Русия отговорна за кибератаките? Не, жертва е!

Нарастването на мигрантите в Европа било в резултат от политиката на САЩ
Обновена: 15 яну 2017 21:36 | 15 яну 2017 21:31, Красимир Ангелов
83
Русия отговорна за кибератаките? Не, жертва е!
Снимка: Reuters

Русия понася все повече кибератаки от чужбина, заяви високопоставен представител по руската сигурност, в отговор на обвиненията от Запада, че Москва атакува агресивно информационни мрежи в САЩ и Европа, предаде Ройтерс.

"Напоследък забелязваме значително увеличаване на опитите от външни сили за причиняване на вреди на руските информационни системи", каза секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев в интервю за в. "Российская газета". Пълният текст на интервюто ще излезе в утрешния брой на вестника.

Още по темата

Патрушев обвини правителството на Барак Обама, че "тенденциозно игнорира факта, че основните интернет сървъри са базирани на територията на САЩ и се използват от Вашингтон за разузнаване и други цели, включително за запазване на американското господство в света".

Той допълни, че Москва се надява да установи конструктивни контакти с бъдещото правителство на Тръмп, който ще заеме президентския пост на 20 януари, включително в сферата на борбата с тероризма.

Патрушев отбеляза още, че Русия разполага с данни за сътрудничество на отделни държави и транснационални компании с терористи, предаде ТАСС. "Става дума за закупуване на нефт и други суровини от терористите, както и за плащане на пари за получаване на разрешителни за производство и транспорт на стоки в контролираните от тях територии", каза Патрушев.

По думите му авантюрите на американското правителство са довели до разцвет на тероризма, засилване на сунитско-шиитския разрив и до хуманитарна катастрофа в отделни държави и региони.

Нарастването на броя на мигрантите и бежанците в Европа са в резултат от политиката на САЩ и техните съюзници по смяна на неудобни за тях режими, допълни Патрушев.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като бяхте с руснаците , не бяхте гладни. Но не можехте да си разигравате кончето, имаше дисциплина. Сега е анархия и сте гладни. И още- най-големите *** и престъпници са създали САЩ и са избили местното население.
51
1
 
3
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Боярищник се преименува от 01.02.2017 с указ на Медведев на напитка "Путищник" в чест на Жужана Путина от Кремъл.
50
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия била на лошо място ли ?Има микро държави които нямат територия, нефт, газ ... нищо нямат освен качествени хора!Русия има всичко освен хора и много извинения защо е смотана и бедна.Нито една друга държава не се оправдава че вечно са и пречили през цялата история.Само руснаците се жалват като пияни непрокопсаници
49
2
 
2
 
! Отговори
до Боби преди 7 години
не си за тука пич не живееш на правилното място хващай пътя посока североизток там ти е хвърлен пъпа
48
2
 
5
 
! Отговори
was преди 7 години
Mръсни , смрадливи, крадливи,пияници - така наричаха руснаците през зимата 1944/1945 г. жителите на българските села и градове, когато имаха контакт с тях. Нищо не се е променило , същите гадове са и сега.
47
9
 
0
 
! Отговори
аз преди 7 години
До АнонименИмперията на злото е и жертва на кибератаки - но не от САЩ и ЕС! Проблема е, че руснаците нападат ЕС и САЩ! Разбира се, в един идеален свят подобно поведение би било - меко казано - неприлично.
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Империята на злото - жертва !!!
45
1
 
4
 
! Отговори
Хахо преди 7 години
Та това е известно на всеки нормален и средно интелигентен човек! Само глупаците са заслепени от предразсъдъците си!
44
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не вярва на руснаците. НИКОЙ !
43
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крадеца вика дръжте крадеца! Но от безкрайните руски лъжи се получи "ефекта на лъжливото овчарче" и няма нормален човек, който да вярва на руснаците.
42
1
 
6
 
! Отговори
Опорните точки преди 7 години
Едно си баба знае - едно си бае
41
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е грешка, която скоро ще бъде поправена.
40
6
 
32
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Където е прав човека - е прав! "За запазването на световното господство на САЩ!" Тази държава е виновна за 99% от войните по света! Не е Русия - инициирала арабските пролети...Ирак...Сирия..Либия - както самият Тръмп каза - това е все едно да хвърлиш камък в гнездото на осите!
39
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новият шеф на Пентагона, генерал Милс, назначен от Тръмп е бесен на Русия и при встъпването си в длъжност е критикувал много остро политиката на Кремъл и Пекин.!А рашунците мислят че Тръмп им е приятел :))))Ще има шоу и на бояришниците няма да им е забавно. Изобщо даже!
38
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците са превърнали умението да се изкарват жертви в изкуство. Те никога не са били агресор а са били жертви на агресия, никога не са ограбвали други народи а са били ограбвани, никога не са диктували на другите как да живеят а другите са им диктували. Изобщо страна многострадална жертва!
37
21
 
6
 
! Отговори
Чухте ли ?! преди 7 години
Популярния лосион който пият в русия вече нямало да се казва Боярищник, ами Путишник, за да може народа да поема вътрешно величието на Жужелина Кремълска
36
5
 
1
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
Щото Володя ги е предал рашките. сащ е бита карта. Поднебесната империя е била, и ще бъде.
35
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците се радват на Тръмп, но защо ли?Тръмп няма да ги направи по-богати.Само може да намали икономическите санкции за да могат руските олигарси и Путин да печелят повече, а обикновения руснак ще си е беден както винаги.Така че няма защо да му се радват толкова на Тръмп.Американеца няма да предаде интересите на страната си.И няма да му позволят, ако пък реши да ги продаде за пари.
34
25
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия била на лошо място и затова били бедни, пияни и тъъпи... браво бе!Канада, Швеция, Норвегия и Финландия са на същия студен географски пояс, но са богати и подредени държави, не се оправдават с местоположението си.Проблема е в човешкия материал, там русите са най-зле от целия свят...само пиянници живеят в тази страна.
33
16
 
20
 
! Отговори
В РУСИЯ Е ИСТИНАТА преди 7 години
Който РУСИЯ мрази, в краката и ще лази !