Ранената Нурай лети с чартърен самолет до Норвегия

Разноските по транспорта и лечението й се поемат от Осло
132
Ранената Нурай лети с чартърен самолет до Норвегия
Снимка: Facebook

С голяма вероятност се очаква днес българката Нурай Алиосман, която бе ранена в терористичното нападение в нощния клуб Рейна в Истанбул в новогодишната нощ, да бъде транспортирана в Норвегия, където живее и работи.

Още по темата
Специален екип от Норвегия е пристигнал в болницата "Д-р Сади Конур" в Бакъркьой, Истанбул, където Нурай бе оперирана веднага след раняването и се лекува, съобщи БТА.

След консултация с лекуващия я екип от турски лекари във връзка със състоянието й е решено болната да бъде транспортирана в Осло, където ще продължи лечението й.

Нурай ще бъде транспортирана със санитарен норвежки чартърен самолет, на който ще бъде пренесена с носилка, придружавана от лекари.

Ако лошото време, което от завчера насам причини отлагане на много самолетни полети от истанбулското летище, не попречи, се планира самолетът с ранената Нурай да излети за Осло следобед от Истанбул, съобщиха източници от турската болница.

Разноските по транспорта до Осло и лечението там се поемат от норвежката държава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно, че не се е доверила на "супер" лекарите от съседката, а се е изнесла при първа възможност!.....Комшийските лекари са свършили най-важнато в критичния период. Рехабилитацията когато вече живота и е извън опасност може да се извърши навсякъде.
59
1
 
4
 
! Отговори
аз преди 7 години
Искате да кажете,че норвежците,ще се трогнат за някаква си българка! Хайде бе! Тя е вече с норвежки паспорт и норвежки осигуровки.
58
1
 
5
 
! Отговори
ВТ преди 7 години
Нямам нищо против момичето да се оправи бързо,независимао дали е Нурай или Иванка! Обаче знаете ли колко много българи се нуждаят от специализирана мед. помощ и транспорт.И няма да го получат,защото у нас се тръби,че здравеопазването е безплатно и се чака от лекари с 800 лв заплатки да работят все едно получават 8000.Ами норвежките и турските лекари са доволно мотивирани! И не ми разправяйте басни,че всичко това ще е безплатно за Нурай.Ще ѝ се изцеди осигуровката,даже и ще си доплати щедро!
57
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно, че не се е доверила на "супер" лекарите от съседката, а се е изнесла при първа възможност!
56
3
 
22
 
! Отговори
ДОКТОР ДУЛИТЪЛ преди 7 години
ПОСТРАДАЛА БЪЛГАРСКА ГРАЖДАНКА ......... ЛЕКУВАНА В ТУРЦИЯ В КАЧЕСТВЕННА БОЛНИЦА ЗА СМЕТКА НА ТУРСКАТА ДЪРЖАВА, ТРАНСПОРТИРАНА С ЧАРТЪР ПЛАТЕН ОТ НОРВЕЖКИЯ ДАНЪКОПЛАТЕЦ И ДОЛЕКУВАНА ТАМ !!!!! КОЛКО МНОООООООГО СМЕ ДАЛЕЧ ОТ БЕЛИТЕ СТРАНИ.
55
0
 
8
 
! Отговори
Възмутен преди 7 години
И какво - сега ще ни хвалите норвежкото здравеопазване, а нас тука кучета ни яли ...Сигугно другия път като закъсаме в преспите ще ще Шеф чакаме Боко да ни изнесе на ръце лично от преспите!
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите с българско гражданство излиза, че са по-ценени. Уж еднакво обучавани в едни и същи училища пък каква разлика в последващата реализация в непредубедена среда. От къде идва тая очекъртеща разлика? Да не би от различното възпитание в семейната среда? Само питам.
53
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не се окаже така , това моми4е да е наследница на истинските българи дето са основали държавата България , а ние българите да се окажем някакви мелеси .За това да си живеем кротко и да не се правим КОЙ ПО .
52
2
 
30
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Ами БРАВО на Норвегия!Защитават си работниците- т.е. хората които и изкарват някакви блага- независимо какво работят.Ако е певица или спортист или артист в България - може.Живота е даден за всички еднакво МОМИЧЕТО ИМА ПРАВО ДА ЖИВЕЕ.
51
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди 1970 година норвежците се прехласва по България. Сега е обратно.
50
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Норвегия е бензиностанция, както и Русия , ама по различна.
49
15
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво, младо момиче, невиновно за нищо, а сумати народ и желае едва ли не смърт !? Хора, вземете се в ръце, българинът не е толкова злобен !
48
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали и "приятелката" с която е била в Истанбул е била българка, защо никакво внимание не се обърна и на тази българска гражданка. Да разкаже как се е уплашила, как се е чувствала - нищо! Е, не може такава дискриминация?
47
0
 
19
 
! Отговори
шведка преди 7 години
Защо ме триете? Казвам само, че родителите живеят в Ljungby, Sweden. Градчето беше малко за момичето и то си намери подходяща среда в Осло.
46
3
 
39
 
! Отговори
до 49 Ицо преди 7 години
Причината норвежците да живеят добре не е, че са намерили петрол, а че разпределят справедливо печалбата от това ме имат природни ресурси. И в България има златно находище в Челопеч, но елате ни вижте ! Вече съвсем сериозно сравняват по стандарт България с Етиопия...
45
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странното е че в норвежката преса не пише нищо за случая, т. е за тях това си е рутинно действие, и нормално след като момичето е осигурено по норвежкото законодателство
44
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТова на снимката е момче в женски дрехи------------------сигурно затова хубавото Наде не искаше да каже коя/кой е?
43
17
 
28
 
! Отговори
Ицо преди 7 години
Много българи сравняват Българско село от 50 къщи с Осло. Сравнявайте София с Осло. Допреди 20 години бушмените тук са деляли 1 тоалетна между 2 етажа в блоковете. Учениците в 10 клас в Норвегия не могат да решават уравнения с 2 неизвестни. В 10 клас, да повторя. Докторите се допитват до Гугъл.Единствената причина, да живеят що годе добре е това, че са налерили петрол. Не измислили, а намерили.
42
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До -Разноските по транспорта до Осло и лечението там се поемат от норвежката държава.---------------------Това според българската Камбулина.
41
9
 
10
 
! Отговори
bulgaro преди 7 години
..Sayin Nuray...nadyavam se vsichko da e na po dobro...Uspeshno lechenie i shtastilivi dni..