Задържаха французойка и белгийка за тероризъм

Крайната цел на двете жени била Сирия
Обновена: 13 яну 2017 20:03 | 13 яну 2017 19:50,
10
Задържаха французойка и белгийка за тероризъм
Снимка: Архив, Reuters

Унгарската полиция задържа белгийка и французойка, издирвани по европейска заповед за арест по обвинение за връзки с терористи, предаде Ройтерс, цитирайки съобщение на официалния сайт на полицията.

Още по темата

Белгийката, на 18 г., и французойката - на 19 г., са задържани вчера в 2 часа през нощта местно време, когато двете се опитали да преминат през унгарската граница към Сърбия с автобус, пътуващ от Виена за София, съобщава БТА.

Двойният арест е бил извършен на ГКПП "Рьоске". Едната от задържаните била с фалшив паспорт.

Дьорд Баконди, съветник на унгарския премиер Виктор Орбан по въпросите на сигурността, заяви, че крайната дестинация на белгийката и французойката била Сирия.

Двете жени планирали да се присъединят към екстремистки фракции, свързани с джихадистката групировка "Ислямска държава", каза говорителят на правителството Золтан Ковач.

Унгария бе на главния транзитен път за стотиците хиляди мигранти, които дойдоха в Европа през 2015 г., отбелязва Ройтерс. Страната построи огради по южната си граница със Сърбия и Хърватия и въведе полицейски и военни патрули, за да предотврати незаконното влизане на нейна територия.
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
7
 
! Отговори
Нетолерантен преди 7 години
Щяли да се бият ,да бе да! Отиват там да стават жени на онея перковци и да раждат деца от който ги хване. После ислямът бил религия на морала
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Французойката и белгийката кое поколение са?
5
0
 
18
 
! Отговори
Бай Махмуд преди 7 години
Французойката и белгийката от нашите ли са? Нещо така имена да напишете?
4
4
 
4
 
! Отговори
Гадорян преди 7 години
Вчера гледах руски филм. Как само разстреляха осъден на смърт, който беше невинен на всичкото отгоре. Това е по времето на СССР. Рано или късно тия времена ще се върнат. Неизбежно е просто. Не можеш по сегашния начин да се бориш с фанатици.
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално те от десетилетия са си наркомано-талибански държави.То само като ги види човек-момчетата с брадите небръснати мърляви събрани от всяка гадна дупка лежачи на социална помощ.Жените масово слагат бурки и се женят за *** и араби мюсюлмани.В повечето големи градове има доста квартали където местни радикални банди са власта.Полицията предимно бяга щото ги бият с камъни и ги палят.Реалното лице на Европа.
2
0
 
25
 
! Отговори
Рошаво пиле-терорист преди 7 години
Аз предлагам който иска да пътува до сирия и ИДИЛ да си пътува спокойно. Даже може да им се дава пари за пътни. Но да има едно малко условие: който отива там, да му се отнема паспорта, жителството на съответната страна всичко което притежава да бъде конфискувано, доживотна забрана за влизане, и да се издава присъда за затвор от 50 години ако стъпи отново на европейска земя.Та който *** иска, да отива. Без право за завръщане.
1
0
 
23
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
Орбан си върши работата.