Льо Пен признава Крим за част от Русия, ако стане президент

Тя е за нормализиране на отношенията на Париж с Москва
17 яну 2017 10:37, Елка Василева
289
Льо Пен признава Крим за част от Русия, ако стане президент
Марин льо Пен. Снимка: архив, Reuters

Председателката на "Националния фронт" Марин льо Пен, кандидатка за президент на Франция, обеща в интервю за "Известия" официално да признае Крим за част от Русия, ако спечели тазгодишните президентски избори, предаде ТАСС.

"Да, след референдума, показал, че народът е съгласен да се присъедини към Русия, аз също признавам Крим за част от Руската федерация", казва Льо Пен.

По думите й включването на Крим в Украйна е било "само административен въпрос от съветско време, полуостровът никога не е бил украински".

Тя изразява съжаление, че референдумът от март 2014 г. не е признат от международната общност и от ООН.

Кандидат-президентката заявява, че планира да подобри отношенията между Франция и Русия. "Смятам да предоставя на Франция независимост от САЩ и НАТО и ще възстановя нормалните отношения между Франция и Русия, по-специално чрез вдигане на несправедливите и неефективни санкции", казва тя.

Льо Пен изтъква, че иска да върне на Франция нейния "глас и място в света". Според нея френските власти десетилетия наред са следвали идеите на европеизма, загърбвайки собствените си интереси.

По-рано тя заяви пред телевизия Бе Еф Ем, че "не смята за нелегитимно" присъединяването на Крим към Русия и не вижда основания да поставя под съмнение референдума от 2014 г. "Сегашните власти на Франция не признаха връщането на Крим в състава на Русия", припомня ТАСС.

Последните анкети определят Льо Пен като един от фаворитите в президентската надпревара, която най-малкото ще стигне до втори тур. Изборите във Франция ще са в два тура - на 23 април и на 7 май.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДо Анонимен...............Какво става с Христо Бисеров и неговоте сметки в швейцарските банки? Осъдиха ли го, или? Това какъв модел е?..................Това е корупция по руски модел и правосъдие по руски модел, извършено от политик , член на русофилска партия ,Хапчетата!
168
3
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Крим трябваше да следва косовския модел - въстание и референдум за независимост. Независим Крим признат от света, впоследствие можеше да подпише такива договори с Русия, че практически да стане част от нея- обща валута, обща армия и так дале. Но глупостта на Путин за анексия, сега се използва от запада и изтока (Китай също не признава анексията), и ще струва много на руснаците. Защото политиката е изкуството да се възползваш от ситуацията.
167
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БУМТая година Крим за Русия, догодина - Кърджали за Турция...Турция ако иска може за часове да присъедини България и НАТО няма да може копче да каже, смешници, членове не НАТО били...
166
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сорошчета,абе то май вие ще излезете най-големите фенове на Путин,след като му приписвате само на него заслугите за постоянните провали на господарите ви напоследък.Наистина го изкарахте велик.А сега сериозно.Той може да е дал милиарди на Льо Пен,но за нея гласуват френските граждани.А на последните местни избори жената получи доверието на почти половината гласоподаватели.Та се наложи на балотажите срещу нея да се обединят уж враговете от лявото и дясното и дори и фалшификации да използват.
165
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крим и Донбас са гнилата част от Украйна, която трябваше да се отдели. Украйна обаче ще се възползва от глупостта на Путин и ще осъди Русия за около 100млрд. $ за инфраструктурата и потопения флот.Гроздето е кисело май, а? И Урайма какво чака вече 3 години ами не осъди Русия за Крим, кога ще ги осъди, след 20 години - ха ха хаааааа
164
3
 
1
 
! Отговори
БУМ преди 7 години
Тая година Крим за Русия, догодина - Кърджали за Турция...
163
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До юбералесУкрайна при всички положения никога няма да се интегрира и никога няма да бъде член нито на ЕС нито на НАТО.
162
3
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Всеки който следи украинската политика е наясно, че украинците не искат да имат нищо общо с Русия, Крим или Донбас. Те смятат че ако Крим и Донбас бяха останали в Украйна, страната им никога нямаше да може да се интегрира в ЕС и НАТО. В тези два района щеше да има непрекъснато насилие и терор. Крим и Донбас са гнилата част от Украйна, която трябваше да се отдели. Украйна обаче ще се възползва от глупостта на Путин и ще осъди Русия за около 100млрд. $ за инфраструктурата и потопения флот.
161
3
 
