Протест и контрапротест разпалиха мигрантските страсти

Крайнодесни не искат бежанци, други пък против депотрирането
102
Протест и контрапротест разпалиха мигрантските страсти
Снимка: Reuters

Два протеста изкараха хиляди на улиците в Германия.

Докато стотина крайнодесни националисти демонстрираха в германския град Кьолн вчера, защото не искат бежанци в страната, около 1000 души протестираха във Франкфурт против принудителното депортиране на мигранти в Афганистан.

Шествието на привържениците на крайнодясната екстремистка партия Pro NRW беше придружавано от около 1000 полицаи.

Няколкостотин души организираха контрадемонстрация, като полицията се намеси, за да раздели двете групи.

Полицията съобщи, че е блокирала около 200 контрадемонстранти, които се опитвали да спрат шествието на националистите.

Има и задържани.

Въпреки слабото участие в акцията на Pro NRW, която разчиташe да привлече поне 400 участници, тя успя да предизвика голямо задръстване в града.

Партията планира ново шествие следващия уикенд.

Полицията в Кьолн беше критикувана, че по време на новогодишните празненства е извършвала проверки и арести на мъже по расов признак и че е използвала обиден жаргон, наричайки "Нафри" (Nafri) северноафриканците, които са били обект на полицейските действия.

Оттогава партията Pro NRW, известна с антиимигрантската си политика, започна да продава тениски с тази дума, изписана върху тях, за да демонстрира нетърпимост към северноафриканците в Германия.

Демонстрацията  в защита на мигрантите пред старата опера в германската финансова столица пък премина без инцидент, съобщи полицията, цитирана от БТА.
 
"Който принуждава насила хора да се връщат в Афганистан е безотговорен и потъпква човешки основни права", заяви лидерката на фракцията на Левите в регионалния парламент Янина Вислер.

Депортациите от Германия за Афганистан са спорни, тъй като в много части на страната има ожесточени сблъсъци между правителствените сили и талибаните, отбелязва агенцията.

През декември чартърен полет от летище Франкфурт върна 34-има бежанци в Афганистан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Контрапротестът е митинг на Меркел, бат Бойко я е научил на тези техники.
43
2
 
41
 
! Отговори
Нетолерантен преди 7 години
Толерастията е тежко психатрично заболяване...което след време ще се изучава в учебниците по психиатрия!Толерастията ще затрие Европа а чумата преди векове не е успяла!Всички болни от толерастия ще се изпращат в ОАЕ да обясняват що е гей парад,гей брак,трети пол,трансексуален и интерсексуален индивид,как арабите трябва да строят църкви,да им покажат основите на мулти култи и правата на човека...
42
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не изпитвам никакво съчувствие към народ, който иска да се самоунищожи и не взима никакви мерки срещу това! Западна Европа ми е толкова жалка и паднала в очите, че няма накъде! Това са АБСОЛЮТНИ комунисти, по-*** демагози и от съветските! При тях вече няма чувство за род и родина. Кога източноевропееца ще позволи див и брадат талибанин да беснее над бащино му огнище? А западняка го учат от най-ранна възраст да бъде послушна офца, иначе било расистко! Това не бива да се случва в БГ!
41
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
живея в Германия и мога да кажа, че тия хора не са с нищо по-умно, по-добри и по-свестни от нас. Такива простотии правят германците в много по-голям мащаб от нас с тази толерастия и емигрантска политически коректна политика, че тия неща дето стават в БГ са си дреболия направо. Хора, не загърбвайте БГ, не сме по-зле от тях !
40
5
 
25
 
! Отговори
DeDe преди 7 години
Гришо победи ,взе купата в Бризбейн
39
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Григоооооооррррррр! Давайте статия веднага бре! Велика игра...и пречупи кошмара си Нишикори в страхотна битка.!
38
0
 
26
 
! Отговори
АзГ преди 7 години
Да изчакаме резултатите от парламентарните избори през есента. Барометър ще са и местните избори в 3 германски провинции. За сега предсказванията на официалните майнстриим медии посочват Алтернатива за Германия на 3 място с 15%. Надеждата ми е 25%.
37
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Полицията пази крайнодесните от народа...хаха!!
36
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо протестират? Нали искаха мигранти и ги посрещаха с мечета??? Сега рИвът и ако може другите страни да поемат тяхната каша. Гадни шваби
35
27
 
6
 
! Отговори
Правилно е преди 7 години
Оставете хората да се смесват! Германците трябва да докажат, че не са нацисти, като се смесят с всички хора от света! За всеки бял трябва да има двама араби и един черен! Да се строят джамии! Уважавайте мултикултуризма!
34
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИСКАМЕ НОВ ХИТЛЕР, С НОВИ КОНЦЛАГЕРИ И НОВИ ПЕЩИ.... И ВСИЧКИТЕ *** ЗАЕДНО С МЕРКЕЛ ТАМ
33
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Bond "Значи и там има уpoди" Как да няма от ТВ бокса денонощно се лее помияГледането на ТВ и слушането на радио е ОПАСНО за вашето ментално здраве !
32
5
 
67
 
! Отговори
Bond преди 7 години
"протестираха във Франкфурт против принудителното депортиране на мигранти в Афганистан."-----------------------------Значи и там има уpoди като Протестна мрежа и други сopосоидни yтaйки
31
34
 
16
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Аз ще чакам протестите срещу 70000 българина, живеещи паразитски живот на гърба да немския данъкоплатец, които дори регистрират за помощи деца, които си живеят в България или въобще не съществуват. Също и срещу 1 000 000 руснаци, които се напиват и стават агресивни. Говорят високо в градския транспорт, оставят купища бок'лук по седалките и явно нямат никаква представа как се държи човек в цивилизованото общество.
30
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко е заради глобалното затопляне, Путин е виновен.
29
1
 
39
 
! Отговори
що лъжете,бе преди 7 години
Влезте в тубата и вижте колко хиляди са!А другите нямат и 100,и все са "умни и зелени"!
28
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Старата бабичка както са я изтипосали на снимката май туй я чака.
27
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От популисти станаха екстремисти може и да не са дори и немци, почва да става все по-интересно.
26
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ни интересува нас норалните хора какво става в тоя измислен катун ЕС.Да не се бият ами да почват да ги интегрират.
25
1
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом на нормалните хора взеха да им викат "крайнодесни" и "популисти", щом има протестиращи срещу депортацията, а безродно го ведо като Меркел се готви за четвърти мандат, значи с Германия е свършено. То с цяла западна Европа е свършено, дано ние да успеем да се спасим, докато е време.