато плаче за мама?Е какъв да е резултата от една война?
75
6
 
21
 
! Отговори
Ани преди 7 години
За Русия, България е като слънцето и въздуха за всяко живо същество!Като се провалят, ние ще им помагаме. Нашия народ е великодушен.
74
6
 
22
 
! Отговори
Кики преди 7 години
Един трезвомислещ генерал. За да бъде равностоен НАТО на Русия, трябва военния бюджет да се увеличава, увеличава, увеличава...
73
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НА СНИМКАТА ГОРЕ НА ПРЕДЕН ПЛАН ВИЖДАМ АЛБАНСКОТО ЗНАМЕ И СЪМ СПОКОЕН- НАТО Е МОЩЕН ВОЕНЕН БЛОК С ТАКИВА КАТО АЛБАНИЯ, СЛРОВЕНИЯ, ЛИТВА, ЕСТОНИЯ, ЛАТВИЯ И- РАЗБИРА СЕ- БЪЛГАРИЯ, С 5 ЧОВЕКА АРМИЯ НА КРЪСТЛ
72
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГоцеИ с този бюджет, купуват тоалетни чинии по 20 000 $ бройката!
71
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин успя да ги сложи всички в малия си джоб, сега се 'о'чудват и още много ще се очудват! Русия е велика!
70
9
 
26
 
! Отговори
Самая пияная в мире преди 7 години
Вие им се подигравате, но те са за съжаление горките лосионопийци.
69
10
 
24
 
! Отговори
Учуден преди 7 години
А бе не знам наистина какъв военен хегемон е Русия , но фактите напоследък не ме убеждават в това - 3 самолета не можаха да улучат палубата на " Кузнецов " и дадоха фира , турците им свалиха един СУ , убиха насред Истанбул руския посланик .... и нищо !!! За атомната подводница " Курск " пък изобщо не искам да споменавам , както и приземяването на 19 годишен германец на " Чесна " насред Червения площад през 1987 година ....
68
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да , исторически съюзници , ако трябва да сме точни , доказват го безбройните спречквания през вековете . Дори през студената война Китайската комунистическа държава беше някак си по-близка със САЩ от колкото със СССР
67
11
 
20
 
! Отговори
уф! преди 7 години
Рашка просташка пак се изявява с дивашките си номера.
66
13
 
23
 
! Отговори
Искайте надбавки преди 7 години
Руските тролчета се надпреварват да се славославят, но като оплетат конците /за кой ли път/ пак ще дойдат до Запада за да ги спасява.