Меркел към САЩ: Придържайте се към сътрудничеството!

"За страните е по-добре да работят заедно, а не да се изолират"
Обновена: 14 яну 2017 21:27 | 14 яну 2017 21:26,
184
Меркел към САЩ: Придържайте се към сътрудничеството!
Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел призова днес САЩ да се придържат към международното сътрудничество и предупреди, че тенденцията към протекционизъм застрашава благоденствието, предаде Ройтерс.

САЩ са най-важният търговски партньор на Германия и протекционистката реторика на новоизбрания президент Доналд Тръмп изнервя износителите в най-голямата икономика на Европа. Германия тази година е председател на страните от Г-20 - форум, който Меркел смята да използва за опазване на многостранното сътрудничество.

След заседание с актива на десноцентристкия ХДС в западногерманското село Перл-Нениг Меркел каза, че за всички страни е по-добре да работят заедно, а не да се изолират. Добър пример за това е международният отговор на глобалната финансова криза, която започна от САЩ през 2008 г., допълни канцлерът на Германия.

"Този отговор не се основаваше на изолация, а на сътрудничество, на общи правила за регулация, включително на финансовите пазари", подчерта тя.

Запитана кога ще се срещне с Доналд Тръмп, Меркел отговори, че първата среща между двамата е възможна на форума на високо равнище на Групата на седемте най-големи икономики през май в Сицилия, както и на съмита на Г-20 през юли, на който домакин ще е Германия.

В седмичния си подкаст Меркел каза, че германската икономика върви "сравнително добре", но не трябва да почива на лаврите си. Тя призова компаниите да се адаптират към предизвикателството на дигитализацията.

"Има и международни рискове. Наблюдаваме протекционистки тенденции", каза тя, без да посочи поименно Тръмп.

Според бизнес лидери, цитирани от Ройтерс, германската икономика би пострадала от протекционистка американска политика.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кланът Клинтън, който управлява " демократично" света над 20 г. и съсипа повече от 5 суверени държави и неговиата Орка в Европа-Меркел-Феркел си отива безвъзвратно. Спете спокойно деца! През 2018 г., ако изборите в Германия са честни няма да ви стряска повече това лице.
133
0
 
1
 
! Отговори
Darma преди 7 години
До До дарм 153Вярвам ти, да знаеш!
132
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
a zacho izolirate rusia
131
3
 
1
 
! Отговори
До дарм преди 7 години
Не знам какво ми е IQ-то не съм го Мерил,но заплатата ми е 6000 ? нетто плюс командировъчни по моя преценка
130
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във нашата фирма сме над 50 процента чужденци,няма араби.Но майка ми беше през декември на гости,разболя се закарах я във спешна помощ,лекаря беше африканец пелтечещ на немски,санитарите и сестрите,турци,полякини и рускини.Германия ще се справи и със това предизвикателство,може да и струва малко повече но ще се справи.Важното е че осъзнаха че арабите не са като турците нито пък като източноевропейците.
129
1
 
5
 
! Отговори
Darma преди 7 години
До Анонимен 147Аха...затова ли Германия има 1% растеж, при положение, че населението се увеличило с доста повече от 1%, а?Доходите на глава от населението намаляват. Вдигат ни данъците, вземат ни парите и ги дават на мигрантите да си финансират терористичните атаки. Ти май не си от най-умните, а? Какво ти е IQ-то? Със сигурност е под 100.
128
0
 
2
 
! Отговори
Darma преди 7 години
До До дарма 143Нещо си се объркал ми се струва. Не владееш немски достатъчно добре, и по всяка вероятност информацията, че немците отделиха 93 млрд. евро, за да хранят мигрантите, си я разбрал доста погрешно.Населението на Германия расте, точно така. Въпреки че специалистите напускат страната, защото заплатите са им много ниски и данъците - прекалено високи, Германия внася материал от Африка и БИ. Знаеш ли как се нарича това? Това е подмяна на населението.
127
0
 
2
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Откога думичката м*е*с*т*и е нецензурна?
126
0
 
