Белгийски съд: В България няма условия за мигранти!

Решението е по три случая на непълнолетни афганистанци
18 яну 2017 12:30, Елка Василева
37
Белгийски съд: В България няма условия за мигранти!
Снимка: архив, Reuters

Условията за прием на мигранти в България са незадоволителни, се посочва в три отделни решения на съдия от Съдебния съвет за чужденците в Белгия. Решението е цитирано от местни медии, които уточняват, че подобно становище създава прецедент в неизпълнението на политиката на ЕС в областта на убежището.

Според правилата на ЕС молбите на мигрантите за предоставяне на бежански статут трябва да бъдат разглеждани от държавата, от която те са влезли в Общността.

Белгийският съдебен съвет се е произнесъл по три отделни случая на непълнолетни непридружени афганистанци, влезли в ЕС от България.

Тримата мигранти са подали молби за закрила в нашата страна. Българските власти са снели пръстовите им отпечатъци, както предвиждат процедурите. Според белгийската инстанция обаче афганистанските младежи не могат да очакват, че молбите им ще бъдат разгледани справедливо у нас.

Според решението на белгийските съдебни власти, младите афганистанци "в никакъв случай" не бива да бъдат връщани в България. Отбелязва се, че България е изразила пълна готовност да ги приеме обратно. Медиите определят случая като "странен прецедент", особено защото тримата афганистанци не попадат в описанието за "уязвими", а са здрави младежи.

През 2014 г. белгийският държавен секретар по убежището и миграцията реши временно да не бъдат връщани бежанци към България заради лошите условия в приемните центрове. Решението тогава бе свързано с призива на Върховния комисариат за бежанците към ООН ЕС да не прилага към България регламент, според който бежанците да бъдат връщани в страната, от която са навлезли в Европа.
 

/БТА/


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Стар Бургазлия преди 1 година
Според решението на белгийските съдебни власти, младите афганистанци "в никакъв случай" не бива да бъдат връщани в България.
БРАВО НА ХУМАННИЯ БЕЛГИЙСКИ СЪД ! САМО ТАКА И ЗА НАПРЕД !
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И по-добре, че няма условия. Толерастията убива, а ние не искаме да се самоубиваме. Нека тези свръхлицемери си ги вземат всичките "мигранти" при тях и да не ни дават акъл.
27
1
 
9
 
! Отговори
Един преди 1 година
В България няма условия и за българи.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много хубаво, нека да се махат. Никой не трябва да им осигурява условия. Да се връщат откъдето са дошли. Да се превърнат в цивилизовани хора а не в отрепки дето мързелуват по цял ден и грачат за Алах да им помогне. Искат да се настанят на готово в уредената с труд и пот Европа и да паразитират. В България имаме достатъчно паразити по гетата, та да си внасяме. Чупката.
25
0
 
8
 
! Отговори
Грешка..:)) преди 1 година
Според мен, те са объркали България с Белгия!!!
Близко им звучат на афганците имената! Душички! Хубавото е, бързо ще научат разликата! Лошотоне, че в дългосрочен план..., Белгия няма да я бъркат с България, защото ще има ново име..., завършващо на ...Стан!!!
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А тъй, обгрижвайте си ги луксозно в Белгия.
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То за българите няма условия камо ли за тълитата.
22
0
 
12
 
! Отговори
Циник до ANEV преди 1 година
Мноого си прав! Ей на - и на мен някакъв тарамбук ми е хакнал червената ръчичка....Гледам аз....Германия се напълни с брадясали 25 годишни НЕПЪЛНОЛЕТНИ...НЕПРИДРУЖЕНИ АФГАНИСТАНЦИ! 8 000 € е месечната издръжка на такъв! Нашите пенсионери няма да посмеят - даже само да сънуват - такива суми!
21
3
 
15
 
! Отговори
Циник преди 1 година
Белгийците възмутени от условията за афганците в България ЛИ? Ъъъъъ..."Ум - царува..ум робува...ум патки пасе!" На белгийците не им увряха зелените крат*уни явно! Досега ги трепеха мароканци, алжирци...и не знам още какви арабески - сега искат "разнообразие" Ми хубуу ве - задръжте си талибаните...само те още май не са ви трепали! УНИКАЛНАТА БРЮКСЕЛСКА ПРОСТОТИЯ - ЯВНО НЕ ЗНАЕ ГРАНИЦИ! ХАК ИМ Е!! Би казал българина...и ще е мноого прав!
20
1
 
25
 
! Отговори
Lan преди 1 година
Супер! Могат да ги взимат на добри условия!
Що не кажат нещо за условията, в които живеят българските пенсионери?!
19
2
 
14
 
! Отговори
ДДТ преди 1 година
Това показва,че имаме неотразимо защитно оръжие - държавния чиновник. Един от тях замества огради,високи 5 метра и стотици противопехотни мини. Афганските хрътки просто са попаднали в капан.
18
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България условия за българи също няма. А че белгийците искат да си ги държат, България няма никакви възражения.
17
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бежанците в ЕС са с повече привелегии от Българите които са граждани на ЕС.
16
4
 
22
 
! Отговори
ИСТИНАТА ЗА БГ преди 1 година
В България няма условия за мигранти!колко смешно!!!!!!!В България няма условия за българското население!!!!!!!Напрозно и кухо националистите развяват че сме голяма работа!!!!!българската работа се сравнява на сомалийската.Само тъпчим на едно място.Ако не е истина ,кажете че не е?
15
2
 
32
 
! Отговори
Българина преди 1 година
За това ги вземете всичките при вас лицемери неземни, кога българския съд ще осъди меркел, за това че тя ги кани пък ние строим огради и да пазим немската граница? Меркел в български затвор!
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 10

Да, така е, заслужаваме си го, защото има такива "българи" като теб. На вас трябва да се отнема българското гражданство и "двойното им гражданство" да е афганистанско, вместо от там да ни нахързулват тук своите пещерни бандити с месарски навици. Кеато са толкова добри и безопасни, защо не си стоят в страната, да работят за нея, да я развиват. Готованци, хрантутници, че и много често - престъпници, колячи.
13
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Бежанците" в челен сблъсък с българската бюрократична система. Резултатът е смях през сълзи. Тези хора изобщо имат ли идея къде са попаднали? Ясно е, че западноевропейците ги тачат неудържимо и ги хрантутят пребогато, ама тук не е Западна Европа. Ще въртим, ще сучем, от 9 дола вода ще вземем, и няма да разберат откъде им е дошло ;) Това трябва да е логото ни, като нямаме ограда и достатъчно мъже - "Бежанци", тука сте в зоната на бг държавни чиновници! Пазете се!"
12
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами, като условията са незадоволителни, взимайте си ги всичките! На никого няма да липсват! Малко са ни шведите, че и тия да отглеждаме. Моля, вземете си ги и ако искате на всеки дайте 5-стаен апартамент, по 10 000 Евро и скъпа кола. Пък дано това е достатъчно!
11
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука условия има само за определн кръг от дебелогъзи чичковци
10
0
 
46
 
! Отговори
Георги преди 1 година
Добрата новина за днес.