Сорос загубил $1 млрд. след изборната победа на Тръмп

Това станало заради неочаквани тенденции на фондовата борса
13 яну 2017 08:02, Елка Василева
113
Сорос загубил $1 млрд. след изборната победа на Тръмп
Джордж Сорос. Снимка: архив, Reuters

Състоянието на известния американски милиардер Джордж Сорос е намаляло с около 1 милиард долара броени дни след победата на Доналд Тръмп в президентските избори в САЩ заради неочаквани тенденции на фондовата борса, пише в. "Уолстрийт джърнъл", цитиран от ТАСС.

В деня след изборите от 8 ноември котировките на американските борси първоначално рязко са спаднали, което е отговаряло на очакванията на повечето инвеститори, включително Сорос.

Много скоро след това обаче ситуацията коренно се е изменила и акциите са започнали да се повишават.

В дните след изборите растежът е достигнал средно 10 процента, което се е отразило отрицателно на състоянието на Сорос, защото той не е очаквал такава тенденция.

Сорос е основател и ръководител на хедж фонда "Сорос фънд мениджмънт" и е един от най-богатите хора в света. По данни на сп. "Форбс" състоянието му възлиза на около 25 милиарда долара.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
джаба
33
0
 
11
 
! Отговори
Бай Тошо преди 7 години
*** кат му кажа ей Сорос дай 5$ на заем вика къде ги видя тия 5 долара а сега реве за милярди
32
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 50Ще пукне бе ама после с кой ще се оправдавате ?
31
0
 
11
 
! Отговори
Циник до 57 преди 7 години
В България....??? Наистина - давай малко по-сериозно!! А!!! Колко кредитни милионери у нас влязоха в затвора?? Колко милионери плащат РЕАЛНИ данъци??? Колко са в затвора за неплатени данъци??? Мда....вицове можеш да ми разправяш...до утре! Давай по-сериозно - А?!!
30
0
 
13
 
! Отговори
as преди 7 години
да загуби всичко !
29
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сорос не е изгубил 1 млрд. долара заради неочаквани тенденции на фондовата борса, а защото е заложил на Хилари на която американците (особено от средната класа) и посочиха среден пръст, защото им писна от тези прогресивно леви навлеци с тяхната политическа коректност и всякакви други буламачи...
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя няма ли пукне най-после!
27
1
 
13
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До АнонименОчевидно не е проблема в самите борси,а в тяхната манипулация.В това се състои престъпната дейност на С....рос!
26
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тос още ли е жив бе, ба ти игуаната,тея двамата с рокфелер да не са открили кивота и да си сръбват от него.Колкото повече живеят,толкова повече хора ще обеднеят заради тях.Каквото и да си говорим капитализма е трупане на капитал от едни хора за сметка на други
25
1
 
8
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Тая история повече ми прилича на отмъщение,отколкото на борсов провал!Има знаци,че най-големите е.в.р.е.и (Рокфелер и Ротшилд) са отлюспили Сорос заради самодейност.Наскоро стана известно,че още през Юни м. г. Тръмп се е срещнал с ев.ре.й.ското лоби и те са го одобрили(т.е. получил е гаранции,че ще стане президент!)Обаче Сорос е решил да го играе солово и последствията са налице!Естествено,няма да го карат да фалира,просто му напомнят,че не може да пренебрегва Организацията и тя е над всичко!
24
1
 
12
 
! Отговори
до 40 преди 7 години
Това откъде го измисли, празната ти глава? Сорос през ВСВ е бил 7 гоидишен и се е крил като плъх в подземията на Будапеща, за да не отлети през комина на Освиенцим, защото е евреин. Ама да има фондация на тази възраст, ей Богу, такива ли неграмотници назначава!
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дай Боже, минус още 24млрд!
22
2
 
12
 
! Отговори
До Некой си... преди 7 години
Аз не. Този и Рокфелер са истинските вампири на свете (а не като по филмчетата). Рокфелер прежива 7-*** транслплантация на сърце на 100 години. Мислиш ли че човек без власт и пари може да си осигури това. Сорос е същият...
21
2
 
17
 
! Отговори
до 23 преди 7 години
Не вярвам някои от коментиращите тук да е съборил три централни банки (Bank of England, Tайландската банка и тази в Малайзия), да е укрил данъци за 13 млрд, да е осъден за търговия с информация за 2,3 млрд, и да е предизвикал Азиатската криза от 90те години при която буквално живота на милиони хора се срива и остават без работа. Но да Сорос е огромен благодетел и супер пич. Повече такива хора и земята ще е в руини...
20
7
 
12
 
! Отговори
фсб преди 7 години
До Анонимен - 31 Лудддия ,кво зло ти е донесъл Сорос я ни открехниВиденовата зима
19
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Милиардерът първо граби, а после раздава...ако не беше глабил, нямаше да му се налага да раздава....Грабил=получавал незаслужени приходи без да е създал добавена стойност.А борсовите пазари/игри са най-гнусното нещо, измилено от човечеството.И най-важното- такива хора не се интересуват толкова от парите - тях почвече ги кефи да са робовладелци, а робите сме ние!
18
0
 
22
 
! Отговори
до 32 преди 7 години
Заради този вампир, за малко да фалира цяла Великобритания. Защото преди години смъкна с една трета курса на фунта стерлинг, с неговите машинации на борсите. От къде мислиш получават средства ромските организации? Ами троловете?
17
0
 
16
 
! Отговори
sante_dog преди 7 години
Ще си ги избии, не го мислете. Сега за да навакса само трябва да срути още някоя централна банка (след тези в Англия и Малайзия) и е готов. Нищо че така ще прибере спестяванията на милиони хора...
16
1
 
24
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Тоя няма ли да умира най после че да се отървем от едно много голямо зло?
15
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До реалноЗбарш ли колко НПО-та раздават пари на рублофилите?