ЕК: Санкциите срещу Русия почти не вредят на ЕС

Те са определени с точността на лазер, заяви говорител
13 яну 2017 15:10, Елка Василева
289
ЕК: Санкциите срещу Русия почти не вредят на ЕС
Снимка: архив, Reuters

Въвеждането на санкциите на ЕС срещу Русия почти не оказват въздействие на европейската икономика. Това заяви говорител на Европейската комисия на пресконференция.

Санкциите са определени с точността на лазер и имат минимално въздействие върху икономиката на държавите от Общността, заяви говорителят.

Той добави, че са приложени успоредни мерки, които да сведат до минимум отражението на санкциите.

От март 2014 г. ЕС постепенно наложи санкции на Москва в отговор на анексирането на Крим и дестабилизирането на Украйна. Санкциите ограничават достъпа до първичните и вторичните капиталови пазари на ЕС на пет големи руски държавни финансови институции и техните мажоритарно притежавани дъщерни предприятия, установени извън Общността, както и на три големи руски дружества в областта на отбраната и три големи енергийни дружества.

ЕС наложи забрана за търговия с оръжия, за износ на изделия с двойно предназначение за военна употреба или за военни крайни потребители в Русия.

Ограничен бе достъпът на Русия до определени чувствителни технологии и услуги, които могат да бъдат използвани за проучвания и производство на нефт.

Европейската инвестиционна банка временно преустанови одобряването на нови дейности за финансиране в Руската федерация. Прилагането на двустранните и регионалните програми на ЕС за сътрудничество с Русия беше преразгледано и някои програми бяха временно преустановени.

Прилагането на наложените санкции бе удължено през декември 2016 г. поне до края на юли тази година.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още по темата: Русияессанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗНАЕМ КАК МЕРКЕЛ С ЛАЗЕРНА ТОЧНОСТ ИЗЧИСЛИ БРОЯ НА БЕЖАНЦИТЕ
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виж курса на рублата в евро, буннак.
72
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МАЛКО ЩЕ МУ Е ЗОР НА СВЕТА ДА МИНЕ БЕЗ РУСИЯКАТО СПРАТ ГАЗА И ПЕТРОЛА ЩЕ БЪДЕ ИНТЕРЕСНОПък софийските плондери най-много ще мръзнат в този студ, че и ток няма да има, ха-ха-ха-ха
71
0
 
2
 
! Отговори
Шап преди 7 години
Лазерната точност по идиотзка ли е от обикновенната? Иначе такова животно нема.
70
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РУСНАЦИТЕ, К`ВОТО ИМ ТРЯБВА ЕВРОПЕЙСКО СИ ГО КУПУВАТ ПРЕЗ КАЗАХСТАН ИЛИ БЕЛАРУС.Но санкциите са добре за нас, ще ядем евтино месо от Франция.
69
0
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До hahaВсе си мисля между другото, че концепцията на Вова за икономика е някаква странна мешавица от ултрадясно и ултраляво - хем държавни корпорации, хем начело им магнати частници. И когато действително се налага да се "спасява" някой, ултралявата държава пасува, а когато се говори за приходи, те отиват у ултрадесните магнати. Политически е същото - ултрадясно (национализъм, православие (религия), традиции плюс рев и носталгия към ултралевия "прогресивен" СССР. Има си научен термин в психоло
68
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путинова Русия е една печална грешка, която скоро ще бъде поправена!
67
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 87 Света може да мине без Русия______________________________hahahahahahahhahhahahhahhahhahahahah,
66
6
 
1
 
! Отговори
haha преди 7 години
Любимата Държава на русофило-кутевистите реши в лицето на Обама да спасява дженерал мотърс, а не Детройт.______________________________________________________Типично за левичари - комунисти които се месят в икономиката....************А в още по-любимата Рассийска държава не можаха нищо да спасят, само викат нема пари, дръжте се._______________________________________________Типично за консерватори - десни които искат пазара да урежда нещата...Некакви други коментарии има ли ??? hahahah
65
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Света може да мине без Русия, но Русия не може да мине без света. Освен ако мужиците не искат да закусват с Армати, да обядват с Искандери и да вечерят Калибри. А за пиене нефт на корем!
64
1
 
5
 
! Отговори
Spiritus Rector преди 7 години
Руският министър на селското стопанство Александър Ткачов няма право да пътува до ЕС. Заради Крим. Обаче той е в Германия, по покана на немския му колега Кристиян Шмидт. И то на разноски на германското правителство. За какво въздействие на антируските сакции бленува т.н. "говорител" на ЕК, след като германското правителство ги заобикаля?
63
4
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До ивчоИначе какво общо има смяната на властта в Киев с Рассия?
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А САНКЦИИТЕ НА РУСИА ДАЛИ нЕ И ВРЕДАТ
61
2
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До ивчоДетройт не е от моите н.гри, но фалира да, при това заради никакви дългове, че чак и пенсионните фондове на хората отидоха. Любимата Държава на русофило-кутевистите реши в лицето на Обама да спасява дженерал мотърс, а не Детройт. А в още по-любимата Рассийска държава не можаха нищо да спасят, само викат нема пари, дръжте се.
60
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е опасност за световния ред и мир, тя трябва да бъде напълно изолирана, като Северна Корея.
59
1
 
7
 
! Отговори
До 58 преди 7 години
До Република БългарияМного сте прав! Но скоро може да се окаже, че в Българския парламент може да има и една *** партия, освен турските...Някой вижда ли някаква съществена разлика между "Да, България" и "Да,Америка за България", като се има предвид, че създателите на новия проект са доказани грантови ***?Ако тази партийка влезе в парламента, това означава глобалният мизантроп сорос да има политическо представителство и в Българския парламент. Зависи само от разума на избирателите!
58
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АзЗнаеш ли какво еключват санкциите отворко, та говориш толкова компетентно. Потърси какво включват санциите за да не пишеш глупости. Контрасанкциите нарушаеат договорите и търговското право.
57
2
 
1
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
73има, да кажем Грозни, Казан, Нижниновгород и т.н кат не знаеш не питай..
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено на Европа не пречат санкциите срещу Русия , а руските санкции срещу Европа .Млечен пазар цитрусов пазар , а и не мисля че липсата на износ на технологии за Русия е толкова добър за ЕС
55
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Загубите за БГ от санкциите към Русия са около 50 милиона (евро?). Което е едно нищов сравнение с 1,2 милиарда лева за ненужните реактори. Само от увеличения приходот руски туристи печелим повече, да не говорим за 160-те милиона лева помощ от ЕС.На дневен ред е отмяната на световното по футбол - от Русия, някъде другаде.Анексията на Крим е незаконна - не може с референдум да присъединяваш парчета от друга държава, при положение, че този референдум не се признава от Украйна