Льо Пен признава Крим за част от Русия, ако стане президент

Тя е за нормализиране на отношенията на Париж с Москва
17 яну 2017 10:37, Елка Василева
289
Льо Пен признава Крим за част от Русия, ако стане президент
Марин льо Пен. Снимка: архив, Reuters

Председателката на "Националния фронт" Марин льо Пен, кандидатка за президент на Франция, обеща в интервю за "Известия" официално да признае Крим за част от Русия, ако спечели тазгодишните президентски избори, предаде ТАСС.

"Да, след референдума, показал, че народът е съгласен да се присъедини към Русия, аз също признавам Крим за част от Руската федерация", казва Льо Пен.

По думите й включването на Крим в Украйна е било "само административен въпрос от съветско време, полуостровът никога не е бил украински".

Тя изразява съжаление, че референдумът от март 2014 г. не е признат от международната общност и от ООН.

Кандидат-президентката заявява, че планира да подобри отношенията между Франция и Русия. "Смятам да предоставя на Франция независимост от САЩ и НАТО и ще възстановя нормалните отношения между Франция и Русия, по-специално чрез вдигане на несправедливите и неефективни санкции", казва тя.

Льо Пен изтъква, че иска да върне на Франция нейния "глас и място в света". Според нея френските власти десетилетия наред са следвали идеите на европеизма, загърбвайки собствените си интереси.

По-рано тя заяви пред телевизия Бе Еф Ем, че "не смята за нелегитимно" присъединяването на Крим към Русия и не вижда основания да поставя под съмнение референдума от 2014 г. "Сегашните власти на Франция не признаха връщането на Крим в състава на Русия", припомня ТАСС.

Последните анкети определят Льо Пен като един от фаворитите в президентската надпревара, която най-малкото ще стигне до втори тур. Изборите във Франция ще са в два тура - на 23 април и на 7 май.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
3
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 7 години
няма по силен пример от популист ето това е голямата опасност за Европа в случая френска бай ганювицамалоумни индивидуалисти на запад борещи се за власт спекулиращи и манипулиращи чатс от население си със слаб умствен багаж
148
1
 
2
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До един тамНима незнаеш, че от Крим и Донбас избягаха в Украйна над един милион украинци? И ако САЩ имат пръст в опита за освобождение на Чечня, лошо ли е? Русия имат пръст в нашето освобождение - това лошо ли е?
147
6
 
5
 
! Отговори
руснака преди 7 години
скачайте, плюйте - православието е несломима сила! Колкото повече го атакуваш - толкова по-кораво става!!
146
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом е дошло време ЕС да плаща вноски за нато,значи е дошло време американските компании да плащат реални данъци във ЕС,време е американската аец да си покрива двата милиарда загуби
145
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До руснака 179"когато българите върнат територията си на Турция, тогава и руснаците ще върнат Крим на Украйна." Ще им върнете Крим не ами, даже и казачок ще им играете когато го връщате. Да е ба и *** ви руски.
144
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Глей си кочинята чмо, не се бъркай в европейските работи!"ако си гледах *** днеска щеше да си Ахмед! А може и да си, като ти чета простотията...
143
2
 
2
 
! Отговори
до мазепа преди 7 години
как да забравиш нещо, което никога не си знаел?! искаш да разсъждаваш, но ти липсва капацитет.За да изказваш мнение първо трябва да си запознат с фактите. Хора като тебе не могат да видят и връзката между САЩ и "умерената опозиция" в Сирия.спорът с индивиди, като тебе е безпочвен
142
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До руснака"ахахах, че аз мога да те нарека окпуатор на изконните Османски Територии, ***."*** си ти, защото България е съществувала 700 години преди Османската империя, а вие руснаците със сигурност сте окупатори на земите на които живеете, защото имате всичко на всичко 300 години история. Преди 300 години Петка I е плащал данъци на кримския хан и лично му ги е носел в Крим на крака. Къде сте тръгнали бе руски мизерници, не разбрахте ли че вие сте на тая земя да вършите само злини.
141
4
 
3
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До един тамКаква е разликата между Русия и САЩ? едните платиха за Майдана за откъсване на Украйна от Русия, другите плащат на ЛьоПен за откъсване на Франция от ЕС
140
1
 
4
 
! Отговори
руснака преди 7 години
когато българите върнат територията си на Турция, тогава и руснаците ще върнат Крим на Украйна. Всъщност първото е по-вероятно от второто, когато говорим за държава без армия, без деца, без работоспособно население и без икономика. Бананова република.
139
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американският военен академик по недоразумение президент на България, със сила ще принуди НАТО и ЕС да признаят че Крим е руска колониална собственост. Ако пък европейците и американците не човечат, американският военен академик лично ще ги накаже с МИГ-29. Само като пикира над Брюксел и западняците ще се наcеpат от руската военна мощ и сила и ще подпишат капитулация пред Путин.
138
1
 
2
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До АнонименКак забравих, че САЩ, ЦРУ и Обама са виновни за войната в Чечня.
137
1
 
6
 
! Отговори
руснака преди 7 години
"Господин руснак, вие руснаците сте окупатор на Крим"ахахах, че аз мога да те нарека окпуатор на изконните Османски Територии, ***. И какво?! Ако не беше омразната ти Русия, българите, като останалите християни в Османската империя щяха да бъдат изклани, като клетите арменци и гърци 1915г. Гладкият ти мозък не познава историята, но се напъва да разсъждава
136
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ей, мазеп, я се скрий беРусия изви ръцете на уахабитите от Саудитска Арабия, дето ги спонсорираха САЩ да извършват кланета в Чечня.знам, че ухажваш за САЩ, уахабитите, симпатизант си на Ислямска Държава, но Право Славна Русия победи.Можеш да застанеш тихо в ъгъла и да поплачеш
135
1
 
2
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До до МазепаПопитах колко гори ''Волгата'', а русофилите ми отговаряте: ''ама вие защо биете ***''
134
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До руснакаГосподин руснак, вие руснаците сте окупатор на Крим де юре и де факто, Русия окупира и анексира Крим по добре познатата хитлеристка формула от преди началото на 2СВ. В крайна сметка Крим ще ви изяде и скапаната държава и мизерния ви народец.
133
2
 
2
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До един тамТова за Москва и Монголия беше сарказъм. А дали чеченците искат свобода го доказаха в Руско-чеченската война където загинаха 60 000души.
132
1
 
1
 
! Отговори
до Мазепа преди 7 години
каква е разликата между Левски и поп Кръстьо - и двамата са българи, и двамата са човеци.. само, че единият е великан. Малката ти главичка не прави разликаТакива, като теб утре и Опълченците на Шипка ще нарекат русофили и поклонници на Кремъл.
131
0
 
1
 
! Отговори
до Мазепа преди 7 години
каква е разликата между православието и адвентистите от седмия ден?!същата е и с католицизма - имаш Право Славие имаш и секти.
130
4
 
4
 
! Отговори
Коча преди 7 години
Русия е заплаха, точка,въпроса е приключен