Русия съгласна САЩ да участват в преговорите за Сирия

Чавушоглу: Никой не може да пренебрегва ролята на САЩ
13 яну 2017 07:16, Елка Василева
81
Русия съгласна САЩ да участват в преговорите за Сирия
Мевлют Чавушоглу. Снимка: архив, Reuters

Русия е съгласна САЩ да участват в преговорите за уреждането на конфликта в Сирия на 23 януари в столицата на Казахстан Астана, заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу, цитиран от Франс прес.

"САЩ със сигурност трябва да бъдат поканени и се разбрахме по този въпрос с Русия", каза министърът.

Тези мирни преговори за бъдещето на Сирия протичат под егидата на Русия, Турция и Иран.

Още по темата

Чавушоглу каза, че поканите за следващата среща в Казахстан вероятно ще бъдат изплатени следващата седмица и че Вашингтон трябва да участва.

"Никой не може да пренебрегва ролята на САЩ. За Турция това е принципна позиция. Трябва да присъстват тези, които са допринесли или допринасят, и то не само за семейната снимка, ако разбирате какво искам да кажа", настоя турският външен министър, имайки предвид, че присъствието на САЩ в Астана няма да е чисто протоколно.

Срещата в Астана е предварителен етап за мирните преговори в Женева под егидата на ООН. Пратеникът на световната организация за Сирия Стафан де Мистура ги е насрочил за 8 февруари.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
пенко преди 7 години
Чавушоглу/ в превод:"кълчещия се в ъгъла"/няма ли съветници? Кой от САЩ ще участва - "Обамбоки хокитата" или "Тараръмп-тараръмпитата"!!!??? Какво стана с ГъзоФиксационната връзка " Тупански Паток" ?Ами ако изпратят някой обичан от Турция евреин-...седморен агент !?Какви преговори "БЕ" -всичко е за "ФИКСАЦИЯ НА ИНФОРМАЦИЯТА"! Засега... РЕШАВА КИТАЙ /след консултации с Путин / !!!
16
1
 
13
 
! Отговори
майорски преди 7 години
ееее щом Русия е съгласна ...МОЖЕ !!!от сега нататък все по често ще се допитват до Русия ...що им трябваше на краварите и еврогейов..те да правят преврат в Украйна !
15
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 28САЩ скоро никъде вече няма да ги канят.САЩ нямат нужда от покани, защото отиват там, където си поискат
14
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 25Ако Кремъл реши САЩ са аут.верно ли бе?
13
9
 
1
 
! Отговори
мухахаха преди 7 години
Русия е съгласна САЩ да участват в преговоритече рашките кога са били против? Няма да са съгласни, ама на Кузя му предстои плаване, а времето гледай какво е :)
12
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как не ви е срам непрекъснато да пишете хули срещу САЩ. Какво лошо видя България от САЩ и какво хубаво от Русия непросветени драскачи. Къде плащат за вашите писмени мязми да ида и аз да изкарам някой лев къ голямата си пенсия. Сигурно в Руското посолство или на Позитано 20.
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да присъстват тези, които са допринесли или допринасят, и то не само за семейната снимка, ако разбирате какво искам да кажа"демек ще поканят създателите на световния тероризъм С.АЩ и ще ги предупредят за последно да си обират партакежите от Сирия
10
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците после наливат пари за възстановяване, Русия и Турция не искат и немогат да дадат пари за Сирия освен за бомби !!!Разберете го - само Русия и ЕС дават пари за възстановяване и подобряване живота на хората там!
9
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ататюрк е продажен английски шпион заличи вековната Империя и я беляза като официален празник република Турция
8
1
 
20
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
нали се сещате как са поканени САЩ , наблюдатели и лек вятър към Тръмп. Пазарлъка е за Сирия но да му мисли и Потрошенко....
7
7
 
10
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До 100%,И какво да и гледам на Турция днес? 2003 се надявахме да си съберем пари да почиваме в Турция, 2010 си ходехме без проблем, 2016-17 никой не иска да стъпи там. Защото е пред революция и не е ясно накъде ще заплува тоягата. Не знам коя икономика е в момента, но турската лира се срива. Помним в България хиперинфлацията по времето на Виденов. Турция уверено върви натам. Отделно погазването на светските закони и граждански свободи.
6
16
 
4
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
Русия съгласна!!!!Русия има вопиюша нужда да се представи пред света не йато агресор-военнопрестъпник а като миротворец и смзник на САЩ, че джуджетодава моло и драго това да го пише поне по медиите.
5
2
 
15
 
! Отговори
100% преди 7 години
Направи съпоставка гурбетчийски ....Виж Турция през 2003 та година и днес ! Затова и завиждат и и правят атентати , аи особено твоята мащеха Германия ! За това ,че Турция стана 17 икономика , някои сън не ги хваща ..... а затова че се подиграваш с религиозните белези на хората , те отправя автоматично в графата на глупавите нещастници!
4
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ли Бай Ердоган не си вземе Володка Путина за втора жена, нали исляма позволява?
3
2
 
16
 
! Отговори
100% преди 7 години
Какво си предвидил ,вървиш след новините като изгърмяна гилза.Цру се извини на Анкара по повод обвиненията с ИД , това предвиди ли го . Ердоган поиска 95 километрова буферна зона , не му я дадоха и после сам си я отхапа , десеткратно по голяма , нова предвиди ли го ? Не се прави на врачка .
2
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уж тръгнаха да се правят на велики тези тримата, но бързо се уплашиха :)))Сега се молят на САЩ да ги спасява от собствените им малоуммни ръководители!Русия не може без САЩ, защото американски фирми добиват газта и нефта в Русия, тя самата няма технологиите и парите.
1
2
 
5
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Новия говорител на руското МВнР каза....