Джордж Сорос ще помага на мигранти

За целта милиардерът ще си партнира с "Мастъркард"
Обновена: 19 яну 2017 18:56 | 19 яну 2017 18:53, Анисия Иванова
100
Джордж Сорос ще помага на мигранти
Архив& Reuters

Американският милиардер Джордж Сорос ще си партнира с "Мастъркард", за да помагат на мигранти, бежанци и други хора, изпитващи затруднения, по света да подобрят социалното и икономическото си положение, съобщи Ройтерс.

Идеята за дружество "Хюманити венчърс" произлиза от обещание на Сорос да отдели до 500 милиона долара за инвестиции за справяне с предизвикателствата, пред които са изправени мигрантите и бежанците.

В съвместно изявление днес "Мастъркард" и милиардерът посочиха, че въпреки милиардите долари хуманитарни помощи и средства за развитие, милиони хора продължават да не се интегрират в обществото. Частният сектор обаче може да помогне според тях за подобряване на ситуацията.

"Мигрантите често изпадат в отчаяние в общностите, които ги приемат, защото не могат да получат достъп до финансови, медицински и правителствени услуги", каза Сорос.

"Хюманити венчърс" планира първоначално да се насочи към здравеопазването и образованието и има за цел да подпомага икономическото развитие и предприемачеството на местно ниво.

С основаването на "Хюманити венчърс" Сорос може да инвестира до 50 милиона долара и да направи тези решения по-адаптивни и устойчиви, както и вероятно да насърчи по-малки проекти, целящи да облекчат кризата.

Само преди седмица фондацията на милиардера "Отворено общество" обяви, че ще продължи да работи с неправителствени организации в Унгария и да ги финансира, въпреки заканите на правителството в Будапеща, че "ще измете" всякакви групировки на гражданското общество, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоя идва от ада..да ви учи на морал и тн.уви, посял е семе и в БГ
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сорос е истински филантроп. Вие защо го мразите? Какво ви е направил?
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 70 69Отговорът е много ***. Защото в ЕС всеки живее добре. Хората са го разбрали и искат в ЕС. Само руските агенти искат да го напускат, за да угодят на руските си господари.
48
2
 
22
 
! Отговори
До 70 преди 7 години
Въпрос с понижена трудност.Кой насочва и финансира потока на мигрантите към Европа. Защо тези хора не отидат в Сауд Арабия,Катар и Бахрейн итн..Тези страни са им близки по култура,манталитет и религия ,богати са и интеграцията ще върви много по -лесно? Има ли наивници да вярват,че просто съвем случайно ,хиляди мъже, като скакалци ,така изведнъж се втурват към ЕС.
47
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До хм 68Много глупости си написал. Ти вярваш ли си?
46
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Великодушен човек. Не си стиска парите когато трябва да помогне на най-онеправданите. Това се казва филантроп.
45
1
 
18
 
! Отговори
хм преди 7 години
Добра инвестиция! Финансирайки ги, той си осигурява една армия ,която ще държи всяко едно правителство в шах. Отвътре! . При даден знак,всичките тези хиляди мигранти ,могат да излязат на улицата ,да трошат и мародерстват -уж че протестират,дори и да спретнат майдан в една страна. Всички още помнят показното в Германия.Доста от тия млади мъже са воювали неотдавна,а други са просто надъхани срещу европейците, мразят ги и смятат че са им длъжници и неверници, които трябва да умрат.
44
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще вдигна купон когато този гущер се спомине.
43
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И този и ротшилд се поддържат изкуствено живи с някакви толкова зловещи средства, че даже не споменават какви са! Дано си умре вече, че колко човешки живота е съсипал никой не знае! Милиарди са.
42
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този още не е разбрал че щастие с пари не се купува, затова са най мразените и ненавиждани хора по света, нищо че са много богати.
41
2
 
13
 
! Отговори
usa императорa преди 7 години
Тоя мушмол е като императора от STAR WARS, само му трябва качулката.
40
3
 
21
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Не е стиснат. На протестите "Гези" в Турция всеки протестиращ е получил по 250 долара на ден от рептила.В България летвата е ниска. 20 или 30 евро.
39
3
 
17
 
! Отговори
снайпера преди 7 години
Иска да е преятел с Господ, ама по-добре да се хване за паллците дърти!!
38
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви са тези НПО та у нас, като те са чужди държавно финансирани организации. Америка за България е ПО а не нпо. Дано Доналд Тръмп да я закрие и да и конфискува антинародния срещу народите на САЩ и България капитал. Редно е дейността на непеотата да бъде проверена от прокуратурата. Кой богаташ дава пари без задни мисли. Купиха интелигенцията ни и я направиха * на прехода. Медиите също.
37
1
 
24
 
! Отговори
Дърт Вещер преди 7 години
Повече помага на Прокопиев, за да ни информира с ор осоудобно демек пропагандно. А именно общественото благо се нарича популизъм, а олигархоабсурдните тези - светло бъдеще за прецаканите.
36
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и ГО НАРЕКОХА ФИЛАНТРОП В ЕДНА МЕДИЯ. . . НЕЩО МИ СЕ ОБЪРКАХА ПОНЯТИЯТА. . .
35
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно ми е каква е мотивацията на Сорос да прави всичко това. На какво се базира неговата любов към имигранти мюсюлмани и то мъже. Нещо май май ориентацията Сорос ......
34
4
 
35
 
! Отговори
кирпич преди 7 години
Джордж Сорос е един финансов фашист и ще помага само на банки.
33
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и защо точно на мигранти,те ли са най бедните на местата от които идват,а на оставащите на тези места няма ли да помага?Значи всъщност ги подтиква да емигрират,защото само на емигриращи помага , ахааа картинката е ясна - плаща им да мигрират
32
1
 
37
 
! Отговори
Възмутен преди 7 години
Този сбръчкан сатанински екземпляр да престане да сваля законно избрани правителства и президенти у нас,че ще гони зайци с тъпан на оня свят.Скрито и потайно отново ще спонсорира чужди елементи у нас против законно и демократично избрания ни нов президент.Той е олицетворение на сатанизма и подготвя размирици в страната.....Борисов,не възлагай на свин ските черва зад гърба си и не вкарвай народа в размирици и нов преврат за да се върнеш на власт! Ще ти излезе през носа и през г-за този път!!!!!