Възраждат ли се бандитските времена из Чечения?

Преди дни бе проведена антитерористична операция в Грозни
13 яну 2017 09:44,
36
Възраждат ли се бандитските времена из Чечения?
Снимка: архив Reuters

Руската република Чечения осъществи в столицата Грозни и други селища нова антитерористична операция - една от най-мащабните през последните години, съобщиха "Новая газета" и БТА.

По данни на вестника в акцията, проведена от 9 до 11 януари, са участвали войски от Националната гвардия на Русия и местните структури на МВР.

Операцията е била ръководена от лидера на Чечения Рамзан Кадиров, при все че законът не му дава такива пълномощия, пише опозиционното издание. Според него Кадиров дори е разпитвал лично един от десетките задържани. Със сигурност се знаят имената на 22-ма от тях, уточнява "Новая газета" и помества факсимиле от списъка.

От изявленията на Кадиров не става ясно в какво точно се подозират убитите и задържани жители на Чечения. Кадиров споменава по-специално, че задържаните се канели "да минират, да взривяват и убиват служители, жени, деца, молли". "В тези емоционални обвинения обаче няма нищо конкретно", коментира всекидневникът, цитиран от Би Би Си.

По негови данни "всичко започнало" с несполучлив опит да бъде арестуван бивш терорист. Обаче "няма никаква яснота какво е предизвикало толкова агресивни военни действия в "най-мирния и безопасен регион на Русия", както го нарича Кадиров, се казва в статията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: Чечениябандити
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
32
 
! Отговори
Ей преди 7 години
Ами то всеки ден в ЕС има някаде анти терористични операции ...
10
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С Кадиров на чело бандитизма никога не е свършвал.
9
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 7точно обратното гербав ***, Асад винаги е бил в добри отношения с Русия. За това руснаците няма нужда да започвст гражданска война в Сирия ...друг има изгода и го направи
8
5
 
32
 
! Отговори
Хм преди 7 години
То чеченците са проблемни открай време и единствено Сталин е успял да се справи с тях!Естествено,сега тоя подход е невъзможен,затова Путин е подходил реалистично-сложил е бивш бандит за президент да се оправя.Което не е прецедент в историята,вкл. и на Запад.
7
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2Русия отиде да прави мизерии в Сирия за да не мине газопровода от Катар за Европа през нея, защото няма да има кои да им купува скъпата газ иначе.Сещаш ли се?
6
5
 
6
 
! Отговори
майорски преди 7 години
......да убиват жени и деца ....за такива разстрел без думи.... що за повредени мозъци има на този свят !!!
5
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ххахаха, дорде Рамзан Кадиров държи властта в Чечня, никой терорист там няма да спи спокойно :)
4
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забележете: материалът е от едно опозиционно издание. А у нас, кое издание може да бъде наречено опозиционно? Няма такова! Всички са впрегнати да лъскат имиджа на властта.
3
6
 
16
 
! Отговори
321 преди 7 години
Иска им се на някой ама няма да стане,и иронията в последните редове на статията вече не са интересни.
2
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали за това Русия се включи във войната в Сирия, за да не допусне джихадистите да се прехвърлят в кавказките републики. Където елиминирането им ще е трудно, защото ще се омешат с мирното население. А не някакви идеи за спиране на газопроводи от Катар. Че добивът от Катар е колкото един сондаж в Сибир!Просто руснаците си пазят тила.
1
32
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РФ затъва необратимо.