Съдят афроамериканци за расизъм, гаврили се с 18-годишен

Нападнали бял с умствена изостаналост, похвалили се със запис
26
Съдят афроамериканци за расизъм, гаврили се с 18-годишен
Снимка: Reuters, архив

Прокуратурата в Чикаго обвини вчера четирима афроамериканци за расистки мотивирано нападение срещу бял американец с умствена изостаналост, предадоха световните агенции.

Част от нападението, продължило с часове, е било записано и публикувано във Facebook. Пострадалият е бил бит, обиждан, заплашван с нож и принуден да пие от тоалетна, съобщава Асошиейтед прес.

На видеозаписа се чува как четиримата задържани, сред които има две жени, използват обидни изрази към хората от бялата раса и новоизбрания президент Доналд Тръмп.

Говорител на чикагската полиция съобщи, че първоначалното заключение на следователите е било, че 18-годишният мъж е бил избран за жертва, защото има специални потребности, а не заради расата си, въпреки расистките изказвания на нападателите.

Възможно е нападателите да са искали и да изнудят семейството му, добави говорителят. Жертвата е съученик на един от нападателите, поради което първоначално мъжът е отишъл с него доброволно.

Освен за насилие по расистки подбуди, заподозрените са обвинени за отвличане, побой, причиняване на телесни повреди и обир, съобщи Кевин Дъфин, командващ полицията на Чикаго, цитиран от Франс прес. "Не знам защо някой може да иска да публикува това във Facebook", добави той, визирайки 30-минутния запис.

Пострадалият е бил отвлечен в продължение на между 24 и 48 часа, съобщава полицията. Той вече си тръгнал от болницата, но е травматизиран и следователите срещат затруднения в комуникацията с него.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: расизъмСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
na krasimir kanev she e dobre da go pusnat na negrite da mu poopraviat joba razbirash li
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
TOVA SE NARICHA OBRATEN RASIZAM KOITO GO IMA MNOGO OTDAVNA V EVROPA KOIATO E PALNA NE PREPALNENA S AFRO AZIATZI NO ROMI KATO SOROS I KHAZARI KATO MERKEL IZPOLZVAT BOGATSTVATA SI DA MANIPOLIRAT MEDIITE S FALSHIVIAT RASIZAM KOITO NI PROBUTVAT CHREZ MEDIITE SI CE CHERNITE BILI DESKRIMINIRANI V EVROPA
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съдят афроамериканци за расизъм.---------Е, крайно време беше!Да се надяваме,че няма да са последните!
8
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поради неизживяната комплексарщина афроамериканците в САЩ сега са по-големи расисти от белите.
7
1
 
31
 
! Отговори
Вълчо преди 7 години
Ред е на БХК-Красимир Кънев да защити невинните маймунки заради техните културни особености.
6
1
 
21
 
! Отговори
Българското правител преди 7 години
Българското правителство да забрани на тези четири негъ.ра и нег.ърки да влизат в България пожизнено. Ако е възможно никакви нег.ри да не стъпват в България още по-добре.
5
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност чернокожите в САЩ са наистина огромни расисти и въобще не става въпрос за изолиран случай. Всеки който е живял там знае, че има квартали, в които бели не стъпват, където може някой да бъде убит или жена да бъде изнасилена, просто защото е бяла. Насилието над бели в последните години от страна на чернокожи с всяка изминала година нараства Черните мразят белите, белите мразят черните, това е Америка днес.
4
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-големите расисти са точно маймуняците!! Доживяхме да видим осъдени черни заради расизъм, алелуя!
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА СА ТО ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ.
2
2
 
34
 
! Отговори
Обама=Негъристан преди 7 години
Обама искаше да превърне Америка и целия свят в Ислямски, Хомосексуален Негъристан. Затова Меркел и Холанде отвориха обятията на ЕС за Исламските нашественици, по поръка на нег.ъра Обама.
1
1
 
34
 
! Отговори
Негрите са с по-малк преди 7 години
*** са с по-малко сиво вещество от белите 9-20% по-малко тегло мозък, и е по-лошо качество. Първи са по престъпност. Където се нанесат престъпност и гето идват.