Тръмп направи руските милиардери още по-богати

"Форбс": Те са се сдобили с 29 милиарда долара
10 яну 2017 12:37, Елка Василева
38
Тръмп направи руските милиардери още по-богати
Снимка: архив, Reuters

Руските милиардери са забогатели с 29 милиарда долара след победата на републиканеца Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ, съобщава сп. "Форбс", цитирано от ТАСС.

Изданието поставя на първо място ръководителя на Новатек Леонид Михелсон, чието състояние след изборите в САЩ се е увеличило с 1,9 милиарда долара до 18,2 милиарда долара. През март миналата година "Форбс" оценяваше богатството му на 14,4 милиарда долара.
Изданието класира и съсобственика на Новатек Генадий Тимченко. От ноември 2016 година акциите на Новатек са поскъпнали с 16 процента, така че стойността на 23-процентовия дял на бизнесмена е нараснала с 1,8 милиарда долара.

"Форбс" цитира и съсобственика на Сибур Кирил Шамалов (съпруг на малката дъщеря на президента Владимир Путин - бел. р.), но не посочва конкретни цифри.

Според публикацията за посочения период съвкупното състояние на руските милиардери се е увеличило повече, отколкото богатството на най-заможните граждани на която и да било друга страна по света, с изключение на САЩ.

В списъците на "Форбс" има шест пъти повече милиардери в САЩ, отколкото в Русия. При все това, всеки американски милиардер е забогатял с 2,8 процента, а всеки руски - със 7,1 на сто.
 

/БТА /

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
7
 
! Отговори
колега преди 7 години
До Анонимен-никой не пише че лично тръмп е допринесъл за това и никъде не става дума за кражби.Става дума на т.н.свободен пазар -или с др.думи увиличение на приток на капитали в посока -руската фондова борса от чужбина и съответен ръст на ценните книжа на руски компанини собственот на милиардери.Така както е в Америка.Нищо не обичайно.Между впрочем Аг.Блумбърг съобщава,че за 2016г. притока на чужди инвестиции на руският фондов пазар е ударил рекорд от 2008г. насам.
6
2
 
4
 
! Отговори
Кики преди 7 години
От спечелването на Тръмп, Аз също станах по - богат - душевно разбира се.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 7Мило козяче, пази си психиката!
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демократическите ценности сатакива че от едно първоначалнонатрупване нагоре краденетостава много лесно и безнаказано.И това не се отнася само за рускитеолигарси но и за американските такива.
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да разбера как може да наричат РЕПУБЛИКАНЦИТЕ русофили... хората, които бастисаха СССР. Хората, чийто членове и електорат са най-трудолюбивите и патриотични хора в Америка (Средните щати) - гръбнака на американското общество! Онези, които все още вярват в ценности като семейство и любов към родината! Средната класа! А латиности, черни, холивудски *** и комунисти всички знаем за кой гласуват.
2
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да разбера как точно Тръмп е допринесъл за кражбите на руските олигарси.Не е ли допринесъл Обама и госпожа Клинтън които са в момента на власт??!Обама не ограничи офшорките и кражбите чрез тях на данъци и помага богатите да стават все по богати а бедните все по бедни.Отново демагогия и манипулации.
1
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде поредната лъжлива статия...Нито Форбс са писали това, нито пък Тръмп е направил споменатите руснаци по-богати. Изобщо не е описана такава връзка, което показва поредната руска измислица на ТАСС :))