Мексико предаде Ел Чапо на САЩ

Наркобаронът е бил екстрадиран със самолет към Ню Йорк
20 яну 2017 08:17, Александър Попов
25
Мексико предаде Ел Чапо на САЩ
Снимка: Reuters

Мексиканските власти заявиха, че са екстрадирали в САЩ наркобарона Хоакин Гусман, известен още като "Ел Чапо", предадоха агенциите.

Мексиканското министерство на външните работи обяви, че Гусман е бил предаден на американските власти, за да бъде транспортиран в САЩ.

Още по темата

Осъденият бос на картела "Синалоа" доскоро беше в затвор в северния пограничен мексикански град Сиудад Хуарес. Той беше задържан преди година, след като извърши второ дръзко бягство от мексикански затвор, и оттогава обжалваше решението за есктрадирането му. Според мексиканското министерство на външните работи жалбата му е била отхвърлена.

Двама високопоставени представители на американските власти, пожелали анонимност, потвърдиха, че Гусман пътува към САЩ.

Единият от тях заяви, че той е бил предаден на американската служба за борба с наркотиците ДЕА в Сиудад Хуарес, който се намира недалеч от Ел Пасо, щата Тексас, и в момента се транспортира със самолет до Ню Йорк.

Ню Йорк е една от няколкото американски юрисдикции, където има предявени обвинения срещу Гусман.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: наркобаронЕл Чапо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
6
 
! Отговори
стоп преди 7 години
Не се карайте,хлапаци прости!Човека е с еврейски корени,пише го в мексиканските медии,не спорете и не дрънкайте глупости!
11
2
 
5
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Когато фактите говорят - и боговете мълчат!Който иска може и сам да се поразтърси - каква е генеалогията на името Гусман. Бях постнал откъде идва - но ми трият коментарите..макарче - това са доказани НАУЧНИ факти. Намирам за нечестно безобразие подобна цензура! Пак повтарям - преди да ми се правите на "отворени" почетете и се осведомете! Иначе сте - само смешни!
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** до убитацитеДа да евреите са винвони за всичко разбрахме хайде сега хапчетата и в леглото обратно.
9
2
 
2
 
! Отговори
Циник до убитаците преди 7 години
И още...даже и да опитам да копи-пейстна - ме трият....хубаво е обаче...и препоръчително...преди да се изпляскате - като *** на пясък - първо да помислите! Местните племена (преди испанските колонизатори) със сигурност са били пълни с Гусмановци! Олмеки..и маи ...с еврейски имена!
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** до лумпенаАз ти казвам от къде идва името ти ми говориш за евреии ... що си толкова глупав не ми е ясно? Или ти си от ония на които евреите са му виновни за всичко а? :) Жалко човече си ти.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** до 4Ми как няма да ти казвам като пишеш пълни безмислици??? Нямаш търпение да си покажеш простотията пред всички ли какво?
6
13
 
1
 
! Отговори
Циник до 4 преди 7 години
***...ТИ...няма да ми казваш - къде, и какво да пиша!!! Ясно??? Бих ти отговорил подобаващо, но ще ми трийнат коментара! Така че - аре у лево...или за Бусманци - отворко!
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЦиникФамилията Гусман (Guzman) идва от село Гусман в северозападна Испания... къде отиде в Телавив?
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Циникскрий са бе смешен на всяка новина ли трябва да си оставиш простотията? Гусман (Guzman) е напълно нормална испанска фамилия.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е сега няма бягане вече :)
2
20
 
7
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Много мексиканско име...Гусман...често срещано в...Телавив...иначе природата не търпи празни места - следващият "генерал мениджър" е поел функциите му!
1
1
 
22
 
! Отговори
ел шаро преди 7 години
Определено има вид на добър човек!