Възраждат ли се бандитските времена из Чечения?

Преди дни бе проведена антитерористична операция в Грозни
13 яну 2017 09:44,
36
Възраждат ли се бандитските времена из Чечения?
Снимка: архив Reuters

Руската република Чечения осъществи в столицата Грозни и други селища нова антитерористична операция - една от най-мащабните през последните години, съобщиха "Новая газета" и БТА.

По данни на вестника в акцията, проведена от 9 до 11 януари, са участвали войски от Националната гвардия на Русия и местните структури на МВР.

Операцията е била ръководена от лидера на Чечения Рамзан Кадиров, при все че законът не му дава такива пълномощия, пише опозиционното издание. Според него Кадиров дори е разпитвал лично един от десетките задържани. Със сигурност се знаят имената на 22-ма от тях, уточнява "Новая газета" и помества факсимиле от списъка.

От изявленията на Кадиров не става ясно в какво точно се подозират убитите и задържани жители на Чечения. Кадиров споменава по-специално, че задържаните се канели "да минират, да взривяват и убиват служители, жени, деца, молли". "В тези емоционални обвинения обаче няма нищо конкретно", коментира всекидневникът, цитиран от Би Би Си.

По негови данни "всичко започнало" с несполучлив опит да бъде арестуван бивш терорист. Обаче "няма никаква яснота какво е предизвикало толкова агресивни военни действия в "най-мирния и безопасен регион на Русия", както го нарича Кадиров, се казва в статията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: Чечениябандити
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
6
 
! Отговори
was преди 7 години
До един тамСъседни страни страни не означава да имат обща граница,неуки човече,но важното че не отричаш написаното .Браво !
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кадиров е поставен човек от Путин
29
5
 
7
 
! Отговори
was преди 7 години
Хората от всички съседни на Русия страни ( ПОЛША ,ЛИТВА,ЛАТВИЯ,ЕСТОНИЯ,ФИНЛАНДИЯ,РУМЪНИЯ,УНГАРИЯ,ЧЕХИЯ,ГРУЗИЯ...и т. н. мразят руснаците. Защо ли ?
28
9
 
5
 
! Отговори
РОСЕН ПЛЕВНЕ преди 7 години
КАВКАЗКИЯ ИМАРАТ=ЕМИРАТ ЩЕ ГО ИМА, КАДИРОФ Е РУСКО КУЧЕ, НО ГОРДИТЕ БУЛГАРИ ОТ УИГУРО-БУЛГАРСКИЯ ДЖАМААТ ЩЕ ГО ОПРАВЯТ..ДОКУ УМАРОВ Е ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН. НЕ КАТО ТЕЯ НА ДУНАВ, ЗАРАДИ КОИТО НЯМАМ ВТОРИ МАНДАТ.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Черкезите нямат нищо общо с Чеченците.Чеченците са наследници на ингушите, докато черкезите са наследници на адигските племена.Според изследвания на ДНК на чеченците, те са много близки до азерите. Докато черкезите според ДНК изследване са много близки до кримските татари.
26
4
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 7 години
До asте в страна от третия и четвъртия свят като чечня и русия това че те обявяват за еди какъв си криминален няма нищо общо с истината нарочен ли си за пречещ те обявяват за какъвто си искат и им е изгодно само за да имат причина да те ликвидиратможе и нищо да не си направил но об,в,ват че си терорист и си свършен дори н,маш шанс да се обясниш
25
9
 
10
 
! Отговори
Вартоломей преди 7 години
Някои тук имат вместо глави г-зове!Такива като повечето чеченци/по лоши са и от нашите ***/ трябва публично да се бичуват и после да се давят с въже на шията в някой вир!Тия шебеци щяха да бъдат още във феодалния строй ако СССР не им бе построил заводи,болници и училища! Както впрочем и бившите ислямизирани републики! Всичките до една са в перманентна икономическа и политическа криза и само гледат някого да предадат и прецакат! Няма благодарност, а това се среща и сред нашите българофоби!
24
11
 
9
 
! Отговори
пазау преди 7 години
Кадиров е придворния флейтист на джуджето.
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ..............
22
11
 
20
 
! Отговори
.............. преди 7 години
Чеченците, мили деца, са потомците на черкезите , които са клали и изнасилвали в България по време на турското робство.
21
2
 
22
 
! Отговори
as преди 7 години
с терористи така трябва да се постъпва, първо стреляш - после питаш.
20
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някаква идея какво е Новая Газета?
19
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Да дам живота си за такъв човек е най-леката задача за мен."Без Володята, живота на Кадиров не струва и копейка и не би изкарал до изгрева, така че е съвсем правилно да се кълне във вярност.
18
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И чеченците са мюсулмани но трепят и унищожават терористите създадени от САЩ и израел показано като терористи мюсулмани
17
7
 
46
 
! Отговори
Антитероризъм преди 7 години
В държави като Израел и Русия действат доста твърдо с терористите, САЩ също не са по снисходителни единствено в Европа са толерантни към масовите убийци.
16
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кадиров в instagram:"Винаги ще съм благодарен на Владимир Владимирович за всичко, което той е направил лично за мен и за моя народ. Аз съм негов верен съратник завинаги, независимо от това, дали той е президент или не. Да дам живота си за такъв човек е най-леката задача за мен. Уверявам, че ще изпълня всяка заповед, ще реша всякаква задача за него, независимо колко ще е сложна тя и колко би ми струвала"
15
8
 
34
 
! Отговори
Коста преди 7 години
Сега пак правозащитни (терористични) организации ще отворят усти, но кой ли ще им обърне внимание, има да си дрънчат като празна тенекия.
14
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Белгия, Германия и Франция това е ежедневие. Там има войници по улиците.
13
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Чечения не важат руските закони. Там закона е Кадиров, а той подражава на учителя си Джуджаев.
12
15
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам за Чечна, но мутрите, мизерията и престъпността вилнеят в евроатлантическа България.