Кои са осмината най-богати хора в света?

Повечето от милиардерите в класацията са американци
16 яну 2017 14:30, Елка Василева
44
Кои са осмината най-богати хора в света?
Снимка: архив, Reuters

Осмината, чието богатство се равнява на това, което притежават половината от хората в света, са предимно американци. В групата има един мексиканец и един европеец. Мнозина от тях са заявили, че са готови да дават пари за благотворителност, информира Асошиейтед прес.

Осмината най-богати хора в света, според изчисления на американското сп."Форбс", днес бяха споменати от неправителствената организация Оксфам в доклада й за неравенството на доходите в навечерието на започващата утре среща на Световния икономически форум в швейцарския курорт Давос.

Бил Гейтс - със състояние от 75 милиарда долара - е съосновател на Microsoft, създадената в средата на 70-те години, станала най-голямата софтуерна компания в света.

Амансио Ортега
- със състояние от 67 милиарда долара - открива първия магазин на станалата световно известна марка за облекло Zara и е най-богатият европеец. Сега той има 7000 магазина по цял свят.

Уорън Бъфет - със състояние от 60,8 милиарда долара - е известен с прякора Оракула от Оклахома. Той започва да инвестира като тийнейджър през 40-те години и постепенно изгражда фонда си Berkshire Hathaway.

Карлос Слим - със състояние 50 милиарда долара - дължи богатството си на многонационалната телекомуникационна група America Movil, оценявана на 42 милиарда долара.

Джеф Безос - със състояние от 45,2 милиарда долара - е основател и шеф на сайта за онлайн търговия Amazon.com.

Марк Зукърбърг - със състояние 44,6 милиарда долара - основава през 2004 година Facebook за връзка между студентите в Харвард. Компанията се разраства по цял свят и е причина 32-годишния Зукърбърг да е милиардер.

Майкъл Блумбърг - със състояние 44 милиарда долара - създава агенцията за финансова информация със същото име през 1981 година, след като напуска инвестиционната банка, в която е работил дотогава.

Лари Елисън - със състояние 43,6 милиарда долара - е бил млад програмист през 70-те години, а първият му голям клиент е ЦРУ. Името на проекта било Oracle и през 1977 година Елисън и съдружниците му кръщават компанията си Oracle.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: най-богати в света
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
4
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Пълни глупости! Това определено НЕ СА осемте най- богати в света. Този списък би трябвало да започне с фамилиите Ротшилд, Рокфелер, Морган и др. Изброените в тази статия са най- обикновенни просяци в сравнение с тях.
36
1
 
4
 
! Отговори
... преди 7 години
Ами така е драги русофили, американците и европейците стават милиярдери, защото измислят нещо иновативно...я някой софтуер я социална мрежа я някаква технология, все неща, които са в полза на хората и дорие ВИЕ, да ВИЕ, драги ми русофили не можете и ден без някой от тези иновации на прогнилия запад...а руските милиярдери или така наречени олигарси си правят парите, като търгуват пардон обират природните ресурси на иначе най-богата на ресурси държава в света, докато обикновениа руснак живее зле.
35
1
 
4
 
! Отговори
Рок енд рол преди 7 години
До Старо куче.Чувал съм и че на Британската империя доста народи са били роби.И че короната е давала разрешително за каперство на пирати, които са правили "обири" в нейна полза.Та темата с робството и обирите е бая дълга ...
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 36 - ура другари!
33
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
още година, две и путин ще ги занули! голем е! велик е! да живее! молодец! бащице наш!
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето това е демокрация, равенство, братство и и най вече- свобода!
31
2
 
5
 
! Отговори
Рок енд рол преди 7 години
Чувал съм и за участник в създаването на конституцията (или декларацията за независимост на САЩ), който освен роби е имал и деца от робиня - също негови роби.
30
1
 
7
 
! Отговори
Az преди 7 години
Уорън Бъфет - Оракулът от Омахане от Оклахома...
29
2
 
2
 
! Отговори
Рок енд рол преди 7 години
За обира де, не за картофи ;)
28
3
 
3
 
! Отговори
BIOHAZARD преди 7 години
Ами рептилите, къде са?
27
2
 
1
 
! Отговори
Рок енд рол преди 7 години
Разбира се че съм чувал
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали Путин беше най богат бе, кво стана?Богат с честен труд никой не е станал БТВ...
25
2
 
5
 
! Отговори
Старо куче преди 7 години
навярно не знаеш как Сталин е започнал кариерата си. Да си чувал нещо за Тифлиския банков обир? Май не ти изнася да си чул.
24
4
 
5
 
! Отговори
Старо куче преди 7 години
До Рок енд ролДа, оставил бил чифт ботуши... Това ги разправяй на чавдарчетата и пионерчетата. Цялата страна си е била негова и всички хора са му били като роби. Той така си ги е и смятал. няколко милиона хора са били нищо за него. Ако му потрябвали хора за робски труд, просто е казвал. А не е като да не е казвал.
23
2
 
14
 
! Отговори
РАЛ преди 7 години
Ми ква стана тя.Наш Бойко изостава.Тежко ни...
22
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не се е измъкнал от живота жив каквито и милярди да има.
21
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странно защо ги няма фамилиите Ротшилд, Рокфелер, Билденберг? Може би защото не искат известност иначе те щяха да водят класацията!
20
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаха, тия ги разправяйте на някой друг. От 10 годишен спрях да вярвам, че най-богатият човек на света е Бил Гейтс. Ми фамилиите Рокфелер и Ротшилд къде са бе!?
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Эймутис Миниунас (Литва) заявил: "СТЕНАТА" ще струва 3.6 млн. евра :)))Да му предложиме и ние строителни фирми (мутренски) и качествени зидари (ромчета).И първите и вторите може да задържи като бонус :)))
18
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И каква разлика ще има в живота ти, при положение, че имаш 1,10,100милиона или няколко милиарда? Накрая изходът ще бъде един и същ... Факт!!!