Почина Юджийн Сърнън – последният, стъпвал на Луната

Само 12 астронавти са стъпвали там, всички са американци
17 яну 2017 09:37, Елка Василева
126
Почина Юджийн Сърнън – последният, стъпвал на Луната
Юджийн Сърнън. Снимка: архив, Reuters

Почина американският астронавт Юджийн Сърнън - последният човек, стъпвал на Луната, предадоха световните агенции, като се позоваха на космическата агенция на САЩ (НАСА).

Тя съобщи само, че Сърнън е починал на 82-годишна възраст, заобиколен от своето семейство. Повече подробности не бяха дадени.

Сърнън стъпва на Луната на 14 декември 1972 г. Той прави това като командир на мисията на НАСА "Аполо 17".

Само 12 души са стъпвали на Луната. Всички те са американски астронавти.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕ СА ПРАЩАЛИ НИКОЙ НА ЛУНАТА ОТ 1972 ЩОТО ОТ ТОГАВА ТОЧНО ТЕЛЕСКОПИТЕ СЕ РАЗВИХА ДОСТАТЪЧНО ЗА ДА СЕ ВИДИ ДАЛИ КАЦАТ ИЛИ НЕ ИЗОБЩО :DСА ВЕЧЕ НЕ СМЕЯТ ДА ПУСКАТ ХОЛИВУДСКИ КАЦАНИЯ НА ХОРА :DПРОБЛЕМА Е, ЧЕ ЕДИН ЧОВЕК ТЕЖИ 50 КИЛА ПОНЕ И ТРЯБВА ДА ИМА И МЯСТО ЗА НЕГО А ТОВА ЗНАЧИ ОЩЕ 150 КИЛА ЖЕЛЕЗО ОКОЛО НЕГО ВЪВ КАПСУЛАТА!!! НЕ СИ СТРУВА РАЗХОДИТЕ САМО ЗА ЕДНОТО МУ КАЦАНЕ!
33
2
 
5
 
! Отговори
Четвъртия Райх преди 7 години
Не US, а лондончани са тези, които имат принос в изстрелването на Аполо.10 000 от тях са жертва на Фау-1 и Фау-2 на Фон Браун.И онези 20 000 умрели при производството на фаутата.А в тия "стъпилите" къде е македонеца?
32
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отдавна е доказано,че българите са най-умния народ и само евреите и Сорос им пречат да управляват света. Ето тук е пълно с астрофизици,специалисти по космология,физика и т.н,пред които учени от световни университети не го вдигат.Същите хора,могат свръх компетентно да говорят и за геополитика, икономика, футбол и гипсова шпакловка./ За работа не ме търси/
31
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците знаят много добре лъжата на сащ. Защото са съучастници в тази измама. Заради финансовата изгода. Например щатите още от 1970 г, продават пшеница на СССР по 1,25$ за бушел. (16,5кг.), докато в самите щати цената е над два долара. Разрешиха на запада да ползва руска газ, което преди 1969 г беше абсолютно забранено. Построиха им завод за камиони, без нито една копейка.Е как изведнъж враговете станаха толкова доброжелателни?
30
8
 
10
 
! Отговори
Перничанин преди 7 години
"Факт е че вече 60 години Американците не могат да повторят кацането" - това нищо не доказва.Факт е , че народ с 1300 години история, вече 30 години живее в мизерия и не може да стане "сговорна дружина" за да измете една шепа ла*на от парламента
29
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да обобщим: Не са били на Луната,защото са американци. Ако бяха руснаци-нямаше да има никакво съмнение,че са били там.
28
3
 
11
 
! Отговори
ХХХ преди 7 години
Ахахахахахахахаха с надмешка гледам как набиват в тъпите тикви каквото им дойде на ум .....ама има и такива дето им вярват :) стадо !
27
11
 