11
 
! Отговори
Циник до 147 преди 7 години
Абе има някой дето не е "разбрал"...но със сигурност не съм аз! !!! Да видим - колко от арабеските плащат здравни осигуровки (като мен) ?? Колко тарамбуки изплащат жилищен кредит (като мен)??? И изобщо - канцлерката вади парите от единия джоб, и ги мести в другия! Колко материялни блага са създали тарамбуките??? Колко мерцедеса са сглобили....на колко строежа са работили??? Повтарям - от тарамбуките - файда йок! Те са камък на врата на европейския данъкоплатец!!!!!
125
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти май не разбираш,строят се и се отдават жилища ,повече полицаи,охрана ,социални работници,учители, транспорт ,заплати и извънреден труд, който се заплаща много скъпо..Емигрантите също раждат,боледуват и консумират.Специалитет на Германия е да извлича максимална полза от всяка криза.
124
1
 
5
 
! Отговори
Циник до 145 преди 7 години
Какъв е този коментар? Без никаква връзка с темата? А иначе - Вернер фон Браун - създал ракетите Фау - баща на американската астронавтика! Невската инженерна мисъл и до ден днешен НЕСЛУЧАЙНО е уважавана в цял свят! Не са шкода, и лада....еталоните а Мерцедес...Ауди...и Порше! След ВСВ и американци...и руснаци са се надпреварвали да събират немски умове! Даже руснаците са ги настанявали в дачи...и са им предоставяли пълни удобства, и лукс ...даже коне за езда! Чети преди да пишеш глупости!
123
0
 
14
 
! Отговори
Циник до 143 преди 7 години
Какво????? Немската икономика получила милиарди ли??? !!! Баш си е обратното!!! Само миналата година - хвърлиха на вятъра 94 милиарда за социалните т*ъ*ртеи! Пари, които няма да отидат за добруването на социално слаби...пенсионери...инвалиди! Чул си...ама не си разбрал! Немската икономика не се нуждае от камилари...козари...и бомбаджии! Точно обратното е - с данъците ни се угояват мързеливци - не помръднали, и кутре за просперитета на Европа!
122
13
 
0
 
! Отговори
До дарма преди 7 години
От 89г. насам СССР,Югославия се разпаднаха Германия се обедини,населението и икономиката и растат,безработицата е почти нула .Немците през целия период на прехода водят само печеливша политика и чужди заповеди не изпълняват.Само за тази година от емигрантската вълна немската икономика е получила 90 милиарда евро.
121
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ и Русия никога нямаше да имат ракети и авиация ако не беше Германия.
120
1
 
15
 
! Отговори
Darma преди 7 години
До До цикикПодценявал немците? Те не си поплювали?Алоооо...ти изобщо имаш ли представа, за кой народ говориш? За немците ли? За тия, които умират от страх да си отворят устата, нямат грам критично и самостоятелно мислене и единственото, което могат, е да изпълняват заповеди.
119
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tова звучи като: ,,Не ни оставяй ,господарю ! '' Слугите без господар не могат !
118
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Меркел предупреди, че тенденцията към протекционизъм застрашава благоденствието"=============================================Какво благоденствие!? Тази нормална ли е? Европейците обедняват, средната класа изчезва, ценностите и обичаите се подменят с ислямски екстремизъм. Тази *** ЕС е крайно време да се разтури и Меркел и свитата и да се озоват или психодиспансер или затвор.
117
3
 
4
 
! Отговори
До цикик преди 7 години
Щом живееш във Германия,защо ги подценяваш немците ,трябва да знаеш ,че не си поплюват , предишния президент го махнаха само защото беше допуснал да му доплатят хотелската стая.
116
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай Тръмп към баба Меркел - You`re fake Chancellor!
115
1
 
19
 
! Отговори
ФИЛ преди 7 години
Какво сътрудничество с Меркел ханъм? Това безумно бабе потопи цяла Европа в ислям и тероризъм,сега иска да потопи цял свят.Чудно ми е кой все още я търпи на власт?Америка ли,чиито интереси следва или германците на които им харесва нейната неофашистка политика? Лошо.От една войнолюбка Господ ни отърва,кога ще ни отърве и от тая,дорде напълно не ни е затрила? По-далеч от Дявола!!!