"Алтернатива за Германия" се отърва, службите ги пожалиха

Зигмар Габриел препоръча партията да бъде поставена под наблюдение
20 яну 2017 10:00,
10
"Алтернатива за Германия" се отърва, службите ги пожалиха
Снимка: архив Reuters

Разузнаването не е открило засега доказателства от публични прояви, че партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) има противоконституционен дневен ред. Това заяви германското министерство на вътрешните работи, цитирано от ДПА.

"Разузнавателните служби, използвайки публично достъпната информация, продължават да проучват дали има ясни индикации, че АзГ има противоконституционен дневен ред", каза говорител на ведомството.

Все още обаче не е направено подобно заключение за партията като цяло, заяви той.

Отделни членове на АзГ биват поставяни под наблюдение, когато публично демонстрират обвързаност с екстремистки идеи и организации или споменават такива, каза още говорителят.

Германският вицеканцлер Зигмар Габриел вчера заяви, че АзГ трябва да бъде поставена под наблюдение от органите на държавната власт, след като политикът от тази партия Бьорн Хьоке нарече Мемориала на Холокоста в Берлин "паметник на позора".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направо ги пращайте в концлагер, демокрацията го иска....
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страх лозе пази
6
3
 
16
 
! Отговори
погр ебален агент преди 7 години
АзГ ще бъде наблюдавана и подслушвана. Лично от Обамата, Той сега е пенсионер и има достатъчно време, по стар навик, да подслушва, покрай баба Меркел, и АзГ!
5
3
 
32
 
! Отговори
Циник до 4 преди 7 години
Лошото е, че не ми се вярва! Тук (в Германия) пропагандната машина е пусната на високи обороти! Страхувам се, че Мурксул-ханъм ще бъде отново избрана!
4
3
 
51
 
! Отговори
МЕРКЕЛ ДА СИ ХОДИ преди 7 години
Това пише на плакатите на мирно протестиращите хора. Те не искат Хасан, Айше и разни пакистанци да им се разпореждат в страната. Съгласен съм с тях, но Меркел не ги пита и ще загуби властта
3
4
 
42
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Алтернатива за Германия - последен шанс за промяна в правилна посока! Дебелият Габриел се е разтреперил - да не изпусне кокъла! "Започна отдавна лова на вещици" в Германия! Властващите партии не се гнусят от всякакви инсинуации за да се оттърват от "конкуренция"!АФД е последен шанс за Германия , и Европа - на общинските избори вече гласувах за нея - тази година пак!
2
3
 
47
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Германия все повече напомня за времената около 1930, щом партии почнаха да забраняват!
1
5
 
41
 
! Отговори
СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ преди 7 години
нещата ще се преобърнат и МЕРКЕЛ ще бъде разследвана за подривна дейност срещу Германия в полза на САЩ