В САЩ разследват дали Тръмп е взимал пари от Москва

Руски издания: Белият дом му предложи да избира между Русия и САЩ
19 яну 2017 09:44, Елка Василева
80
В САЩ разследват дали Тръмп е взимал пари от Москва
Снимка: архив, Reuters

Според американски медии разузнавателните служби в САЩ разследват дали новоизбраният президент Доналд Тръмп е получавал пари от Русия, пише "Известия", като се позовава на сайта McClatchyDC.

В разследването участват ФБР, ЦРУ, Агенцията за национална сигурност, министерството на правосъдието, мрежата за разследване на финансови престъпления към финансовото министерство и агенти от офиса на директора на националното разузнаване. Структурите проучват дали Русия се е опитвала да влияе на изборите в САЩ и дали Кремъл не е предоставял тайно финансова подкрепа на Тръмп.

Разследването е започнало, още преди сайтът BuzzFeed да публикува анонимното досие, според което "руски агенти" разполагали с компромат срещу Тръмп, по-специално за финансиране на републиканеца от Москва.

Американците проверяват и пенсиите, изплащани на хора от Русия, живеещи в Щатите. Според ведомства от САЩ парите може да са отишли у хакери или в щаба на Тръмп, отбелязва "Взгляд".

Още по темата

Сенаторът от САЩ Джон Маккейн заяви пред "Фокс нюз", че е препоръчал на Тръмп да не смекчава санкциите срещу Русия, информира руското онлайн издание "Лайф".

"Не може да насърчаваме лошо поведение, ще се наложи да се върнем към принципа на Роналд Рейгън - "Мир чрез сила". Стани по-силен, после виж как стоят нещата (с ръководството на Русия, бел. "Лайф"). За нас това е единственият начин да постигнем желаното", каза Маккейн.

Председател на сенатската комисия за въоръжените сили, той е прочут с антируски изявления; по-специално, че борбата с Русия трябва да продължи, независимо каква позиция ще заеме по въпроса новият американски лидер, напомня "Лайф".

Според Маккейн "народите в балтийските страни, Украйна и Грузия са застрашени от военна акция" от страна на Москва, допълва "Завтра".

По-рано Доналд Тръмп допусна възможността САЩ частично да отменят санкциите срещу Русия и обвърза това със съкращаване на руския ядрен потенциал от Москва, припомня електронният вестник.

На последната си пресконференция като президент на САЩ Барак Обама отправи вчера сигнал, че не одобрява изявленията на Тръмп, според които санкционната политика срещу Русия може да бъде преразгледана, ако Вашингтон и Москва стигнат до ефективно взаимодействие по други направления, изтъква "Росийская газета".

Екипът на Тръмп се кани да разработи план за бъдещата политика към Русия. Не се изключва налагане на допълнителни санкции, ако новото правителство в Белия дом съзре нарушения от страна на Москва. Това каза Ники Хейли, номинирана от избрания президент Доналд Тръмп за постоянен представител на САЩ в ООН, пише "Аргументи и факти".

Според Хейли Русия демонстрира силата си и не заслужава доверие. "Трябва първо да видим какво може да получим от тях, преди да им дадем каквото и да било", заяви тя.

Действията на Русия в Сирия по думите й са "чудовищни престъпления". Хейли обаче призна, че Вашингтон има нужда от помощта на Москва в решаването на международни проблеми, по-специално в борбата с терористичната групировка "Ислямска държава", добавя вестникът.

Белият дом предложи на Тръмп да избира между Русия и САЩ, пише "Политексперт" в коментар за последния редовен брифинг на говорителя на Белия дом Джош Ърнест.

Ърнест обърна внимание, че по въпроса за предполагаемите руски хакерски атаки срещу изборите в САЩ позициите са ясно разделени. От едната страна е разузнаването на САЩ, а също така демократите и републиканците в Конгреса. По думите му те са "разтревожени от методите, чрез които руснаците искат да поставят под въпрос демокрацията у нас", пише "Взгляд". "От другата страна са Уикилийкс и руснаците. И новото правителство ще трябва да заеме позиция", каза говорителят на Белия дом, цитиран в статията.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: САЩРусияДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
19
 
! Отговори
мнение преди 7 години
Тея американски служби хептен са изтрещели. Постоянно се занимават с глупости, ама това е върхът. Сега ми е ясно как са манипулирали Белия дом за операциите в Ирак, Афганистан, Северна Африка и т.н.... чет нямат и защо са такива резултатите от тях. Може ли да разследват собствения си президент по слухове, сведения от типа "една жена каза" и нито един доказан факт? Ако нещата не се оправят САЩ май наистина копят към дъното...Каквото сам си направиш, никой друг може.
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Долната сороска помия атакува за последно Тръмп но в близките дни ще видим тотална подмяна на ЦРУ, ФБР и други разузнавателни служби купени от Демократическата партия с парите на Мумията Сорос. А Сорос какво го чака и нито господ , и нито дявола могат да му помогнат.
13
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп не забрави да каже че колко е важно сигурноста на Израел защото са заплашени от палестинските деца !А това какво ви говори че битката с Хилари беше реялна ли ?Не те го настаниха на пост.
12
2
 
8
 
! Отговори
цирк преди 7 години
Стига глупости това е смешно,ясно е че има кръгове за който мира не се харесва,само да не свърши като Кенеди.....
11
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГРАЖДАНСКА ВОЙНАтова да не ти е русия бе ушaнко?
10
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БРАВО, БРАВОМалко ли гранти усвоиха местните сороски гушки. От нашите откраднати пари, разбира се.еми плащат им с пари, а не с рубли както на вас ленинградските ***.
9
3
 
14
 
! Отговори
ГРАЖДАНСКА ВОЙНА преди 7 години
може да има в САЩ, ако продължават опитите на глобалистите да свалят ТРЪМП. Може и да го убият накрая, но за разлика от Кенеди ще е ясно кой го е направил. И все пак поне половината са го избрали. А нашите дупедавци като ПЛЕВЕЛА и сие се чудят какво ще им се случи в близко бъдеще. Ще бъдат заплюти и ще съдени за преднамерено разрушаване на България
8
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 4Макейн мрази всичко руско.прав си, но не е само той. А кой обича руснаците освен нашите путинопитeци?
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До #7По-конкретно за ,,непознатата християнска държава", която ,,искала" нещо, може ли!?
6
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Умните хора го казват просто и кратко. Не можем да толерираме лошото поведение.И е нормално ... Русия нападна суверенна християска държава, защото тя иска да поеме нов курс в историята си. това беше нагло и тъпо.
5
5
 
8
 
! Отговори
БРАВО, БРАВО преди 7 години
Един път и американец милиардер да му дадем нещо от нас. Да не се гътне гладен и бос. Че то стига само са ни драли кожите такива като дъртата вещица Клинтъница и тия дето и се крият под полата. Малко ли гранти усвоиха местните сороски гушки. От нашите откраднати пари, разбира се.
4
4
 
22
 
! Отговори
ДОКТОР ДУЛИТЪЛ преди 7 години
*** атакуват за последно !!!! Дони им заяви ,че ще разпердушини т.н. специални служби и некадърниците започнаха офанзива !!!! Работата отива на изуй *** ,но да видим ......
3
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Макейн мрази всичко руско. От както е свален във Виетнам с руски Миг и "виетнамски" пилот Ван Ю Шин
2
2
 
18
 
! Отговори
Майтапчия преди 7 години
Както е тръгнало,да не излезе накрая права баба Ванга....
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
kvo e stanalo che ne razbrah