Над 100 мигранти загинаха край Либия

Оцелели са едва четирима, след корабокрушение
15 яну 2017 11:27, Петя Славова
40
Над 100 мигранти загинаха край Либия
Снимка: Reuters

Кораб с над 100 мигранти потъна в студените води край Либия снощи, само четирима души бяха спасени след часове на издирване, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

На борда е имало общо 107 души, съобщава италианската агенция АНСА. Флавио ди Джакомо, говорител на Международната организация по миграцията, съобщи, че на борда е имало 110 души. Повече подробности ще станат известни, след като четиримата спасени достигнат брега, добави той.

По данни на АНСА плавателният съд се е преобърнал на 50 километра от либийския бряг. Открити са осем тела. В спасителната операция участваха кораби на европейската агенция "Фронтекс" и хеликоптер.

Либия отдавна е мястото, откъдето повечето нелегални имигранти от Африка се опитват да преминат към Европа в търсене на работа и по-добър живот. Потокът на преселниците нарасна десетки пъти след свалянето на Муамар Кадафи, пише БТА.

По данни на Международната организация по миграцията през миналата година 350 000 души са достигнали Европа през Средиземно море. Над 4600 загинаха при пътуването

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: Либиямигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
20
 
! Отговори
Циник до 28 преди 7 години
Те ти го обясниха вече...ама и аз да добамя нещо.Ние европейците - сме тези, които могат, и го правят! Тарамбуките не са измислили ДВГ..а Отто - немски учен. Всъщност - освен кУ*рана в празните им ти*кви друго няма! Дадоха им независимост...и свобода....а те какво направиха? Върнаха се към средновековието - колят се , и се избиват взаимно заради различно тълкуване на к*Урана! Откакто са изобретили копието, и лъка ...не са мръднали в еволюцията и милиметър!*** с претенции , и без покритие!
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГОЛЯМА РАБОТА
24
1
 
24
 
! Отговори
до 28 преди 7 години
Ами там ще сме, европейците. За какво са им на тия камилари и шебеци такива природни богатства, щом не могат и не искат да ги ползват? Били са десетилетия под европейско управление, но на нищо не са се научили, въпреки предоставените им възможности - образование, европейско администриране. Напротив, с всички сили са се стремели да се върнат към живота отпреди 1000 години. Не може да си куче върху сено - да не ядеш и на другите да не даваш. Мързелът им е първа природа и затова напират тук
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Италианските спасителни кораби не са навсякъде да огреят роещите се гемии покрай бреговете на Либия. На толкова и ги спасяват пренатоварените гемии. На 50 км от брега. Центъра на тежеста е толкова високо заради 'товара', че малко вълнение, крен и айде обърнато коритото.
22
1
 
19
 
! Отговори
до 28 преди 7 години
Ама те няма да ходят в именията на баровците щото охраната ще им счупи кокалите.Те ще тормозят обикновените хора дето въобще и не са чували а и да са чували малко им пука че в Африка някаква мултинационална корпорация с акционери от цял свят нещо си там не плащла или плащала малко.Еми така е приятелю за общаци,копачи,носачи и тн условията винаги са не много добри.Да станат директори ще имат много пари.Ама трябва акъл само лежачката не става.
21
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Немат работа тука."---Така е, но има друга страна на монетата. Знаете ли, че европейците сме напъплили навсякъде? Навсякъде из Африка европейски компании точат петрол и всякакви скъпи природни ресурси, хвърлят рушвети на техните корумпирани диктатори и замърсяват природата им безнаказано. До идването ни в Ангола, болестта рак изобщо не е била позната! Определено тия огромни тълпи прииждащи от Африка не идват просто ей така само защото ги мързяло.
20
4
 
15
 
! Отговори
хъ преди 7 години
И не забравяйте, че има хора, които правят гигантски пари от нещастията и смъртта на други хора. Мир на душите им на загиналите!
19
2
 
34
 
! Отговори
Дедо преди 7 години
Немат работа тука.Да си оправят кочинките първо.С бабата близо 50 г. копаме като луди,те искат на готово.
18
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те винаги така правят оставят някоя лодка да се обърне та да позамажат малко последните спомени от убийства и изнасилвания в Европа,за да зареват толерастите за още бежанци и после идват с големите фериботи за по няколко хиляди.Комичното е че бежанците са толкова нагли,че вече бият екипажите на спасителните кораби за закъснения или лоша кухня.В германците няма надежда уверих се щом разбрах за онова изнасилено и убито от бежанец момиче родителите на погребението и казали,че искат още бежанци.
17
2
 
