Протест и контрапротест разпалиха мигрантските страсти

Крайнодесни не искат бежанци, други пък против депотрирането
102
Протест и контрапротест разпалиха мигрантските страсти
Снимка: Reuters

Два протеста изкараха хиляди на улиците в Германия.

Докато стотина крайнодесни националисти демонстрираха в германския град Кьолн вчера, защото не искат бежанци в страната, около 1000 души протестираха във Франкфурт против принудителното депортиране на мигранти в Афганистан.

Шествието на привържениците на крайнодясната екстремистка партия Pro NRW беше придружавано от около 1000 полицаи.

Няколкостотин души организираха контрадемонстрация, като полицията се намеси, за да раздели двете групи.

Полицията съобщи, че е блокирала около 200 контрадемонстранти, които се опитвали да спрат шествието на националистите.

Има и задържани.

Въпреки слабото участие в акцията на Pro NRW, която разчиташe да привлече поне 400 участници, тя успя да предизвика голямо задръстване в града.

Партията планира ново шествие следващия уикенд.

Полицията в Кьолн беше критикувана, че по време на новогодишните празненства е извършвала проверки и арести на мъже по расов признак и че е използвала обиден жаргон, наричайки "Нафри" (Nafri) северноафриканците, които са били обект на полицейските действия.

Оттогава партията Pro NRW, известна с антиимигрантската си политика, започна да продава тениски с тази дума, изписана върху тях, за да демонстрира нетърпимост към северноафриканците в Германия.

Демонстрацията  в защита на мигрантите пред старата опера в германската финансова столица пък премина без инцидент, съобщи полицията, цитирана от БТА.
 
"Който принуждава насила хора да се връщат в Афганистан е безотговорен и потъпква човешки основни права", заяви лидерката на фракцията на Левите в регионалния парламент Янина Вислер.

Депортациите от Германия за Афганистан са спорни, тъй като в много части на страната има ожесточени сблъсъци между правителствените сили и талибаните, отбелязва агенцията.

През декември чартърен полет от летище Франкфурт върна 34-има бежанци в Афганистан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
13
 
! Отговори
Христо преди 7 години
Единственото по -лошо нещо от комунизма е либералната демокрация. Живял съм и при двете системи. И сегашната е ..просто ад. Дано немците се вдигнат против Меркел че иначе жалко за хубавия народ. Бабиерът ще ги унищожи.
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
провокаторите активно действат
62
2
 
13
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 7 години
Баба ви Меркел изобщо не знае какво преживяват хората от народа и. Я я питайте какво значи "тахаруш". Това дето го прилагат северноафриканците над германките.
61
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом Германия приема и помага на бежанците това показва че е благородна страна. Тогава можем да се надяваме че ще помогне и на нас. Затова трябва да и бъдем добър съюзник.
60
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бонба със закъснител 72Щом живееш 15 г в Германия значи ти харесва. Затова трябва да си благодарен на Меркел а не да я плюеш.
59
32
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел е добра жена. Баща и е пастор. Възпитана е да помага на ближния. Живяла е от другата страна на стената. Знае какво е да си подтиснат. Това което прави е добро християнство.
58
6
 
19
 
! Отговори
бонба със закъснител преди 7 години
Живея от 15 г. в Германия.Всичко много се промени в последните 2 години. До преди 2г.Всеки ме поздравяваше на улицата,това тук е нормално.Сега вече се обръщат на другата страна като минавам покрай тях който не ме познава.Не съм рус със сини очи. Често се случва ако се заговоря с някой в парка да ме пита от къде съм,какво работя и др.преди това нямаше значение.Немците стискат зъби и гледат да не показват раздразнението си но не им се получава.Квартира или работа си е мисията невъзможна ако търсит
57
4
 
