ЕК: Санкциите срещу Русия почти не вредят на ЕС

Те са определени с точността на лазер, заяви говорител
13 яну 2017 15:10, Елка Василева
289
ЕК: Санкциите срещу Русия почти не вредят на ЕС
Снимка: архив, Reuters

Въвеждането на санкциите на ЕС срещу Русия почти не оказват въздействие на европейската икономика. Това заяви говорител на Европейската комисия на пресконференция.

Санкциите са определени с точността на лазер и имат минимално въздействие върху икономиката на държавите от Общността, заяви говорителят.

Той добави, че са приложени успоредни мерки, които да сведат до минимум отражението на санкциите.

От март 2014 г. ЕС постепенно наложи санкции на Москва в отговор на анексирането на Крим и дестабилизирането на Украйна. Санкциите ограничават достъпа до първичните и вторичните капиталови пазари на ЕС на пет големи руски държавни финансови институции и техните мажоритарно притежавани дъщерни предприятия, установени извън Общността, както и на три големи руски дружества в областта на отбраната и три големи енергийни дружества.

ЕС наложи забрана за търговия с оръжия, за износ на изделия с двойно предназначение за военна употреба или за военни крайни потребители в Русия.

Ограничен бе достъпът на Русия до определени чувствителни технологии и услуги, които могат да бъдат използвани за проучвания и производство на нефт.

Европейската инвестиционна банка временно преустанови одобряването на нови дейности за финансиране в Руската федерация. Прилагането на двустранните и регионалните програми на ЕС за сътрудничество с Русия беше преразгледано и някои програми бяха временно преустановени.

Прилагането на наложените санкции бе удължено през декември 2016 г. поне до края на юли тази година.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още по темата: Русияессанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е.Те вредят предимно на нас.На Германия и Франция почти не вредят :)
33
1
 
9
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
е то пък сякаш някой вярва, че ще каже, търпим загуби, ясно че ще казва , не ги усещаме...
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе то и ние мислехме ,че храним Съюза ,ама като спряхме ,Ние огладняхме !!! И сега е така !
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако това е вярно, защо тогава рублата поскъпва а еврото (левът) поевтинява?
30
2
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До Анонимен 43, това е следствие от наложените от РУсия на ЕС котрасанкции, а не от тези от ЕС на Русия
29
1
 
8
 
! Отговори
ivailo1403 преди 7 години
" Санкциите срещу Русия не вредят на ЕС..." На самата Русия - също.
28
10
 
1
 
! Отговори
Gaz преди 7 години
Рашките никога няма да завъртят кранчето както много от надолу писалите пишат. Ако врътнат кой ще им пълни и без това изтънелият бюджет. А и Европа бързо ще си намери алтернатива.
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Либералска катилщина и твърдоглавие. Според нашият министър на земеделието, България губеше по 28 милиона лева на месец за 2015 г.От това изявление си личи, че ЕС не ни брои за нищо и никога не ни е броял. Позорен съюз.
26
6
 
2
 
! Отговори
до 36 преди 7 години
Не, от Кремъл ми я съгласуваха - Отвори страницата на националния статистически институт - и там пише 7% за третото тримесичие на 2016.Русия е абсолютен лидер по ръст на потребителските цени. От 2012 до 2016 г. цените растат с 50%. В Бразилия за този период ръстът е 41%, в Индия 45%, в ЮАР 32%. Във Франция, Япония, Германия и Италия за последние 5 г. натрупаната инфлация не надвишава 5%.
25
1
 
8
 
! Отговори
До странджата преди 7 години
Ех тая геополитическа мисъл, все бисери рони, направо диаманти.Та за шоколадовия крал, който избива собствения си народ и целува задните части на янките за закуска, обед и вечеря...Ще дойде време, в което той ще носи дрехи на райета...скоро, много скоро.
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
eu niama problemi samo iztochna evropa ochte gi e strah
23
9
 
5
 
! Отговори
КурНелия преди 7 години
100 долара = 6 000 рубли = минимална заплата460 лева минимална заплата = 250 долара = 2.5 повече от колкото в РусияМалко е за страна от ЕС, но пак е 2.5 пъти повече и пак ние сме си виновни за това.
22
9
 
6
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Санкциите вредят на Европа толкова,колкото ако бе наложила санкции на Нигер или Бутан.
21
4
 
8
 
! Отговори
до 32 преди 7 години
Тази безработица от щаба на герб ли ти я посочиха? А край магистрала Тракия има само тоалетни на трите паркинга. Това ли е инвестиция?
20
12
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Една прогноза за 2017 година, която неминуемо ще се сбъдне:През ноември, когато ще се чества 100 годишнината от Великая Актябърская Сациалистическая Ревалюция - скъп гост в Кремъл ще бъде Порошенко... - ще му бъдат отправени специални оферти и молби да отвори отново трасето на Украйна за руски газ към Европа... - но не мога да прогнозирам той какво ще реши...
19
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най голямата санкция срещу САЩ ще бъде, Путин да остави горе на МКС американските астронавти. Да си ги свалят американците! Ще бъде световно шоу!
18
11
 
5
 
! Отговори
до 13 преди 7 години
Лакейчето, колко заводи се изградиха около Пловдив, Ямбол, Стара Загора ?Около магистралата. Безработицата е най-ниска от 8 години.Тук се виждат похватите на троловете - обръщат темата защото не им изнася; обиждат всеки и го обвиняват във всевъзможни грехове без доказателство и ако в Брюксел не знаеха какво правят ЕС нямаше да е това което е - фактор!
17
3
 
11
 
! Отговори
До странджата преди 7 години
Голяма геополитическа мисъл си ти...Знаеш и колко газ изнася Русия за ЕС, и как се добива нефт и колко струва това, и в бъдещето виждаш...Да нямаш кристална топка? Титан си ти, титан...
16
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странджа, с ниските цени на нефта, американците се гръмнаха директно в тиквата. Защото им умре шистовия нефт и газ! А Опек и Русия договориха увеличение на нефта, обаче не повече от 60$. За да може американците да не си врат гагата.
15
17
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Путин вече е наясно, че и Турският поток няма да го бъде /ще има доста взривове по трасето от терористични групи/, а и на Ердоган стана ясно, че не може да се има доверие... - на дневен ред е вече Африкански поток до стратегическите потребители на газ Сомалия, Етиопия, Кения и Судан...