Затрупаният хотел "Ригопиано" - построен в национален парк

Най-малко четирима са загинали, издирват се около 30
Обновена: 19 яну 2017 21:14 | 19 яну 2017 21:09, Анисия Иванова
6
Затрупаният хотел "Ригопиано" - построен в национален парк
Снимка: БТА

Затрупаният от лавина хотел "Ригопиано" в италианската област Абруцо е четиризвезден и е единственият, построен в националния парк Гран Сасо, който се простира на площ от 150 000 хектара в три области в централната част на страната, предаде ДПА.

Към хотела има спа център. Комплексът е на 1200 метра надморска височина, издържан е в стил огромна хижа, в подножието на планина.

Площта на обекта е 1300 квадратни метра. Хотелът е на три етажа и е бил открит през 70-те години на миналия век. Наскоро му е бил направен основен ремонт. В хотела има 45 стаи и няколко апартамента за по четири души, както и външни и вътрешни басейни с топла връзка между тях.

Лавината, която го помела снощи, е станала причина за преместването на целия хотелски комплекс с 10 метра. Огромната снежна маса е била няколко десетки метра широка и е отнесла всичко по пътя си, пълнейки стаите и коридорите на хотела с тонове сняг, отломки и счупени дървета.

Днес на страницата на хотела във Фейсбук, която е лайкната 60 000 пъти, се появиха послания на съпричастност към близките на предполаемите жертви на трагедията.

Най-малко 4 души са загинали в резултат на лавината. Между 25 и 30 човека се издирват, пише БТА.

Посолството на Румъния в Италия е получило информация, според която трима румънски граждани, един възрастен и две деца, са се намирали в хотела.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
6
 
! Отговори
. преди 7 години
До RUSSIA the bestЕ къде да се случи ? Ти не си ли чувал, че само в държави от ЕС падат лавини ? Що за неграмотен русофилистик си ?
3
2
 
12
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
"Това" се случва навсякъде льольо.. Никой за съжаление не е застрахован от това! Пред природата сме много малки...
2
20
 
2
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
И това се случва в държава от ЕС ????????
1
2
 
11
 
! Отговори
OT СИНОПТИЦИТЕ преди 7 години
ХОРА слушаите прогнозите и си правете сметка за планините по месец януари и февруари непредсказуеми са ,жалко за хубавата почивка