Дубай – царството на увеселителните паркове

Предложенията ще стават все повече и по-добри с времето
9 яну 2017 09:14, Елка Василева
0
Дубай – царството на увеселителните паркове
Снимка: архив, Reuters

Забравете Флорида - Дубай влиза в конкуренция със САЩ за короната на топ дестинация за увеселителни паркове.

В града на Обединените арабски емирства през последните месеци се появиха много тематични атракции, а предложенията ще стават все повече и по-добри с времето. ДПА представя парковете, които вече работят или скоро ще отворят врати.

Legoland Dubai и Legoland Water Park

Посетителите могат да видят над 10 000 модела на забележителности от цял свят, направени само от тухлички Лего в Legoland Dubai.

Семействата могат да се насладят на различни програми и обиколки в парка, който бе открит в края на октомври 2016 година като част от Dubai Park & Resorts - групата, която управлява също увеселителните паркове Motiongate и Bollywood.

Леголанд уотър парк, когато отвори врати, ще предлага пързалки, басейн с изкуствени вълни, място за игра на децата. Комбинираният билет за двете атракции е на цена около 350 дирхама (около 92 евро).

Motiongate Dubai

Тематичният филмов парк, който потапя посетителите в света на холивудските продукции, включително "Шрек" и "Игрите на глада", отвори врати на 16 декември 2016 година.

До 31 март дневният билет струва 250 дирхама (около 65 евро) или 215 дирхама (около 56 евро) за деца на възраст между 3 и 11 години.

Bollywood паркс Dubai

Обявен е за първия в света тематичен парк, посветен на Боливуд. Паркът е открит през ноември 2016 година, като представленията и обстановката са вдъхновени от индийските филми.

Дневният билет струва 285 дирхама (около 75 евро) за възрастен или 245 дирхама (около 64 евро) за деца между 3 и 12 години.

IMG Worlds of Adventure

Героите и злодеите на Marvel, любимците от Cartoon Network и изгубеният свят на динозаврите - всички са под един покрив в този приключенски парк, който бе открит през септември миналата година.

Предстои пускането на още паркове: IMG Worlds of Adventure ще има нов съсед през 2019 година, когато бъде открит паркът World of Legends. Мост ще свързва двата парка. World of Legends ще бъде посветен на герои от видео игри.

Планиран е също сафари парк, който да заработи в началото на 2017 година, след като първоначално бе планирано да бъде пуснат през 2015 година.

За 2018 година е планирано откриването на Fox Dubai World, който ще предлага на посетителите поглед към определени филми на Fox Studios.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари