Британски генерал: НАТО не може да се справи с Русия

Страните от алианса били свикнали да живеят в спокойна обстановка
6 яну 2017 10:07, Елка Василева
179
Британски генерал: НАТО не може да се справи с Русия
Снимка: архив, Reuters

НАТО в момента не би могла да се справи с Русия според висш британски военен, говорил пред Би Би Си, пише руското издание "Аргументи недели".

Тревога във връзка с т. нар. руска заплаха изрази бившият шеф на британското обединено командване генерал Ричард Барънс. Според него НАТО не би се справила с такъв противник като Русия, посочва седмичникът на своя сайт.

По думите на Барънс след края на Студената война страните от Северноатлантическия алианс са привикнали да живеят в спокойна обстановка, съответно средствата, изразходвани преди за повишаване на отбранителните мощности, са били харчени за други нужди. Поради това в момента организацията не само е напълно демобилизирана, но няма и готовност за потенциала, който може сега да демонстрира Русия. А няма никакви гаранции, че благоприятните за НАТО условия ще се запазят и занапред, подчертава британският генерал.

Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг заяви по-рано, че Русия не е заплаха за пакта, припомня в тази връзка електронният вестник "Руски диалог". А според кандидатката за президентския пост във Франция Марин льо Пен, обявила се за излизане на страната от ЕС, съществуването на НАТО няма смисъл след края на Варшавския договор и разпадането на Съветския съюз. Лидерката на френските националисти смята, че алиансът е нужен единствено на САЩ, за да лобират за своите интереси в Европа, пише "Руски диалог".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: НАТОРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
30
 
! Отговори
ВЕЛИКАЯ РУССИЯ преди 7 години
Ха ха ха. Най после си признаха, че не могат да се справят с Русия. Е колко време им трябваше, за да го разберат? Е нищо народа е казал "По добре късно отколкото никога". Ай сега да си налягат парцалите и да не дразнят мечката, че да не марширува руската армия в Лондон. Ха ха ха. Русия винаги е била Велика и винаги ще бъде, колкото и разни комплексари с малки атрибути и русофоби да ***. ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА
104
0
 
23
 
! Отговори
ПЛАШИЛОТО ПУТ.ПРОПАГ преди 7 години
146 БГТРАКИЕЦ"195 ДИВИЗИИ НА ХЕТЛЕР ОТ ЦЯЛА ЕВРОПА НЕ МОЖА ДА ПРЕКЛОНИ ХРАБРИЯ РУСКИ НАРОД."- НАТО НЕ Е ЕДНА ДИВИЗИЯ...ХА.ХА
103
0
 
24
 
! Отговори
Баладжията преди 7 години
Британския генерал да обясни, защо ни е да се справяме с Русия. До скоро търгувахме с тях, сега ще се бием с тях. Аз това искам да знам, защо една държава, с която имахме добри отношения ГИ СКЪСАХМЕ ПО НАША ВОЛЯ и после ги обвиняваме, че се канели да ни завладяват.. Притрябвали са им безморални либерасти. Нито ресурси има, които си струват в Европа, нито народ, който си струва в Европа, да не говорим, че и индустрията и иновациите вече не стават.
102
1
 
27
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 7 години
ЧЕ ТОВА ГО ЗНАЕ ВСЯКА БАБА ОТ МАЛКИТЕ БЪЛГАРСКИ СЕЛА,ТУКА СПОДЕЛЯТ НЕЩА КОИТО НАИСТИНА СА ГЛУПАВИ ОТНОСНО ВОЕННАТА СТРАТЕГИЯ НА РУСИЯ И НАТО.195 ДИВИЗИИ НА ХЕТЛЕР ОТ ЦЯЛА ЕВРОПА НЕ МОЖА ДА ПРЕКЛОНИ ХРАБРИЯ РУСКИ НАРОД.
101
1
 
32
 
! Отговори
до 138 от славянин преди 7 години
И сто пъти нато да превъзхожда по военна мощ Русия не може да се справи с нея, защото зад натовската ''мощ'' стоят леви резби!
100
14
 
