Меркел към САЩ: Придържайте се към сътрудничеството!

"За страните е по-добре да работят заедно, а не да се изолират"
Обновена: 14 яну 2017 21:27 | 14 яну 2017 21:26,
184
Меркел към САЩ: Придържайте се към сътрудничеството!
Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел призова днес САЩ да се придържат към международното сътрудничество и предупреди, че тенденцията към протекционизъм застрашава благоденствието, предаде Ройтерс.

САЩ са най-важният търговски партньор на Германия и протекционистката реторика на новоизбрания президент Доналд Тръмп изнервя износителите в най-голямата икономика на Европа. Германия тази година е председател на страните от Г-20 - форум, който Меркел смята да използва за опазване на многостранното сътрудничество.

След заседание с актива на десноцентристкия ХДС в западногерманското село Перл-Нениг Меркел каза, че за всички страни е по-добре да работят заедно, а не да се изолират. Добър пример за това е международният отговор на глобалната финансова криза, която започна от САЩ през 2008 г., допълни канцлерът на Германия.

"Този отговор не се основаваше на изолация, а на сътрудничество, на общи правила за регулация, включително на финансовите пазари", подчерта тя.

Запитана кога ще се срещне с Доналд Тръмп, Меркел отговори, че първата среща между двамата е възможна на форума на високо равнище на Групата на седемте най-големи икономики през май в Сицилия, както и на съмита на Г-20 през юли, на който домакин ще е Германия.

В седмичния си подкаст Меркел каза, че германската икономика върви "сравнително добре", но не трябва да почива на лаврите си. Тя призова компаниите да се адаптират към предизвикателството на дигитализацията.

"Има и международни рискове. Наблюдаваме протекционистки тенденции", каза тя, без да посочи поименно Тръмп.

Според бизнес лидери, цитирани от Ройтерс, германската икономика би пострадала от протекционистка американска политика.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
18
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Проклятието на България е Русия... - и техните слуги русофилите...
53
12
 
4
 
! Отговори
Шопов преди 7 години
На тези които смятат че проблема ни е световния заговор срещу нас на великите сили ще им кажа - грешите , просто това са ни възможностите. Не се подлъгвайте че по разни олимпиади все сме първи. Има талантливи българи но те са малко. Въпроса е да можеш да измислиш и правиш нещо което другите не могат да правят или правят по-зле от теб. Ние обаче не можем да измисляме такива неща. В сравнение със страни като Холандия, Швейцария и т.н. сме много назад и затова може би има вина и 45-те години соц.
52
4
 
7
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 7 години
ПРЕДИ ДВЕТЕ ВОЙНИ БЯХМЕ КЪМ ГЕРМАНИЯ И ЗАВЪРШИХМЕ С ДВЕ НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ,БЛИЗКИТЕ ГОДИНИ ЩЕ ОСТАНЕМ 5 МЛН, С ЦЕЛ ТРЕТА ПОЖАРНИКАРСКА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА ОТ АПРИЛ 17 Г.ХУБАВО Е ,ЧЕ ИМАМЕ ПРЕЧИСТВАТЕЛНИ СТАНЦИИ И ЩЕ СЕ ПРЕЧИСТВАМЕ ПЕРИОДИЧНО,ДА ПОКАНИМ И МЕРКЕЛЧЕТО ДА СЕ ПРЕЧИСТИ ОТ МИГРАНТИТЕ.
51
3
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
... - и към санкциите...
50
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един въпрос с малко математика - колко е разликата в изчислена в минути между времето за което суперсилата ЕС ще унищожи три планети колкото Земята и времето за което рефионалната сила Русия ще стори същото?
49
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименестествено че е суперсила ЕС във всяко отношение, а Катар е регионална сила
48
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха ЕС начело с васална Германия бил суперсила! Ако благосъстоянието на населението беше критерий да си суперсила то значи и Катар е суперсила....
47
5
 
4
 
! Отговори
Ганеца преди 7 години
Българина е тарикат, не може да се прецака да работи за без пари както беше при бай Тошо, ако знае че някъде дават 10 пъти повече. Гаранция от 9 милиона 4-5 щяха да заминат на гурбет. То затова и бяха затворени границите.
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"За страните е по-добре да работят заедно, а не да се изолират"---Кой ти го каза това, ***?! Някой изследовател на принципите на глобализма и мултикултурализма ли? Патица спряла, върви по дяволите ***!
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, силите са 5,от които само две са суперсили. Останалото включително Германия, Япония и Турция са роби.
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименОтиде да им мие улиците и keнефите за пари, но за мизерни пари, защото при евроатлантизма и демокрацията се оказа, че в България няма никаква работа и никакви пари за 3 милиона души.
43
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 33НЕ ЗНАМ ЗА 45 ГОДИНА, НО ДНЕС СУПЕРСИЛИТЕ СА ДВЕ - САЩ И ЕС.
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ейй,*** хитра бе.Тя ще пълни европа с талибани за да задоволи извратеното си чувство за вина,милозливост и слугинаж на бившият президент на САЩ ама тя никога няма да иска да живее в бежански квартал.Мюсюлмански Харлем?Не,мерси тя е с бронираното ауди самичка в дворецът потънала като Хитлер в някакъв измислен мултикултурен свят където купища европейки се сцепват да раждат дечица на афро-арабски избягали затворници.После като Кончита Вурст пеят за любовта и строят джамии.То е ясно,че не е на тоя св
41
0
 
8
 
! Отговори
Петър янчев преди 7 години
Мамчето е стресирана дане би и други да последват съдбата на WV.Пък нека го усети и тя дебелия.Нали вече 27 год.Германските спедитори *** нашите превозвачи.Като плащат половината цена която плащат на германските.
40
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 38Е то руснаците с едни чеченци и афганистанци не можаха да се справят, както междувпрочем и американците във виетнам. Да не говорим и как съветските войски ядоха боя в Добруджа от царската армия на България.
39
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГанецаПри бай Тошо хората имаха желание да отидат и да видят какво е на запад. А в България всеки имаше работа, дом, семейство, сигурност, никой не мизерстваше. Никой нямаше да ги остави да и да отиде на запад да мие улиците и тоалетните за мизерно заплащане както сега при демокрацият отидоха 2 милиона българи прогонени от мизерията и безработицата. Впрочем дори и да отвореха границите, запада нямаше да пусне българите да влизат.
38
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 33китай какво беси освен че си беси оная работа хахахаа а русия напоследък си беси икономиката
37
6
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Става ясно къде щели да бягат социалистите. Първоначално се предполагаше че ще бягат в КНДР, но Ким Чен Ун им показал един голям УН. И сега било решено да бягат при Ленин. В мавзолея тоест . Другаря Путин бил обещал по една урна за всеки.
36
2
 
8
 
! Отговори
до 33 преди 7 години
От 1945 година до ден днешен в света има само пет държави, които колят и бесят - САЩ, Русия, Франция, Великобритания и Китай. Какви Японии какви Турции какви Европи какви пет лева? И да вметна само че между тези пет държави на най-високо ниво има прекрасно разбирателство, което много мишки не могат да проумеят и бълнуват некакви хибридни и трети световни войни!
35
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНе българите а комунистите измират, повечето от злоба защото НАТО не им дава да тормозят хората