Британски генерал: НАТО не може да се справи с Русия

Страните от алианса били свикнали да живеят в спокойна обстановка
6 яну 2017 10:07, Елка Василева
179
Британски генерал: НАТО не може да се справи с Русия
Снимка: архив, Reuters

НАТО в момента не би могла да се справи с Русия според висш британски военен, говорил пред Би Би Си, пише руското издание "Аргументи недели".

Тревога във връзка с т. нар. руска заплаха изрази бившият шеф на британското обединено командване генерал Ричард Барънс. Според него НАТО не би се справила с такъв противник като Русия, посочва седмичникът на своя сайт.

По думите на Барънс след края на Студената война страните от Северноатлантическия алианс са привикнали да живеят в спокойна обстановка, съответно средствата, изразходвани преди за повишаване на отбранителните мощности, са били харчени за други нужди. Поради това в момента организацията не само е напълно демобилизирана, но няма и готовност за потенциала, който може сега да демонстрира Русия. А няма никакви гаранции, че благоприятните за НАТО условия ще се запазят и занапред, подчертава британският генерал.

Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг заяви по-рано, че Русия не е заплаха за пакта, припомня в тази връзка електронният вестник "Руски диалог". А според кандидатката за президентския пост във Франция Марин льо Пен, обявила се за излизане на страната от ЕС, съществуването на НАТО няма смисъл след края на Варшавския договор и разпадането на Съветския съюз. Лидерката на френските националисти смята, че алиансът е нужен единствено на САЩ, за да лобират за своите интереси в Европа, пише "Руски диалог".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: натоРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
24
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 56Аман от путинофилски бъртвежи. По пътя на путинофилията, който така възпяваш като единствен за България ще стигнем отново до дъното на клoаката в която се е отправила Русия и вече е преминала точката на невъзврата.
44
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само Германската икономика е загубила близо 11 милиарда евро от контрасанкциите на Русия.
43
22
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига сте ми хвалили тия пиандурници и мизерници дето изпиха всичкия одеколон в Русия и сега минаха на препарати за чистене на вана!
42
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой няма и намерение да си мърси ръцете със самая пияная, те си се справят чудесно и сами.
41
0
 
27
 
! Отговори
бум преди 7 години
До АнонименТова е истината човече,това че не ви харесва не значи че е истина.....
40
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е! Рассия е Велика! Хахахахаха :)))) Всеки грамотен може да отвори и да прочете кои са членовете в НАТО. С колко държави ще се бие точно руската кочиняя :))))) Пък и никой не мисли за подобно нещо. Запада мачка азиатските дивааци с икономика, докато те дрънкат оръжия.
39
3
 
35
 
! Отговори
това е преди 7 години
НАТО трябва да се закрие и Европа трябва да създаде обединена чисто Европейска армия,без участието на САЩ и други страни,НАТО е не ефективна и не нужна опасна за мира организация,която само пуска лъжи и дезинформация.
38
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 51.Заблуждаваш се ако мислиш това за възможно. България е хваната в икономически и финансов капан. В момента, в който се опита да промени политиката си, просто ще й врътнат финансовото кранче за рефинансиране на дълговете й. Тогава държавата ще фалира, народът недоволен ще излезе по улиците подстрекаван от едни НПО и ще се възстанови старото положение на пълна зависимост и даване на разпореждания от американското посолство. Добре премислено, механизма работи - справка Жан Виденов
37
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Andrey AnevГосподинчо, глупавите си размишления можеш да ги набуташ знаеш къде. Войната се води вече и без един изстрел, той тръгнал да размишлява като пълководец от 1940 година, как никой няма да си развали кефа за да воюва срещу Русия, и как пияните мужици за 2 дни ще превземат Лондон, щото видите ли всички ги било много страх от руснаците. Руснаците в момента губят войната по всички фронтове и говорят за някакво чудо което ще помогне на Русия да спечели хибридната война започната от нея.
36
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 48Когато Русия казва, че жирафът е с дълъг врат, не можеш да твърдиш обратното и да разчиташ хората да ти повярват. Колкото и да назоваваш говоренето на истината с имена като "хибридна война" и "кремълска пропаганда" няма как да подмениш фактите. А хората в информационния век са изключително осведомени и имат средствата да проверят кой казва истината. Там се крие причината за доверието на хората в руската гледна точка - тя е по достоверна.
35
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България трябва незабавно да излезе от НАТО и в ЕС да наложи вето на санкциите срещу Русия и да си върне пазарите в Русия и бившия СССР. За 2016 Унгария е сключила търговски договори с Русия за 11 милиарда, а България спира руски пректи и взима 30 милиарда заеми да си плати страи дългове.
34
3
 
36
 
! Отговори
шоу преди 7 години
До SchutzstaffelСтранно е да говориш за фашист лидер на страна загубила в войната срещу фашизма 25 милиона души!болен си човече.
33
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шефът на британското обединено командване генерал Ричард Барънс е *** назначен от Путин и руското посолства да води хибридна война и да дестабилизира НАТО.
32
1
 
42
 
! Отговори
честито преди 7 години
Между другото вчера излезе доклада на Австрийския институт за икономически изследвания за 2015г. Европа е загубила 18 милиарда и 400 00 са останали без работа заради санкциите срещу Русия!
31
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВЯлика русия разчита на бъртвежите на бивши генерали и бивши дипломати като напълно изкукалия Кисинджър за повдигане вЯличието на вЯлика русия. Пропагандистки руски медии (то там други няма) като цитираната "Аргументи недели" надуват яко трЪмпетите убеждавайки напълно затъпялото си от пиене на битова химия руско население, че наистина напоследък живяха лошо при президента Обама но видите ли след 2 седмици ще заживеят щастливо при президента Тръмп. Ще надуват яко трЪмпетите и ще пият бояришник.
30
4
 
48
 
! Отговори
Гадорян преди 7 години
Китай е с Русия. Турция и тя вече клони натам. НАТО е едно беззъбо куче. Европа е по слаба и уязвима отвсякога. Терористите ще й разкажат играта.
29
2
 
37
 
! Отговори
пак аз преди 7 години
Ай де атлантиците още чакам да ми припомните за успешна мисия на НАТО!?и напълно подкрепям написаното от 33
28
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SchutzstaffelПреди да се титуловаш SS научи кога се пише "във" и "със", че 2 грешки в 1 изречение идват много
27
1
 
21
 
! Отговори
PD преди 7 години
Интересно как, всички "виждат" САЩ, а почти никой не обръща внимание на Англия. На последното разделяне на света на сфери на влияние, Англия бе наравно с СССР и САЩ. И въпреки медийното затъмнение (щото те владеят световния стрийминг), нали не си мислите, че в тези бурни времена, си почиват. И сега внимание! По някой теми имат сериозни различия с САЩ. На кого ли ще оставят Американците НАТО. Едва ли на номенклатурките тип Столенберг, или на беззъбата и зависима Германия.
26
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако това са натовските генерали,съ сигурност не можете и с Мозамбик да се справите.Щом едно фашистко дерьмо ви уплаши.