Джордж Сорос ще помага на мигранти

За целта милиардерът ще си партнира с "Мастъркард"
Обновена: 19 яну 2017 18:56 | 19 яну 2017 18:53, Анисия Иванова
100
Джордж Сорос ще помага на мигранти
Архив& Reuters

Американският милиардер Джордж Сорос ще си партнира с "Мастъркард", за да помагат на мигранти, бежанци и други хора, изпитващи затруднения, по света да подобрят социалното и икономическото си положение, съобщи Ройтерс.

Идеята за дружество "Хюманити венчърс" произлиза от обещание на Сорос да отдели до 500 милиона долара за инвестиции за справяне с предизвикателствата, пред които са изправени мигрантите и бежанците.

В съвместно изявление днес "Мастъркард" и милиардерът посочиха, че въпреки милиардите долари хуманитарни помощи и средства за развитие, милиони хора продължават да не се интегрират в обществото. Частният сектор обаче може да помогне според тях за подобряване на ситуацията.

"Мигрантите често изпадат в отчаяние в общностите, които ги приемат, защото не могат да получат достъп до финансови, медицински и правителствени услуги", каза Сорос.

"Хюманити венчърс" планира първоначално да се насочи към здравеопазването и образованието и има за цел да подпомага икономическото развитие и предприемачеството на местно ниво.

С основаването на "Хюманити венчърс" Сорос може да инвестира до 50 милиона долара и да направи тези решения по-адаптивни и устойчиви, както и вероятно да насърчи по-малки проекти, целящи да облекчат кризата.

Само преди седмица фондацията на милиардера "Отворено общество" обяви, че ще продължи да работи с неправителствени организации в Унгария и да ги финансира, въпреки заканите на правителството в Будапеща, че "ще измете" всякакви групировки на гражданското общество, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турци и Българи време е да кажем че нашата земя е !сорос мрази единството !
30
2
 
21
 
! Отговори
Радина преди 7 години
Защо ми цензурирате писаното, да не би да съм казала нещо вулгарно - само казвам истината. Ама на някои тя не е удобна. Зада не си загубят хонораритеБРАВО
29
2
 
27
 
! Отговори
Radina преди 7 години
Защо не даде всичките тези пари в Африка или където иска, при нас в Европа не ни трябват повече ***, или да си ги вземе в Щатите и там да си ги интегрира. Ама американците не ги искат и той затова уж ще помага на европейците , а това е само за да отслаби Европа и да може той да спечели още някой и друг милиард.
28
27
 
2
 
! Отговори
:X преди 7 години
Стига бе хора, може да се е променил...
27
0
 
23
 
! Отговори
Хаха преди 7 години
Нов виц на деня, така се е засилил да помага че да внимава да не се спъне. Единственно собствения си джоб гледа този walking dead, и ако си мисли че с 500 мил ще ги направи Европейци нещо много се е объркал.Тези бежанци до сега са хвърляли лимонки и палили гуми и утре ще се появят в Парижкия театър да гледат някоя постановка, мдаааа ама не. По скоро ще лежът под ностовете, ще крадът, изнаси_лват и ще продължават да се молят по 15 на ден в джа_мията. Европата е теъгнала яко надолу и този си помага да достигне дъното още по-бързо.Хахаха
26
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп ще го прати при евроатлантическите девици. Които са братчеди на Кончита Вурст.
25
1
 
35
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Ако иска да ги интегрира и да им помогне да стартират бизнес нека да е на американска територия и по точно на ливадата пред дома му. Така ще има възможност да даде личен пример и да им даде парите лично на ръка без посредници. Въпрос на време е да бъде обявен за персона нонграта в доста държави. *** дано в неземни мъки да осакатее до степен да разбира но да не може да говори и да реагира да се поти в мърлявата си слуз
24
4
 
18
 
! Отговори
Ердоган преди 7 години
Патриотите се крият като мишки !!!
23
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не е фанал жълтеница докато се е въргалял по креватите на бежанците?С тия жълти очи ми е мн съмнителен.Е,колко и да е дявол малко по-малко ще си ходи на оня свят.Хехе сигурно ще е в платинен казан с диаманти с плазмено подгряване и нон-стоп връткане от млади талибани.На такива дет им плаща билетите да се взривяват в ЕС.
22
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре че Виктор Орбан, прилича на новия ни президент. Който няма да допусне този метастаз да съществува в Европа.
21
3
 
25
 
! Отговори
маке преди 7 години
амче от къде мислите че се движат с хиляди долари и евра
20
4
 
29
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
Ето защо безусловният доход трябва да се въведе.За да не могат ей такива финансови манипулатори да създават политически кризи срещу законно избрани Правителства използвайки бедността на хора изпаднали в трудно положение или да използват откровени *** като самият него.Казвам го със чиста съвест защото този индивид,срам за човечеството,е съдействал на нацистите в концентрационен лагер срещу евреите,макар че той самият е евреин от унгарски произход.Това ще е поредната му измама.
19
1
 
8
 
! Отговори
Ердоган преди 7 години
До Делиорман Обещавам !!!
18
5
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До ДелиорманС ПОМОЩА НА НОВИЯ ПРЕЗИДЕНТ----РАДЕВ ПЛЕВЕЛА БЕШЕ МИШКА
17
3
 
58
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Този трябва да бъде съден за престъпления срещу човечеството и дано по скоро онази с косата си го отвее.
16
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко е да го гръмнат. Такива като него на въжето за назидание на останалите.
15
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е ли по хуманно с тези пари да се развиват страните, откъде се носят нелегалните и там да си намерят работа? Шорош отново с мръснишки номера. Ще гори в ада този демон.
14
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
открита война е това. Легитимно подпомагане на терористи
13
2
 
39
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Нека им помага да се върнат у дома си или да си издигнат палатки в неговата спалня,щом толкова ги харесва- ние ще му пратим презервативи.
12
10
 
32
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Сорос е изключително умен човек. Не всички милиардери са влиятелни като Сорос. Има фондации в много държави от Африка до Азия, от Европа до Америка чрез които фондации влияе на вътрешните работи на държавите. Помощите на фондациите му надвишават помощите на ООН в някои държави. Но това е само един от многото евреи които успяват да дават наклон на света според своите желания. Евреите дават но взимат в пъти повече!