ЕК: Санкциите срещу Русия почти не вредят на ЕС

Те са определени с точността на лазер, заяви говорител
13 яну 2017 15:10, Елка Василева
289
ЕК: Санкциите срещу Русия почти не вредят на ЕС
Снимка: архив, Reuters

Въвеждането на санкциите на ЕС срещу Русия почти не оказват въздействие на европейската икономика. Това заяви говорител на Европейската комисия на пресконференция.

Санкциите са определени с точността на лазер и имат минимално въздействие върху икономиката на държавите от Общността, заяви говорителят.

Той добави, че са приложени успоредни мерки, които да сведат до минимум отражението на санкциите.

От март 2014 г. ЕС постепенно наложи санкции на Москва в отговор на анексирането на Крим и дестабилизирането на Украйна. Санкциите ограничават достъпа до първичните и вторичните капиталови пазари на ЕС на пет големи руски държавни финансови институции и техните мажоритарно притежавани дъщерни предприятия, установени извън Общността, както и на три големи руски дружества в областта на отбраната и три големи енергийни дружества.

ЕС наложи забрана за търговия с оръжия, за износ на изделия с двойно предназначение за военна употреба или за военни крайни потребители в Русия.

Ограничен бе достъпът на Русия до определени чувствителни технологии и услуги, които могат да бъдат използвани за проучвания и производство на нефт.

Европейската инвестиционна банка временно преустанови одобряването на нови дейности за финансиране в Руската федерация. Прилагането на двустранните и регионалните програми на ЕС за сътрудничество с Русия беше преразгледано и някои програми бяха временно преустановени.

Прилагането на наложените санкции бе удължено през декември 2016 г. поне до края на юли тази година.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още по темата: РусияЕСсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
4
 
! Отговори
до вин преди 7 години
ти много ги разбираш тея соли за ванна...да не си ги ползвал сам?
13
4
 
14
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Хубаво не вредели, а каква е ползата и причината, защо срещу сащ няма за грешката ирак, щото уж имало химическо оръжие, или срещу израел за заселването на чужди палестински територии с военна сила, западното лицемерие ще бъде наказано
12
20
 
7
 
! Отговори
вин преди 7 години
Коментаторите в този форум, явно само старшинки, ***, пенсии от МВР и БНА, големи *** се извъдихте! На еврогейовете, на евротулупите вредяли санкциите, ами добре ама защо ушанките все пискат срещу тях и се чудят кой ще е троянският кон в ЕС, че да ги блокира, а? И който много си ги люби пияндурниците от московията, чемодан, вокзал, Москва.Там ще ви подарят руски коли, таблети, телевизори дори и за фиркане от препаратите за вана!
11
22
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Като се има предвид, че руският петрол се добива при екстремални условия... - това неминуемо увеличава неговата себестойност, а намалението на цената, което е продиктувано от политиката на ЕС и САЩ отслаби допълнително руската икономика... - така ще ъде до победата - връщане на Крим и Донбас на Украйна и извинение на жужето към Петрошенко...
10
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин, ако сега врътне кранчето на газта, ще ни е студено 1 месец но после 20 години тая кална държава ще моли за хуманитарна помощ европа, че ще измрат от глад пияниците.
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най - тежката санкция е подписването на договора за Северен поток - 2
8
3
 
20
 
! Отговори
А преди 7 години
А Сега Европата да събира центчета, за да храни хамериканците, дето са дошли да я "освобождават" от Русия....Тъпо Европа, тъпо...
7
4
 
25
 
! Отговори
до странджата преди 7 години
Добре че Путин няма твоя акъл, за да разбере какво е санкции. Защото сега ако врътне газта, ще може да стане и председател на ЕК.
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Даймлер Бенц строят в Подмосковието най-големия си завод за автомобили. Преди това Фолксваген построи завод за двигатели. Общо 26 автомобилни фирми от света имат производство в Русия. И хич не им дреме за някакви санкции. Защото бизнесът усеща, че изтърве ли веднъж позициите там, никога няма да ги възстанови.
5
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо няма санкции за Русия газ през зимата, ето това искам да знам???
4
14
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До Анонимен 2Не сте разбрали смисъла на санкциите... - санкция е, когато ЕС не купува газ от Русия, ако наистина се е увеличил износът на газ от Русия с 30 процента... - това означа,че ЕС е смекчила малко санкциите...
3
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затова прасетата в Германия и Франция станаха столетници, защото няма пазар, а складовете са пълни. Затова поляците вече и супа от ябълки правят, защото 80% от производството беше за Русия. Затова Финландия започнаха да колят кравите, защото износът на мляко спря. А въпреки санкциите, Русия доби рекордно количество нефт. Най-голям добив в света!Лазерна точност на брюкселските тикви!
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълни глупости.Само за последните седмици с 30% са се увеличили доставките на газ от Русия за Европа.А ако руснаците спрат кранчето?И още много примери могат да се дадат в подкрепа на факта,че санкциите вредят както на Русия,така и на Европа.
1
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе санкциите на ЕС срещу Русия могат и да не вредят,ама санкциите на Русия срещу ЕС бръкнаха някъде отзад на евротулупите.