19
 
! Отговори
бляд глупака преди 7 години
През ВСВ СССР дава 30 милиона жертви и 2000 селища сринати със земята. Фашистка Германия дава 6 милиона жертви.... Е?!?! Според статистиката кой е победител..ха.ха А сега да не забравяме че Франция,Великобритания,САЩ и източноевропейските държави не са съюзници на Русия както през ВСВ....Е?!?!?! Как Русия смята да се справя и с НАТО..ха.ха.ха Да не забравяме че парите и децата на руското ръководство живеят в натовски държави.....Там е по-сигурно от матюшка Русия..ха.ха
99
8
 
19
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Туй е просто племе. Сутрин мразят цял свят. Вечер мразят себе си.После пият вредни вещества.
98
9
 
18
 
! Отговори
Рашка Просташка преди 7 години
Хора, зареждайте с миещи препарати за вана!Сега като ни нападнат ще се откупуваме с миещи препарати.
97
0
 
29
 
! Отговори
Ха,ха преди 7 години
тук маса народ страда от червен вятър и русофобска треска с мания за нападение откъм изток.Е,за тия лек нЕма.Не им се ядосвайте.Те са със слаба имунна система и бързо са хванали и неоатлантическия синдром.Стойте по-далеч от тях,че разпространяват зараза,а тя умопомрачява!
96
14
 
20
 
! Отговори
Питам преди 7 години
НАТо превъзхожда 10 пъти военната мощ на Русия и изведнъж не можели да се справят с Русия ? Айде бе ,
95
10
 
20
 
! Отговори
бля..бляд преди 7 години
руската пропаганда без Плашило не може....:)))) а в същото време първите в Русия пратили децата си с куфари откраднати пари в натовските държави..
94
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нато-гарант за всички войни по света!
93
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дубрутру. С Русия никой не може да се справи.
92
21
 
21
 
! Отговори
гладните руснаци преди 7 години
Руските окупатори само дрънкат оръжие и се мислят за победители от ВСВ. АМА ЗАБРАВЯТ НАЙ-ВАЖНОТО....: Натовските държави САЩ,Великобритания,Франция са били нейни съюзници......сега ако иска НАТО ще хапне руската столица за 2 дена..ха.ха СССР помпеше мусколи 45г благодарение на нас българите( и страните от варшавския договор)Сега и ние сме в НАТО и Путин е като сираче..ха..ха.ха
91
8
 
21
 
! Отговори
посрана русия преди 7 години
"НАТО в момента не би могла да се справи с Русия според висш британски военен, ...."-не е и нужно..ха.ха ,алкохолен коктейл "Таймаут ще се справи..ха.ха (Още жертви на алкохол менте в Русия, пили коктейл ТаймаутЧетирима души починаха в сибирския град Красноярск поради отравяне с бутилирания алкохолен коктейл "Таймаут". )
90
4
 
27
 
! Отговори
Край преди 7 години
Сащ дават за оръжие над 10 пъти повече долари от Русия НО разполагат реално с до два пъти повече военна мощ. Голяма кражба. В Русия разработването на нов самолет струва колкото каже Путин а в Сащ колкото кажат Бойнг, нортроп -груман, локхит-мартин -някакви хора с плитчици. Колкото има държавата - толкова взимат.
89
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това за Лесото отново не е вярноВярно е. Членката на НАТО и ЕС България е първа е света по най бързо намаляващо население след Лесото.
88
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия и Америка са двете държави,които отделят най-много средства за въоръжаване.Тцъ. Простотия си напивал. Америка отделя 600 милиарда, Русия 60 милиарда годишно. След САЩ са Китай, после Саудитска арабия и едва тогава е Русия.
87
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия и Америка са двете държави,които отделят най-много средства за въоръжаване.Техните постижения във военната област са почти равностойни,като ту едната ту другата изпреварва с окло 3 години.Предвид военните си агенти и в двете страни този баланс се запазва за дълго и само форсмажорни обстоятелства могат да го нарушат и да изведат на предни позиции тази,която е успяла да скрие последното си изключително изобретение от другата.Дано не се налага да го използва,защото това ще е краят за всички.
86
1
 
27
 
! Отговори
SS преди 7 години
Е как не само като погледнете Столтенберг и ти става ясно че това е най добрия военен на света, само не съм сигурен , че в живота си е посягал на същество по голямо от муха, пряко сили ***.