Префокусирането на САЩ в посока борба срещу ИД е правилен ход

Това, което може да предприеме Тръмп, е да изостави досегашното раздвоение в US политиката
6 яну 2017 12:44, Екип на Bloomberg
5
Префокусирането на САЩ в посока борба срещу ИД е правилен ход
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ислямска държава е най-голямата заплаха както за САЩ и Европа, така и за страните от региона. Префокусирането на американската политика в посока противодействие на Ислямска държава е правилен ход. Това коментира д-р Емил Ценков от ЦИД в ефир на Bloomberg TV Bulgaria

По думите му това, което може да предприеме Тръмп е да изостави досегашното раздвоение в американската политика, а именно между смяната на режима в Сирия и борбата срещу терористите, и да се съсредоточи върху Ислямска държава. "Дори само тази промяна в целите на американската политика ще е достатъчна, за да може да се ускори процесът към ликвидиране и прочистване на региона от терористи", смята той. 

Д-р Ценков коментира още дали Тръмп ще бъде изправен пред необходимостта да води трудни разговори със своите традиционни икономически партньори в региона, сред които Саудитска Арабия и Катар. "Зависимостта между САЩ и регионалните му съюзници е асиметрична. Мощни държави като Саудитска Арабия нямат голям избор, тъй като те са губещи в конфликта в Сирия. Липсва перспектива за смяна на режима там или налагането на друга политическа алтернатива", отбеляза той.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 2
Че те либерастите какво друго са, освен едни фурнаджийски лопати!!!! ?????? Какъвто вятър вее, такива ги плещят! Това за някакви си "свободи, демокрации и ценности"....това е за "тъпия човешки матрял".....
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя доскоро плюеше Тръмп, ама все полека-лека да се преориентира. Така ще направят и всички останали либерални фурнаджийски лопати.
1
2
 
5
 
! Отговори
НЕКЪВ СИ ТАМ.. преди 1 година
значи кво ...до сега беха с тех а....ееее....разгеле да си признаят ....сега ще са против тех ...уж.....