30
 
! Отговори
ноно преди 7 години
Добра новина.
16
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Върнете Кадафи на власт!
15
3
 
28
 
! Отговори
Циник до 19 преди 7 години
Това изобщо не е "шега" В Германия се обсъждат подобни планове за "директен внос"!Не бързай обаче да се радваш - после канцлерката ще поиска квотно разпределение из страните членки! И още - милиардите отиващи за угояването на бежанците - няма да стигнат до европейския данъкоплатец!
14
1
 
26
 
! Отговори
Любопитен преди 7 години
Един *** но сериозен въпрос А защо не се организират масови редовни самолетни и фериботни курсове от африка и азия с емиграните директо за Германия и Скандинавските страни?Така и жертви няма да има,точно по назначение,и толерастите със спокойни душици че всичката *** жива и здрава е пристигнала в тяхната страна,а и за нас добре че няма да минават през страната ни и да ги регистрираме и хррантутим.Нашите "Еропутати" да го зададат този въпос в Брюксел,за какво получават заплати?
13
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 8Точно така правят, защото италианците бяха заставени да направят програма "Маре нострум" и докато преди ги чакаха да влязат в италиански води за да се юрне флотът да ги спасява, сега по тази програма, щом ги видят, веднага трябва да ги прихващат. Трафикантите затова ги качват на кораби приготвени за скраб, без екипаж, без гориво, натоварват ги по 1500-2000 парчета и засилват кораба в морето. Маймуните палят огън на борда и италианците се юрват да ги спасяват.
12
1
 
37
 
! Отговори
8 преди 7 години
Гледах наскоро едно видео как стотина тарамбуки си доближиха надуваемата лодка до кораб и сами я спукаха нарочно, че да ги приберат само че това беше рибарски кораб, а не патрулен и се изнесе с *** газ, докато ония *** се издавиха
11
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кадафи поддържаше мирът в Близкият изток.докато им изнасяше всички европейски лидери се гъзурчеха в палатката му в пустинята.После САЩ запалиха арабската пролет и зверски убиха Кадафи.Италия е залята от чернокожи африканци.Всъщност 4600 е много малък процент от 350000.А щом не чуваме за измрели от студ и глад *** при тия бури в Белгия,Франция и Германия,значи условията за живот за тях са прекрасни.
10
2
 
25
 
! Отговори
Bond преди 7 години
На кого му пука?
9
8
 
8
 
! Отговори
Gadost преди 7 години
Африка е тайно и мрачно място в съвременния свят , френски войници в Мали бяха пуснали куче да изнасили момиче и то я разкъсало , е това е има да си поемат имигрантите още десетки години и ще пращат омиротворителни контингенти в бедна Африка още и още ....терор терор Никой не печели от добруване между хората ....това е
8
2
 
46
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Нито китайци...нито японци...нито австралийци...нито американци...нито канадци...нито руснаци...СА СЕ ВТУРНАЛИ ДА СПАСЯВАТ ТАРАМБУКИ ПРЕД БРЕГОВЕТЕ НА ЛИБИЯ! Само на затъпелите европейци вменяват - колко НОРМАЛНО е да пълнят континента ни с най-голямата из*мет на света! Кое му е нормалното ???????!!!
7
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХОДЯТ И ГИ ДОКАРВАТ ЧАК ОТ БРЕГА НА АФРИКА УЖАСНО Е!!!!!!!!!!!!ОБАЧЕ ТАЯ ГОДИНА ИМА ИЗБОРИ В ГЕРМАНИЯ И КАНЦЛЕРКАТА Е КАЗАЛА ДА СЕ ПОНАМАЛИ ТЕМПА НА УСВОЯВАНЕ НА НЕЛЕГАЛНИТЕ ЕМИГРАНТИ И ЗАТОВА НЕ СА ГИ ПРИБРАЛИ И ТЕЗИ!!!!!!!!ЕС СЕ РЪКОВОДИ ОТ ЕВРОПАРЛАМЕНТ А ТОЙ СЕ РЪКОВОДИ ОТ ГЕРМАНИЯ КВОТО КАЖЕ И ДРУГИТЕ И ТЕ ТАКА!!!!!ДАНО ИМА СМЯНА НА БАБУШКА В ГЕРМАНИЯ И ТОГАНА ЦЯЛОТО ЕС МОЖЕ ДА СМЕНИ ПОЛИТИКАТА СИ НЕ САМО СПРЯМО НЕЛЕГАЛНИТЕ ЕВИГРАНИ АМИ ИЗЦЯЛО!!!БАБУШКА КАНЦЛЕРКА ТРЯБВА ДА СИ ХОДИ!