4
 
! Отговори
голю босев преди 7 години
Крим е бил на римската империя около 400 години, на татарите, на монголите, и 300 години на османците. Бил е част от СССР, но никога не е бил руски.Франция е била руска след разгрома на Напалеон. Марин льо Пен да не се пени, че историята може да се повтори.И после имало едно време Франция.
160
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вова влизаи у класацията с осемте, или е извън всякаква конкуренция?
159
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Осем души в света държат повече пари от 3,6 милиарда хора,взети заедно.Или от половината население на планетата.Ето това е неолибералния модел.Затова се появиха и тръгнаха нагоре политици като Льо Пен.Разбрахте ли,сорошки куришчици.На хората им писна вече.Отгоре на всичко на тия нехранимайковци им дойде на акъла да заличат идентичността на европейските народи.Това са причините за националистическите настроения,а не Путин.Да не говорим,че ако Вова изчезне вие пък веднага оставате без работа.
158
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те, всички фашисти се подържат.
157
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото и да е неприятно на някои, Крим е руски от началото на 18ти векСамо с един декрет, подписан от него, Хрущев дава Крим на Украйна през 1954 година.Тогава това има само символично значение, защото и Русия и Украйна са части от СССР.pravdareport/history/19-02-2009/107129-ussr_crimea_ukraine-0/lemonde.fr/europe/article/2014/03/15/d-un-simple-decret-khrouchtchev-fit-don-de-la-crimee-a-l-ukraine_4383398_3214.html
156
3
 
3
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 7 години
НИКОГА НЕ СЪМ ОЧАКВАЛ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ИМА ТОЛКОВА МНОГО ПЛЕВЕЛИ,КАТО ВСЕКИ ПЛЕВЕЛ,ЕДИН ДЕН ЩЕ БЪДЕ ПРЕМАХНАТ,ДА НЕ ПРЕЧИ НА ПОЛЕЗНИТЕ СЕМЕНА.
155
3
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До бай ганюБлагодарността към Русия сме я доказали по три начина - морален (хиляди паметници) материален (доживотни пенсии на всички участници във войната) и политически (отказвайки на Хитлер 300 000 българска армия да влезе в Русия с Вермахта). Русия спечели от нашето освобождение - територии(бесарабия и Батуми), 1,1млрд.златни рубли (23%от Руския ВБП за 1976г.) и право на чероморски флот и право на минаване през Босфора. Питам- колко паметници на нашите априлски въстанници има в Русия.
154
4
 
10
 
! Отговори
123 преди 7 години
В Европа задуха вятъра на промяната.. Добре, че Роско си отива, че с тези закостенели мисли, които изрича на глас...
153
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
така както е имало българи симпатизанти на Турция и САЩ преди време, така ги има тези българи симпатизанти на Турция и САЩ и днес - нищо чудно.Мога само да предполагам колко ще бъдат българите в България след още 30 години демокрация
152
4
 
4
 
! Отговори
бай ганю преди 7 години
До мазепаблагодарни сме на онези руснаци които паднаха за нашето освобождение но не и на комунистическата зараза и сегашните им управляващи които ни нанесоха огромните вреди от които сега търпим дългосрочни последствия да правим разлика между предишните братя руснаци и сегашните вредни диктатори
151
1
 
4
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Помнете 1938! Австрия. Разира се РФ е много далече от Германия като възможности, но болни мозъци с болни амбиции винаги и навсякъде ще има. Важна е нашата реакция. Реакцията на нормалните хора и държави.Особено важно е тази реакция да бъде моментална! Иначе даваме терен на агресора.
150
0
 
3
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До руснакаЯвно не знаеш, но ние не плюем православието, по простата причина, че сме православни.Ще попитам и теб - каква е разликата между православие и католицизъм? досега никой не знае.