Осем полицаи убити при нападение в Египет

Избухнала е бомба в автомобил за почистване на улиците
9 яну 2017 11:37, Елка Василева
5
Осем полицаи убити при нападение в Египет
Снимка: архив, Reuters

Най-малко осем полицаи бяха убити при нападение срещу контролен пункт в египетския град Ел Ариш в Северен Синай, съобщиха медицински източници и служители по сигурността, цитирани от Ройтерс.

Атаката била извършена с бомба, поставена в автомобил за почистване на улиците, който нападателите откраднали няколко дни преди това.

След взрива нападателите обстрелвали контролния пункт с автомати и гранатомети.

Засега никой не е поел отговорност за атаката, при която са били ранени 13 души, включително 4 цивилни. Полицията е открила тялото на един от нападателите, който е шофирал взривения автомобил.

На Синайския полуостров действат ислямистки бунтовници и те се активизираха след 2013 г., когато армията свали президента ислямист Мохамед Морси след масови протести срещу управлението му.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и ква е тая снимка?
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бившия ислямски президент на Египет Мохамед Морси беше предложен от американския президент Барак хюсеин Обама. Само за това че Морси е завършил висше образование глупавия Обама реши че Мо хамад е станал демократичен човек,Оказа се точно обратното,Морси помагаше на терористичните организации както в Египет, така и в Палестина да получават оръжие от Иран и да го използват против всеки който не е ислямист,Иска или не иска Обама стана съучастник на световния ислямски терор
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Където властва "правата вяра", мир не може да съществува.