6
 
! Отговори
71935 преди 7 години
До тигара 69А ти защо живееш в Германия?
56
5
 
36
 
! Отговори
тигара преди 7 години
превеждам това,което пиши на плаката - тя е виновна и носи отговорност за-имиграцията на нелегални враждебно настроени мигранти.-терористични нападения-сексуално насилие-убийства-физическо насилие срещу немски граждани-ислямизация на нашата страна и европа.аз живея вече 15год. в германия.такова чудо не е било.познавам тези мигранти и знам как мислят и какво искат,а именно-ние сме им длъжни и трябва да ги храним.не им се работи-мързеливи са.като направи атентат отива в рая, не работи...
55
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунизма беше една религия по-вредна от исояма. Само лъгаха хората , за да грабнат властта. Народа е все на прецаканата страна както сега с бежанците.
54
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 65"Ало комуниста ти днес взел ли си си хапчетата?"------------------------------------------------------Нямам нужда от хапчета. Това ми го набивахте в главата 45 години а сега обърнахте плочата и станахте защитници на Европа която всъщност най-много мразите.
53
7
 
38
 
! Отговори
Да оставим преди 7 години
германците да си трошат главите!И със фуния да им наливаш акъл няма да станат по- умни.Ние да си гледаме нашата ЧЕРГА!България се превърна в магистрала за мигранти ВХОД-ИЗХОД.Колко незаконни мигранти депортирахме?куде са чартърните полети за извозване? Правителството МЪЛЧИ! ТИШИНА! Чакат разрешение от канцлерката но такова няма да има. Премиера да отговори не само да говори със ЩЕ стане. Залъгват ни че правят нещо по въпроса а продължават С ислямизацията!
52
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз като убеден комунист, интернационалист и антиколониалист твърдо отстоявам правата на братята ни от третия свят да определят сами бъдещето си. Ние се борихме за това през целия 20ти век, а сега разни расисти, безбожни човеконенавистници и неоколонисти разрушават всичко което сме постигнали през вековната си борба. Особено съм възмотен че на чело на този съботаж е застанала Русия, която доброволно е преотстъпила на Германия свещената роля за защита на страдащите ни братя.
51
17
 
20
 
! Отговори
**** преди 7 години
Наближава времето когато ще стоите на опашка,пред руското консулство за визи,европа си отива полека лека,пълни се все повече с брадати,и скоро ще започнат конфликтите,ако някой не помисли сега, и да се вземат мерки, много скоро вече ще е късно.
50
7
 
21
 
! Отговори
Darma преди 7 години
До Анонимен 50Естествено, че не са по-умни от нас. Това, че някои хора си мислят, че са по-умни от нас, е резултат на пропагандата и опит да се внуши на света, че видиш ли, немците били нещо по-добро от останалите народи. Това, че са дисциплинирани, е вярно, но причината за това е, че немецът е изключително страхливо животно - страх го е да си отвори устата, страх го е да протестира, страх го е от това, какво другите ще си помислят за него.
49
6
 
34
 
! Отговори
Циник преди 7 години
В книгата си "Новата карта на Пентагона" в глава наречена "Теория за 4те потока" през 2000 г. Томас П. Бърнет пише:Трябва да се подсигури постоянен поток от имигранти за Европа! 3-4 милиона годишно , с цел - създаването на нова раса, с тъмна кожа - IQ 90 - достатъчно интелигентна , да работи, но недостатъчно за да разбере какво и се случва! Книгата е била настолно четиво на Доналд Ръмсфелд - има я в амазона! Логично - "Арабска пролет" В ход е подмяна на европейците! Много просто!
48
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видяхте ли кой подкрепя емигрантите - левите, сиреч комунистите!Както нашите комунисти които гласуваха в Европарламента за повече емигранти в ЕС!
47
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да проумея защо Запада така настойчиво иска да се самоубива, при това бавно и болезнено. Изборите през 2017 г. ще са жизнено важни за оцеляването не само на самата Европа, но и за самите нас.
46
2
 
49
 
! Отговори
анализатор преди 7 години
алтернатива за Германия й дават 15% но реалните са 50-60%, както и на Тръмп никой не му даваше шанс да спечели кандидатурата на републиканците, после пък било абсурд да победи Хилари и му даваха 20-30% а той я размаза!!! И всичко това след зверската манипулация срещу него!!! Скоро цялата тая световна гнyс ще се прибере там откъдето изпълзя!!
45
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора, бдете! И на нас ни готвят същото! Искат да заличат европейските народи! Злото е вперило поглед в Европа!