Обама призова обикновените хора да работят задружно

Избрал Чикаго за прощална реч заради Мишел и началото на кариерата си
Обновена: 7 яну 2017 22:25 | 7 яну 2017 22:19, Веселина Йорданова
64
Обама призова обикновените хора да работят задружно
Снимка: архив, Ройтерс

Барак Обама наблегна на необходимостта обикновените хора да работят задружно за постигане на промени, броени дни преди прощалната му реч, която ще произнесе във вторник в Чикаго, предаде Франс прес.

"Водеща нишка в кариерата ми беше схващането, че когато обикновени хора се ангажират и работят заедно в колективно усилие, нещата се променят към по-добро", каза президентът на САЩ в седмичното си обръщение.

Обама прикани сънародниците си да си спомнят, че дългата история на Америка "понякога е белязана от изпитания, но в крайна сметка тази история се пише от поколенията граждани, които по един или друг начин са работили заедно, без показност, за усъвършенстването на съюза ни", каза той.

44-ият президент на САЩ, който ще отстъпи мястото си на Доналд Тръмп на 20 януари, припомни някои успехи от двата си мандата начело на страната, например напредъка в здравното осигуряване, завръщането на голяма част от американските войници от Афганистан и Ирак, иранското ядрено споразумение и постигнатото в Париж споразумение за борба с климатичните промени.

"Нашата работа обаче не е и никога няма да бъде завършена. Това е едно от задълженията на гражданското съзнание - че с работа хората, които обичат страната си, могат да я променят", отбеляза Обама.

Роденият в Хавай Обама обясни защо е избрал Чикаго за прощалната си реч. "Не само защото това е моят град, където се запознах с жена си и където създадохме семейството си, а и защото оттам тръгна политическата ми кариера", каза той. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: САЩБарак Обама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обама е едно голямо и безполезно нищо.
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обама е един от най-добрите президенти на САЩ. Той извади страната си от най-голямата следвоенна икономическата криза и изтегли войските си от Ирак и Авганистан.
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След демократичната арабската пролет на Барак Хюсеин Обама, обикновените хора повече от всякога заработеха задружно. Направиха си ИДИЛ. Създадоха Държава, нарекоха я Ислямска. Изпратиха милиони подръжници на идеологеята си в Европа. Какво по-задружно от това иска господин Обама ??През целия си мандат от 8 години Обама мислеше за мюсюлманите, пренебрегваше християние и обвиняваше евреите.Пораженията които той направи на света немогат да се измерят с нищо.
38
1
 
4
 
! Отговори
ZOO преди 7 години
Обанго да си хваща банана и OUT!
37
2
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Е къде да работят дружно като изнесохте предприятията си в Китай?
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 40Ти явно си пил нещо, което не се различава много от лакочистител! Такава злоба и човеконенавист не идва току-така! А колкото до твоя обамка, още не си е тръгнал, но ВСИЧКИ са наясно, че по-провален президент на краварията не е имало!!!! Путин го надигра ПО ВСИЧКИ ПАРАМЕТРИ! А и не е работата само в Путин. Той само озвучи, още в мйнхенската си реч през 2007г че НЕЩАТА В СВЕТА НЕ ВЪРВЯТ НА ДОБРЕ И НЕЩО ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ! Не го чуха и да си теглят, той КАКТО ВИНАГИ СЕ ОКАЗА ПРАВ
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Анонимността не се осигурява . Ако имате възрожност и желание за това не го ползвайте .
34
1
 
16
 
! Отговори
леле преди 7 години
По скоро да заминава този брикет, че забърка огромни каши !
33
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До две години кгато руската чума се развилнее из Европа тогава ще ревете за Обама.Обама е мразен защото сдъвка и изплю Русия за няма и година,направи ги просяци пиещи лакочестител и омекотител за дрехи.Сега вече когато Обама го няма и кремълистите надигат глава и мрачна сянка над Европа,готови са да късат жива плът.Тръмп и Путин диктатори
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво място е избрал, център на черната престъпност, където преди няколко дни черни *** от blm изтезаваха бяло момче заради това че е бяло и не харесва клинтън.
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Расовата му обремененост си казва думата!!!
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И този въведе нашия почин,практикуван най вече от нашите братя от гетата ,да ползва медицински услуги ,без да плащат!Ама Тръмп му казва ,ядец!
29
1
 
4
 
! Отговори
балкански субект преди 7 години
Тази *** пък коя е ?!!
28
4
 
26
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
Аз призовавам Обама да млъкне! Ако иска да говори пред съда в Хага, моля.
27
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Експериментът Обама доказа, че празнословието бъдеще няма, но може да доведе до много нещастия. Накрая се видя голия *** на кениеца.
26
4
 
52
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Отива си поредния престъпник на който за съжаление няма да бъде потърсена отговорност. Историята която тоя *** се опитва да омеси в един тюрлю гювеч помни и други такива като него оня Б уш с двата пръста чело и саксофониста Кли нтън двама демократизатори съсипали цели държави и безчет човешки съдби .
25
3
 
34
 
! Отговори
бг преди 7 години
Тази смрад много нахална бе !
24
1
 
30
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Те това и правят ! Задружно изхвърлиха зад борда паразитното малцинство на обществото ,което на всичко отгоре някак си бе успяло да им се качи на главите и да живее добре там за сметка на обикновенните хора ! Трябва и тук в България обикновенните хора да последнат примера на американците ! Вън разни хелзински комитети, протестъри ,природозащитници , бизнесмени и всякаква подобна ***!
23
2
 
31
 
! Отговори
Pilot преди 7 години
И този се изказва неподготвен като нашия г,лупак все едно един ги е правил. Добре..че и двамата се махат !
22
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обама е антихриста. Няма да сдаде властта!!!