Камион се вряза в тълпа в Ерусалим, има загинали

Тела са осеяли улицата, шофьорът е застрелян
Обновена: 8 яну 2017 15:27 | 8 яну 2017 14:40, Анисия Иванова
57

Снимка: Reuters

Камион се вряза в пешеходци в Ерусалим на популярен булевард над Стария град. Убити са най-малко трима души, а над десет са ранени, съобщи полицията, цитирана от Ройтерс.

Камионът се е врязал в група войници, които тъкмо били слезли от автобус, предаде Асошиейтед прес.

"Това е терористично нападение", каза говорителка на полицията по израелското държавно радио, допълвайки, че телата са "осеяли улицата“. Най-малко двама са в тежко състояние, шофьорът на камиона е застрелян, съобщи "Фокус".

Според израелски телевизионен канал шофьорът е палестинец. Медията съобщава, че името му е Моше.

Шофьор на автобус, станал свидетел на разигралата се трагедия, разказа, че след като израелските войници са открили огън срещу него, нападателят е направил завой и ги е прегазил.

"Те стреляха срещу него, докато не го неутрализираха“, обясни очевидецът.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Дики преди 7 години
Защо лъжат така в статията????Я да видим каква е истината-даваха го и по ТВ.Камиона се вряза в нищо неподозиращите войници-стрелбата след като ги сгази а не преди това!Кой палестински лъжец я писа?
37
0
 
0
 
! Отговори
Гост_1 преди 7 години
До опетковНе е ООН, а САЩ.
36
9
 
10
 
! Отговори
Аlex преди 7 години
До опетковЯвно не четете добре историята. Още хиляди години преди Христа, кореното население - Палестинците са дали подслон на прогнените от Фараона Евреи още по времето на пророга Мусей. Решението на ООН 1948 е довело само до реализиране на една държава- Израел, която впоследствие не допусна създаването на Палестинска държава, въпреки че и палестинци и араби са признали държавата Израел през 1990 и от 1948 палестинците се надяват израелската армия да изле от техните територии.
35
5
 
6
 
! Отговори
опетков преди 7 години
Проблемът на останалия свят и ООН (САЩ) е , че не направи нищо за създаването на арабска държава в Палестина по времето на създаване на държавата Израел. С помощта на САЩ евреите си създадоха държава, а арабите останаха да духат супата. Направиха няколко войни срещу Израел, които катастрофално загубиха. И те така..продължават с терора. Но откакто загина СССР няма кой да им помага.
34
6
 
4
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Alex Написаното от теб показва колко не си наясно с израелско-палестинския въпрос. След разпадането на Отоманската империя, която е владяла Палестина 400г., след Първата световна война Палестина става Британски протекторат, т.е. нещо като колония. Мисля, че през 1948г. ООН взема решение за създаване на 2 държави-Израел и Палестина върху тази територия. Проблемът на арабите е, че те не признават съществуването на държавата Израел и се борят за нейното унищожаване от самото и създаване.
33
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Nyama kak taka stava dnes na nyakoy drug utre na teb taka virvi krigovrata na jivota nishto ne ostava beznakazano molya se za oshte takiva pozitivni prekrasni *** samo za cionistite unishtojili na red dirjavi nonstop bez spirane da gi iztrivat ot liceto na sveta amin.A koyto im saboleznovava mrusni neshtasnici
32
2
 
5
 
! Отговори
oпетков преди 7 години
До Анонимен Евангелията нямат нищо общо с ционизма и с талмуда и талмуда няма нищо общо с евангелията, защото евреите отхвърлят напълно Христос и религията, създадена уж от него.
31
5
 
5
 
! Отговори
Alex преди 7 години
Аз не подкрепям тероризма под каквато и да е форма, но според мен става въпрос за около 70 годишен конфиликт между палестинци и еврей и през всички тези години израелски военни убиха около един милион палестинци, извършиха и кланета и света гледа, никой не можа да помогне на палестинците. Вероятно целта на атентаторът беше да убие войници, които окупират чужда територия - тоест Израел окупира палестински територии и палестинците останаха без земия, без домове, без права и отчаяни от безнадежда.
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Израел никога не си е оставял "магарето в калта". Даже ме напушва смях като гледам как БГ съдът ще води дело срещу организаторите на атентата в Бургас. Мосад отдавна ги ликвидира. Смешното е, че нашите го знаят ама пуста процедура:))
29
0
 
11
 
! Отговори
Белагуев преди 7 години
Тук чета тъпизми-Левски и ционизъм?!?!?!?!
28
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Някой може ли да обясни защо ИД досега не е отправила една заплаха срещу Израел, един куршум не е изстреляла?"Защото не е прието дете да стреля по баща си.
27
0
 
10
 
! Отговори
бг преди 7 години
Какво искаш да кажеш-че Васил Левски е бил нацист и илюминат?
26
2
 
16
 
! Отговори
бг преди 7 години
Щом ционистките сатанински животни Джон Кери и Джо Байден казват че е мирна религия,такава ще да е.
25
0
 
11
 
! Отговори
бг преди 7 години
БХК: Кой дава право на полицаите да стрелят без разрешение?
24
6
 
17
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
Шофьора ще да е от оная, мирната религия, нали? Долни гадни брадати нещaстници, смърт за вас.
23
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 18Ционизъм е национално-освободително движение от типа на това което Левски е изграждал в България. А талмуд е мистично учение което се мъчи да открие засекретени данни в Тората (стария Завет) а някои и в Евангелието
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съмнява ме тоя да е от ИД. Не, че не използва техните методи, де.
21
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Pulno s razbirkovci.Ako obshtuvate s iranci palestinci i pakistanci,shte razberete kakvo znachi omraza kum Izrael,no vsichki te zavijdat na Izrael,kakto i kup bulgari.8 mln sav Izrael,no ima kakvo da nauchim ot tyah,a ne ot palestinci,iranci i afganistanci.
20
5
 
22
 
! Отговори
Дейвид преди 7 години
Ми като стрелят по него ще ги гази я! И по вас да стрелят и Вие ще газите!
19
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой може ли да обясни защо ИД досега не е отправила една заплаха срещу Израел, един куршум не е изстреляла?