9
 
! Отговори
Кривондел преди 7 години
Ето тази теза вече е ненарушима! Тъй като САЩ са пратили само 12 човека на Луната - лъжат, защото не са пратили 13-ти. Ако пратят и 13-ти - спокойно ще напишете, че лъжат, защото не са пратили 14-ти.Контравъпрос. Колко безумно изостанали, или колко безумно лъжливи (по ваш избор) трябва да са СССР, за да не разкрият тази измама, разиграла се май 8 пъти (броят мисии) пред очите им?
26
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трудно е да обясняваш нещо на глупави балканци... то за това и балканите са *** на европа и деградирате напълно. Пропаднала нация. Дори Русия не успортва кацанията които имат най-голям интерес от това. Смешници.
25
3
 
9
 
! Отговори
zeus преди 7 години
В момента има частен проект да се изпрати сонда на луната на място, където са кацали американците, скоро може да разберем истината.Иначе не можем да не споменем бащата на Лунната програма Фон Браун, уникален учен и заклет нацист, получил амнистия заедно с екипа си от 120 души. Когато САЩ си следват интересите морала е на заден план. Все пак му свалям шапка, изпълнил е мечтата си да строи ракети, които да стигат до Космоса.
24
10
 
10
 
! Отговори
до 21 преди 7 години
Ако от снимките на LRO, направени от 25 км от повъръхността на Луната разбереш нещо, без Наса услужливо да ти поставят стрелкички-тук е спускаемият модул, тук е знамето и т.н.За сравнение сателитите на Гугъл ърт са на височина от 625 км и виждаш всички подробности по земята, сгради, коли и др. Освен това земната атмосфера пречи на снимките. А на Луната от 25 км, би видял дори надписите на модулите, а се виждат обекти колкото глава на карфица. Кво ще се изходиш по въпроса?
23
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"12 астронавти са били там". Глупости. Само Путин е бил на Луната. Никой друг.
22
6
 
9
 
! Отговори
Бойко преди 7 години
С огромно удоволствие гледах мисия iridium и се изкефих когато falcon 9 кацна за 7-ми път успешно :)Поздрави
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 24Ми за това вземи малко се образовай как стоят нещата, а не да се правиш на интересен с чути, недочути простотии от себеподобни. Хайде лек ден.
20
13
 
11
 
! Отговори
КУБРИК преди 7 години
ЩОМ ПОСЛЕДНИЯ ЧОВЕК СТЪПВАЛ НА ЛУНАТА Е ОТ 1972 ЗНАЧИ РЕАЛНО НИКОЙ НЕ Е СТЪПВАЛ НА ЛУНАТА!!!!!!!!ПРАЩАНИ СА ПРОБИ ДО ЛУНАТА ТОВА Е 100% ВЯРНО ВЗИМАТ МОСТРИ ОТ ТАМ И СЕ ВРЪЩАТ!!!ОБАЧЕ ЯВНО ДА СЕ ПРАТИ И 1 ЧОВЕК ДА КАЧНЕ Е ЛЕСНО НО ПОСЛЕ ДА СИ ТРЪГНЕ Е ТРУДНО :DИЗСТРЕЛВАНЕТО НА ОРАНГУТАНО *** ЧОВЕК НАТАМ Е ЛЕСНО НО САМО ЕДНОПОСОЧНО :D
19
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Около луната има няколко сателита. Всеки може да види в реално време оставената екипировка от мисиите на Аполо. Стига с тия плиткоумни теории на конспирацията.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 20Ми хайде де, защо не снимката и да покажат измамата? Какво чакат? :)
17
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 20Така е има такива "сателити". За справка може да провериш мисията LRO която ХА всъщност фотографира повръхноста на Луната от ниска орбите и ти да видиш ... ЧУДО.. модулите и техниката ползва се виждат ясно... Явно конспираторите не сте прочели нищо последните няколко години и въртите едни и същи мантри.
16
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** както винаги коментира неща от които си няма никакво понятие но е чул нещо някъде...
15
6
 
8
 
! Отговори
До Георги - №1 преди 7 години
На американците космическата програма спря, след като фон Браун почина. Негова беше идеята за космическите совалки за многократно използване. Уви, човека неможа да довърши започнатото.