Кои са осмината най-богати хора в света?

Повечето от милиардерите в класацията са американци
16 яну 2017 14:30, Елка Василева
44
Кои са осмината най-богати хора в света?
Снимка: архив, Reuters

Осмината, чието богатство се равнява на това, което притежават половината от хората в света, са предимно американци. В групата има един мексиканец и един европеец. Мнозина от тях са заявили, че са готови да дават пари за благотворителност, информира Асошиейтед прес.

Осмината най-богати хора в света, според изчисления на американското сп."Форбс", днес бяха споменати от неправителствената организация Оксфам в доклада й за неравенството на доходите в навечерието на започващата утре среща на Световния икономически форум в швейцарския курорт Давос.

Бил Гейтс - със състояние от 75 милиарда долара - е съосновател на Microsoft, създадената в средата на 70-те години, станала най-голямата софтуерна компания в света.

Амансио Ортега
- със състояние от 67 милиарда долара - открива първия магазин на станалата световно известна марка за облекло Zara и е най-богатият европеец. Сега той има 7000 магазина по цял свят.

Уорън Бъфет - със състояние от 60,8 милиарда долара - е известен с прякора Оракула от Оклахома. Той започва да инвестира като тийнейджър през 40-те години и постепенно изгражда фонда си Berkshire Hathaway.

Карлос Слим - със състояние 50 милиарда долара - дължи богатството си на многонационалната телекомуникационна група America Movil, оценявана на 42 милиарда долара.

Джеф Безос - със състояние от 45,2 милиарда долара - е основател и шеф на сайта за онлайн търговия Amazon.com.

Марк Зукърбърг - със състояние 44,6 милиарда долара - основава през 2004 година Facebook за връзка между студентите в Харвард. Компанията се разраства по цял свят и е причина 32-годишния Зукърбърг да е милиардер.

Майкъл Блумбърг - със състояние 44 милиарда долара - създава агенцията за финансова информация със същото име през 1981 година, след като напуска инвестиционната банка, в която е работил дотогава.

Лари Елисън - със състояние 43,6 милиарда долара - е бил млад програмист през 70-те години, а първият му голям клиент е ЦРУ. Името на проекта било Oracle и през 1977 година Елисън и съдружниците му кръщават компанията си Oracle.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: най-богати в света
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са най-богатите хора,спечелили по честен път.Другите не се казват.
16
2
 
2
 
! Отговори
Хъм преди 7 години
Тя и Урина копаше некъф канал на границата но след случката с патиците ... ( 4ма укропи подкарали нелегално патици за продан в Русия, но ги хванали щот патоците не излизали от рова) , всичко се разсъхна но парите Турчов ги отвлече.
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Различни хора, различни силуети ! - и какво като абсолютно всеки на някого за нещо прави минети !
14
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брей не знаех, че Oracle са толкова богати.
13
6
 
7
 
! Отговори
Да де, но преди 7 години
Повечето са импотентни...
12
5
 
8
 
! Отговори
Кукловодът преди 7 години
Абе не знам кой какво , ама оная с черните дрехи и коста като дойде ... всички ни събира на едно място . Не те пита кой си , що си , какво имаш или нямаш . А и нито един лекър не е в състояние да я прибори . Те да си трупат ;)
11
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде сега цялата мързелива *** с комунделски възгледи у тоя червен сайт да се разпише как некой трябва да бачка за тях! Пуснете и по една газчиця у кофата :D
10
7
 
6
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Всичко е фалш и утре ако се окаже, че тия пари в същност не струват нищо.. Кой тогава ще е най-богат?
9
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голем праз ! Ората са казали " Големи пари големи ядове"Я съм си беден ама па спокоен и обичам дърветата, мушичките и тревичките!
8
3
 
2
 
! Отговори
деца и внуци преди 7 години
До Стар комунистНай-много глупави богаташи/милионери в Америка са комунисти избягали от бившите соц. страни.
7
9
 
9
 
! Отговори
Рок енд рол преди 7 години
До Ленин-Сталин.Сталин е оставил след смъртта си дрехи, чифт ботуши, една лула,кесия с тютюн - такива неща като лична собственост.Въпреки, че е спорна личност не е трупал милиони за себе си.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изпуснали са "Челиста" !
5
12
 
20
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 7 години
Не подценявайте, и снажният чичко Путин.Няма значение, че паричките не са на негово име.Да не останете ес впечатлението, че е бедняк.
4
20
 
6
 
! Отговори
Стар комунист преди 7 години
Трябва да бъдат изправени до стената барабар с жените и децата си!
3
9
 
10
 
! Отговори
Ленин-Сталин преди 7 години
"доклада й за неравенството на доходите" - гадни капиталисти. Как така още има неравенство с доходите. Трябва всички да са с равни доходи. Всички трябва да са с еднакви дрехи, да мислят еднакво и всички да са еднакво бедни. Не трябва да има богати. Е, като изключим нас двамата и Путин, разбира се,
2
4
 
3
 
! Отговори
Азе преди 7 години
Де го елън мъск
1
7
 
6
 
! Отговори
Гошо тъпото преди 7 години
А аз къде съм? Този списък май е стар. Сега се събуждам след запой и се чувствам като милиардер.