ЕК: Санкциите срещу Русия почти не вредят на ЕС

Те са определени с точността на лазер, заяви говорител
13 яну 2017 15:10, Елка Василева
289
ЕК: Санкциите срещу Русия почти не вредят на ЕС
Снимка: архив, Reuters

Въвеждането на санкциите на ЕС срещу Русия почти не оказват въздействие на европейската икономика. Това заяви говорител на Европейската комисия на пресконференция.

Санкциите са определени с точността на лазер и имат минимално въздействие върху икономиката на държавите от Общността, заяви говорителят.

Той добави, че са приложени успоредни мерки, които да сведат до минимум отражението на санкциите.

От март 2014 г. ЕС постепенно наложи санкции на Москва в отговор на анексирането на Крим и дестабилизирането на Украйна. Санкциите ограничават достъпа до първичните и вторичните капиталови пазари на ЕС на пет големи руски държавни финансови институции и техните мажоритарно притежавани дъщерни предприятия, установени извън Общността, както и на три големи руски дружества в областта на отбраната и три големи енергийни дружества.

ЕС наложи забрана за търговия с оръжия, за износ на изделия с двойно предназначение за военна употреба или за военни крайни потребители в Русия.

Ограничен бе достъпът на Русия до определени чувствителни технологии и услуги, които могат да бъдат използвани за проучвания и производство на нефт.

Европейската инвестиционна банка временно преустанови одобряването на нови дейности за финансиране в Руската федерация. Прилагането на двустранните и регионалните програми на ЕС за сътрудничество с Русия беше преразгледано и някои програми бяха временно преустановени.

Прилагането на наложените санкции бе удължено през декември 2016 г. поне до края на юли тази година.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още по темата: русияЕСсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
1
 
! Отговори
Min4o преди 7 години
Kato ne vrediat na shibania EC traite si i ne se napriagaite :)))))) Pusnacite i s vashite kirlivi sankcii shte se spraviat i za tova zlobeete -neshtastnici pederasti4ni
113
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ха ха , смях , фалираха хиляди фирми а не вредяли , ужас
112
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТойУкрайна има както историческо право___________________________________Хайде напиши го това историческо право ако можеш.... хахаххахахахаххахахахаххахахМрьльо Евро.гейски
111
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Той'В днешни дни, при почти всяка унитарна държава, това право е в ръцете на една етническа общност (народ), наложила по стечението на историческите обстоятелства своята фактическа доминация върху нейната територия." И още "Унитарните държави са винаги еднонационални."Кое от двете посочени основни характеристики на "унитарната държава' са в сила в Крим? Без да напомням пак че исторически Крим има повече общо с Гърците, Турците, Татарите, Венецианците, и т.н. отколкото с Украйна?
110
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Той211 Ходи го кажи това на Мейана на висок глас-------------------------------------------------------------Не e моя работа да уча когото и да било за собствената им история. Както и теб... ясно?
109
0
 
11
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Те и мигрантите на Меркел почти не вредяха на ЕС..
108
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
опашата лъжа ,европата е загубила милиарди от сакциите ,а ако руснака спре газта ще пририта
107
0
 
10
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
215ох милия ,толкива напушено наивен, с тез кухи фрази, ти верваш ли си за тез етнически руснаци в УА, вярвай си, нали виждаш резултата, дори Савченко обърна палачинката и тръгна да търси компромиси щото е тъпо да те хвърлят като пушечно месо да гинеш за рсзни олигархични интереси облечени в евроатл ценности уж..
106
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
EC - Никаква толерантност към корупция и престъпност.__________________________________________________hahahahahhahahhahhhahahahhahhahahahahhhhhhhhhhhhhhhhhhhahaahahhahahhahahahaНай-голямата глупост поне за днес. Явно демокрацията не прощава на никой, всички откачат тотално...
105
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Той 207Викаш в Югославия имаше референдум? Или НАТОвски бомби?
104
1
 
1
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
208серозен ама мързелив и скатан, за тез 15% не е от руски сайт а си е техен официално обявен проблем, ама кой да чете...
103
0
 
4
 
! Отговори
Стига лъжи! преди 7 години
До Анонимен 173Пропускам опита ти за обида - но за мен некой 'нефелен' като теб да ме нарече нефелен си е по скоро похвала!Радвам се все пак че си разбрал че Украйна няма историческа връзка с Крим! Браво! Така че всичките приказки за 'анексиране на чужди територии' са глупости. Украйна не е купила, завладяла или получила подарък Крим. Както казах - е бил административен акт в рамките на СССР. Каквато и да е причината (тук се споменанат няколко). Но всички приказки за агресия и анексия - са
102
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ShoppУкраинците 3 века живеят с руснаци и добре ги познават.___________________________________________________Украинците ????????????Нема такива колкото и да ти се иска... Украйна е създадена от Ленин 1918 година. Никога преди това не е имало украинци. Мумията от Червения площад ... май стана легитимна личност за бьлгарските русофоби.
101
0
 
2
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
205 има ефно продължение, БВП на глава от населението, та смятай по 12 милиона за холандия и по 160 мил за русия
100
2
 
3
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
201 шопете ,з наеш ли как предпочитат да гинат на бойното поле срещу руснаците, никак, едвам на 15 % успяха мобилизация на запасня ци да направят, всичко живо бяга и се крие, че с полиция ги прибират.
99
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия има вътрешен продукт колкото малка Холандия. На фона на ЕС тя е едно джудже.
98
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото повече санкции за путинава Русия, толкова по-добре за ЕС и България !
97
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиРуснаците като не страдат от санкциите защо си се разквичал на умряло? ЕС същи не страдат от контрасанкциите на джуджака, а България още по-малко. Какво си се разпенявил тогава? Или ти плащат ба пост?
96
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Стига лъжи!С тебе няма да говориме, защото си информационно и интеректуално нефелен. Но за едно си прав Крим не е бил украински, а Хрушчов го прехвърли, вземи прочети защо! Има цяла гора и рускоезична информация - от либерастка, до крайно националистическа и всичките са си "плюнали в устите".
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това със струговете 1 микрон беше яко! Верно че купиха два японски и после рекоха да ги преместят някъде та да заместят два чешки от 80-те (сети се къде от 3 пъти), обаче излезна, че в договора не се разрешава преместване и софтуера се блокира, щото е подкован с GPS - като защита от кражба сиреч де! Кой ще ги направи тия стругове? Тоя дето проектира Арматата го вкараха в панделата за национално предателство, щото туй спряло насред мегдана. Едно от талантливите еврейчета в Русь, още не вазирали.