ЕК: Санкциите срещу Русия почти не вредят на ЕС

Те са определени с точността на лазер, заяви говорител
13 яну 2017 15:10, Елка Василева
289
ЕК: Санкциите срещу Русия почти не вредят на ЕС
Снимка: архив, Reuters

Въвеждането на санкциите на ЕС срещу Русия почти не оказват въздействие на европейската икономика. Това заяви говорител на Европейската комисия на пресконференция.

Санкциите са определени с точността на лазер и имат минимално въздействие върху икономиката на държавите от Общността, заяви говорителят.

Той добави, че са приложени успоредни мерки, които да сведат до минимум отражението на санкциите.

От март 2014 г. ЕС постепенно наложи санкции на Москва в отговор на анексирането на Крим и дестабилизирането на Украйна. Санкциите ограничават достъпа до първичните и вторичните капиталови пазари на ЕС на пет големи руски държавни финансови институции и техните мажоритарно притежавани дъщерни предприятия, установени извън Общността, както и на три големи руски дружества в областта на отбраната и три големи енергийни дружества.

ЕС наложи забрана за търговия с оръжия, за износ на изделия с двойно предназначение за военна употреба или за военни крайни потребители в Русия.

Ограничен бе достъпът на Русия до определени чувствителни технологии и услуги, които могат да бъдат използвани за проучвания и производство на нефт.

Европейската инвестиционна банка временно преустанови одобряването на нови дейности за финансиране в Руската федерация. Прилагането на двустранните и регионалните програми на ЕС за сътрудничество с Русия беше преразгледано и някои програми бяха временно преустановени.

Прилагането на наложените санкции бе удължено през декември 2016 г. поне до края на юли тази година.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още по темата: РусияЕСсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
8
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
до 69,71,72вс би било ок ако преди това беше сменена властта в Киев с избори, а не с метеж, преврст и там разни майдани..
53
3
 
8
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
67 пешееДетроит меката на автомобилната индустрия в САЩ е фалирал град призрак, ти едни Зилове, сякаш цяла европа З иЛове е купувала преди санкциите....
52
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофил-путинофиилите откачат :))))))))
51
7
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До неворятаНе знам, ама наскоро ЗИл фалира, Руский стандарт май и те отекоха, Роснефт към приватизация върви
50
4
 
6
 
! Отговори
Аз преди 7 години
До Анонимен 62 Като говориш за правов ред,кажи на коя правова база са санкциите срещу Русия!?санкциите са в нарушение на всички търговски закони и на устава на ООН.
49
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе русофили защо толкова пищите срещу тези санкции? Нали нямали никакъв ефект върху Русия. Разправяте даже че били полезни. Тъжно смешни сте.
48
5
 
13
 
! Отговори
неворята преди 7 години
Русия строй заводи,прави ферми,рибарници и започва сама да произвежда стоките който е купувала,огромна страна с огромни възможности санкции не я ловят,един ден като паднат санкциите стоките от запада вече няма да са нужни на Русия,и кой губи?
47
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още санкции! До дупка трябва да се мачка руската кочиина, за да се научи, че със сила не могат да се анексират територии от суверенни държави!
46
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В сравнение с вредата която нанесоха Руснаците на международния правов ред, сегашните санкции са смешно слаби.
45
5
 
14
 
! Отговори
окупирана европа преди 7 години
За всички тези санкции и загуби стой администрацията на Обама те изнудиха и заплашиха ЕС да въведе санкциите интересно като един ден свърши тази лудост кой ще плаща сметката!?
44
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Санкциите за Русия трябва да се увелечат значително.
43
5
 
21
 
! Отговори
чудо преди 7 години
Френския изследователски център даде данни за загубете на европейската икономика за 2015г. и те са 60,2 милиарда и 300 000 загубени работни места и ако това не е нищо за чиновниците от ЕК?
42
4
 
19
 
! Отговори
Република България преди 7 години
И всичко заради измислената Украйна. Една от най-корумпираните държави в света , със управници милиардери! Безполезни търтей, печелещи от транзит на руски газ. ЕС е една мафия, която не се интересува за нас Българите! Ама като гледам кой е премиер и какви същества обитават народното събрание, и ние самите не се интересуваме от държавата си! Малцинството става мнозинство пред очите ни, разпадане на ЕС може да ни донесе възможността да върнем държавата. Срамота е да има ромски и турски партий!
41
2
 
12
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
да ама руските болят, питайте го гърците как се ядат всичките портокали и банани
40
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да-да-да, точно за това непрекъснато бизнесмени от тази европа пътуват до Русия ,псуват техните политици и молят да се махнат тези уж "добре пресметнати" санкции.
39
2
 
19
 
! Отговори
Смех преди 7 години
Санкции, хе хе хе. Що не спрат да купуват газ и нефт от Русия тия клоуни! Само за послендата година са купили 30% повече газ.
38
2
 
16
 
! Отговори
321 преди 7 години
След кризата с бежанците никой няма вяра на ЕК.
37
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами, как ще вредят санкциите, даже помагат. На неевропейските производители да си продават продукцията в Русия. ЕК е изпаднала в тотална неадекватност. Ако не вредят на икономиката санкциите, защо се харчат милиарди, за да се компенсират земеделски производители загубили пазарите си в Русия. Или ЕС е толкова богат, че няколко милиарда тук, няколко там са нищо. И по-важното, какво печели ЕС от санкциите? Защото обикновено, когато правиш нещо, в него трябва да има някакъв смисъл. А в случая няма.
36
1
 
18
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
на самозабравилите се еврочиновници със по 10-15 хиляди евро заплата месечно идващи от нашите пари и размотаващи си безполезните *** със сигурност не вредят!
35
1
 
14
 
! Отговори
пак преди 7 години
Както винаги ЕК лъже ....